به گزارش اخبار جهادی، کمیته فنی مسئول بررسی انفجار در پایگاه کالسو در ۴ اردیبهشت ماه با انتشار بیانیهای اعلام کرد: انفجار در این پایگاه، یک حفره بسیار بزرگ با شکل نامنظم در محل حادثه ایجاد کرده و از این محل پیشتر برای نگهداری مهمات، موشک و مواد منفجره مختلف استفاده میشد. بقایای متلاشی شده و پراکنده پنج موشک در ۱۵۰ متری محل حادثه و بالههای ۲۲ موشک دیگر نیز در یکصد متری محل انفجار یافت شده است.
در ادامه این گزارش آمده است: اندازه دهانه حفره به وجود آمده موید این مطلب است که انفجاری با قدرت بسیار بالا در میان سلاحها و مواد منفجره رخ داده است. تمامی گزارشهای فرماندهی پدافند هوایی حاکی از آن است که قبل از انفجار و هنگام و بعد از انفجار، هیچگونه حرکت و پرواز هواپیماهای جنگی و پهپادی در حریم هوایی استان بابل مشاهده نشده است. در همین حال شدت انفجار و اندازه مواد پراکنده شده و متلاشی شده از پرتابه ها، موشکها و مواد منفجره به هیچ وجه نمیتوانند نشان دهند انفجار یک موشک یا چندین موشک هوابرد باشد.
در پایان این گزارش اعلام شده است که با انجام نمونهبرداریها و بررسی خاکهای حفره به وجود آمده و تعدادی از قطعات فلزی باقی مانده از موشکها در داخل آزمایشگاهها، ثابت شد که در ساخت مواد منفجره و موشکها نه فقط از یک ماده بلکه از سه ماده تی ان تی، نیترات آمونیوم و دیبوتیل فتالات که همگی از مواد با قدرت انفجاری بسیار بالا هستند و در ساخت مهمات نظامی کاربرد دارند، استفاده شده است.
شایان ذکر است بامداد ۱ اردیبهشت ماه سازمان حشد الشعبی با انتشار بیانیهای رسمی از وقوع انفجار در پایگاه نظامی کالسو در شمال استان بابل خبر داد. در این حادثه یک نفر شهید و شش تن دیگر زخمی شدند.
انتهای پیام/
منبع: تحولات جهان اسلام