به گزارش اخبار جهادی، سودان در سال ۲۰۱۹ به دنبال اعتراضات سیاسی دموکراسی خواهانه شاهد کودتای نظامی و پایان دادن به ۳۰ سال حکمرانی عمرالبشیر ریاست جمهوری این کشور بود. در پی این کودتا، ابتدا میان نظامیان و سیاستمداران بر سر اداره کشور اختلاف به وجود آمد و ارتش با کودتای مجدد، نخست وزیر غیرنظامی را برکنار کرد و کنترل کابینه را به دست گرفت.
بعد از آن میان سران نظامی کشور اختلاف بروز کرد و به جنگ مسلحانه میان دو طرف منجر شد که تاکنون ادامه دارد. هم اکنون ریاست حکومت سودان برعهده ژنرال عبدالفتاح برهان فرمانده نیروهای مسلح و ارتش (SAF) است. جنگ داخلی میان ارتش به فرماندهی ژنرال عبدالفتاح برهان (رئیس حکومت) و نیروهای واکنش سریع به فرماندهی ژنرال محمد حمیدتی (RSF) است. گرچه جنگ داخلی ادامه دارد اما فرمانده ارتش دست بالاتر را دارد ولی هنوز نتوانسته طرف مقابل را شکست دهد.
در حال حاضر در سودان، فرمانده ارتش و نیروهای مسلح، همزمان رئیس حکومت است و کابینه زیرنظر او فعالیت میکند. فرودگاه پایتخت خارطوم از زمان آغاز جنگ داخلی برای پروازهای داخلی و خارجی بسته شده و با شرایط غیرعادی سیاسی-اقتصادی و امنیتی روبه رو است.
فرمانده ارتش و رئیس حکومت سودان، از سوی جامعه جهانی و کشورهای منطقه مورد تایید است و به رسمیت شناخته میشود. با این حال برخی کشورها از جمله امارات از نیروی «واکنش سریع» حمایت میکنند. ایران در جنگ داخلی سودان تاکنون دخالت مستقیم یا نقش آفرینی نکرده است. تهران، دولت مستقر در خارطوم به ریاست فرمانده ارتش یعنی عبدالفتاح برهان را به عنوان دولت قانونی این کشور به رسمیت میشناسد.
خبرگزاری رویترز یک سال پس از شروع جنگ داخلی سودان مدعی شد که ارتش سودان به کمک پهپادهای ایرانی توانسته است جریان درگیری را تغییر دهد؛ ارتش سودان با استفاده از پهپادهای ایرانی موفق شد تا پیشروی نیروهای پشتیبانی سریع را متوقف کنند و قلمروهای اطراف پایتخت را بازپس بگیرد. طبق ادعای رویترز، هواپیمای قشم ایر در یک بازه زمانی خاص، شش پرواز به سودان داشته و پهپادهای مهاجر-۴ و مهاجر-۶ و ابابیل را به سودان منتقل کرده است.
پس از انتشار خبر انتقال پهپادهای ایرانی به سودان، ویدیویی از فعالیت پهپاد مهاجر-۶ و حمله به اهدافی با استفاده از بمبهای هدایت دقیق سری قائم منتشر شد. بعد از ورود پهپادهای ایرانی به عرصه جنگ سودان، دستکم یک فروند پهپاد ایرانی مهاجر-۶ (بر اساس اسناد منتشر شده) توسط نیروهای واکنش سریع (RSF) در جریان درگیریها در خارطوم سرنگون شد.
درگیریها و تبادل آتش در برخی از مناطق سودان میان نیروهای مسلح سودان (SAF) و نیروهای واکنش سریع (RSF) همچنان جریان دارد و طی روزهای اخیر نیروهای مسلح سودان موفق به پیشروی و عقب راندن نیروهای واکنش سریع در برخی از محورهای درگیری از جمله ام روابه و خارطوم شدند. با توجه به شدت و اهمیت درگیریها، نقشه آنلاین سودان توسط تیم اخبار جهادی در دسترس شما عزیزان قرار گرفت تا در جریان تحولات این کشور باشید.
مشاهده نقشه اینتراکتیو (تعاملی) سودان
انتهای پیام/