نه قوای رسمی ترکیه و مزدوران سوری و نه نیروهای واگنر روسی تا امروز هیچ نشانه ای از عزم به خروج از خاک لیبی نشان ندادند تا عملا دستورالعمل سازمان ملل در این خصوص بی نتیجه باقی بماند.
در ادامه قوای مشترک وفاق و ترکیه پیشروی به سمت غرب و شهر راهبردی سرت و همچنین پایگاه هوایی الجفره را آغاز کردند اما تقریبا در ورودی شهر سرت نبرد متوقف شده و ورود پرتعداد جنگندههای روسی و تهدید ارتش مصر به دخالت مستقیم در صورت ورود رقیب به منطقه موسوم به هلال نفتی لیبی موجب شد تا دو طرف طی مذاکراتی در ماه اکتبر با وساطت سازمان ملل متحد آتش بس موقت را اجرا کنند.
یکی از مفاد اصلی این قرارداد صلح، الزام هر دو طرف درگیری به اخراج نیروهای مزدور خارجی از خاک لیبی حداکثر تا روز ۲۳ ژانویه ۲۰۲۱ (روز گذشته) بود اما نه قوای رسمی ترکیه و مزدوران سوری و نه نیروهای واگنر روسی تا امروز هیچ نشانه ای از عرم به خروج از خاک لیبی نشان ندادند تا عملا دستورالعمل سازمان ملل در این خصوص بی نتیجه باقی بماند.
اما نکته جالب در این خصوص احساس خطر ژنرال حفتر و حامیان روسی و اماراتیاش از احتمال عملیات جدید ترکیه در لیبی و حمله به شهر سرت و پایگاه الجفره است.
تصاویر منتشر شده از رسانههای لیبی و ماهوارههای تجاری نشان میدهد قوای روسی واگنر مسئولیت ایجاد خط دفاعی سرت_الجفره در مرکز لیبی را بر عهده گرفته و همچنان در حال ساخت استحکامات دفاعی در فاصله ۷۰ کیلومتری میان این دو منطقه به عنوان اهداف اصلی ترکیه و دولت وفاق در عملیات آینده هستند.
گشت زنی مداوم خودروهای زرهی در طول این مسیر و سنگربندی و حفر کانال و موانع عبوری نشان میدهد که ائتلاف دولت حفتر_امارات_روسیه خطر عملیات مجدد رقیب را کاملا جدی گرفته و در حال آماده شدن برای دفاع از این مناطق که دروازه ورود به هلال نفتی شمال شرقی لیبی محسوب میشود هستند.
همچنین فعالیت جنگندههای نیروی هوایی حفتر و روسیه نیز در این منطقه شدت گرفته و تصاویر از حضور هواگردهایی نظیر Mig۲۹ و Su۲۴ در خطوط تماس دو طرف منتشر شده است.
انتهای پیام/
منبع: مشرق