به گزارش اخبار جهادی، با گذشت بیست و یکمین روز از درگیریهای نظامی در سودان، جنگ قدرت بین ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع در شهر خارطوم و سایر شهرهای این کشور همچنان ادامه دارد. از زمان آغاز این درگیریها تاکنون، توافق های آتش بس با میانجیگری آمریکا و عربستان ناپایدار بوده و از سوی هیچ یک از طرفین رعایت نشده است. حال عربستان و آمریکا میانجیگری خود را برای برقراری مذاکرات مستقیم پیرامون آتش بس پایدار و ارسال کمک های بشردوستانه به کار بستهاند و نخستین دور از این مذاکرات امروز ۱۶ اردیبهشت ماه در شهر جده عربستان سعودی برگزار میشود.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا از روز گذشته به عربستان سفر کرده و در بیانیهای مشترک با عربستان از مذاکرات طرفین سودانی استقبال کرده است.
اوضاع معیشتی مردم در سودان وخیم گزارش شده است و اکثر نهادهای دولتی به محلی برای درگیری ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع تبدیل شده است. بسیاری از اتباع و دیپلمات های کشورهای خارجی از سودان خارج شدهاند و دسترسی به مواد غذایی، آب، دارو و سوخت سخت شده است. همچنین خدمات ارتباطی به دلیل قطعی برق و از کار افتادن ژنراتورها به طور کامل قطع شده است.
برخی گزارشها حاکی از آن است که بیش از یک میلیون واکسن فلج اطفال در اواسط ماه آوریل میلادی در استان دارفور جنوبی غارت و یا از بین برده شده است.
آژانس کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) و دیگر نهادهای حقوق بشری این سازمان، نسبت به کشتار غیرنظامیان هشدار داده و آمریکا و برخی کشورهای اروپایی خواستار برگزاری تشکیل جلسه فوری شورای حقوق بشر برای بررسی وضعیت سودان شدهاند.
در شهر خارطوم درگیریها در مناطقی خارطوم بحری و ام دُرمان واقع در شمال پایتخت همچنان ادامه دارد. گفته میشود خودروی اسماعیل چوبان اوغلو، سفیر ترکیه در سودان هدف حمله قرار گرفته است اما در جریان این حمله به کسی آسیبی وارد نشده است. نیروهای پشتیبانی سریع و ارتش سودان طبق روال همیشگی خود یکدیگر را متهم به سازماندهی این حمله کردهاند.
به طور کلی سازمان ملل متحد میتواند اقدامات زیادی برای جلوگیری از درگیری بیشتر در سودان انجام دهد اما تاکنون تدابیر قاطعی در جلوگیری از بروز یک فاجعه انسانی بزرگ انجام نداده است و همین موضوع سبب شده تا آنچه روزگاری در یمن، سوریه و عراق و افغانستان رخ میداد حالا گریبانگیر سودان شود.
انتهای پیام/
منبع: تحولات جهان اسلام