پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس، نائب رئیس سازمان حشد الشعبی عراق و یاران همراه توسط تروریستهای آمریکایی در بغداد، بیش از ۱۵ گروه مقاومت جدید با منشاء پنهان (برای در امان ماندن حشدالشعبی که بخشی از نیروهای مسلح عراق است) تاسیس شدند تا مسئولیت حملات علیه آمریکاییها را برعهده گیرند.
این گروهها با انجام حملات راکتی، پهپادی و انفجار بمبهای کنار جادهای در مسیر کاروانها و خودروهای نظامیان آمریکایی تلاش کردند تا جو وحشت بر نظامیان آمریکایی حاکم شود. به ویژه آنکه برخی از این این اقدامات، با پیوستهای رسانهای مناسب همراه بوده که بازتاب زیادی در رسانهها و محافل منطقهای و بینالمللی داشته است.
گرچه آمریکاییها وظیفه نقل و انتقال تجهیزات میان پایگاهها و از کویت به عراق را به پیمانکاران غیرآمریکایی (عراقی) سپردند، اما گروههای مقاومت با انجام حملات دقیق سعی کردند تا در حملات، تنها به تجهیزات آمریکایی آسیب وارد شود و طی سالهای اخیر گزارشی مبنی بر جان باختن یا زخمی شدن هیچ یک از کارمندان عراقی شرکتهای حمل و نقل منتشر نشده است.
با تداوم حملات دقیق گروههای مقاومت، آمریکاییها تصمیم گرفتند با حمل و نقل هوایی، تجهیزات و وسایل مورد نیاز خود را به عراق منتقل کنند تا از حملات مقاومت در امان بمانند. از همین رو، تعداد پرواز هواگردهای آمریکایی در عراق طی ماههای اخیر به شدت افزایش یافت و مقاومت نیز با اشراف بر این تحرکات، ضمن هشدارهای متعدد به دولت عراق، تهدید به هدف قرار دادن هواگردهای آمریکایی در حریم هوایی عراق کرد. پس از بیتوجهی دولت عراق و آمریکاییها، سرانجام گروههای مقاومت در ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، یک فروند پهپاد MQ-1C Gray Eagle آمریکایی را در جنوب کرکوک سرنگون کردند. پس از این حادثه، بالگردهای شینوک آمریکایی نیز که در حال عزیمت به محل سقوط پهپاد بودند، با شلیک فلر از چنگ موشکهای مقاومت عراق به سلامت گریختند.
علاوه بر این اقدامات، حملات دقیق دقیق پهپادی گروههای مقاومت عراقی به سایر مواضع نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا، باعث شده است تا این گروهها، تهدیدی اساسی برای آمریکاییها در منطقه محسوب شوند.
تعدد این گروهها، اقدامات ضربتی، پوشش رسانهای مناسب و رعایت مناسب مسائل حفاظتی توسط نیروها (که از ویژگیهای اصلی این طیف از گروهها میباشد) باعث شده است تا آمریکاییها علیرغم تلاشهای بسیار و پس از گذشت چند سال، از شناسایی و ضربه به گروههای مقاومت جدید التاسیس ناکام بمانند. همچنین یکی از دلایل آسیب پذیری آمریکاییها در برابر این گروهها، عدم شناخت کافی و نبود رصد مناسب بر این گروههای ناشناس میباشد که از برگهای برنده مقاومت عراق محسوب میشود.
انتهای پیام/
منبع: تحولات جهان اسلام ، نویسنده: مصطفی پاکدل