اخبار کوتاه

عناصر امنیتی دولت سوریه، یکی از نیروهای مقاومت به نام “راشد محمد سعید الفیصل” را در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور بازداشت کردند. رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام، “راشد الفیصل” را از افراد نزدیک به گروه‌های مقاومت و ایران معرفی کرده‌اند. سی‌ان‌ان: هزینه عملیات نظامی آمریکا علیه یمن علیرغم تأثیر محدود، در کمتر از ۳ هفته به یک میلیارد دلار رسید. نیروهای امنیتی دولت سوریه، دو تن از نیروهای سابق دفاع وطنی را به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و همچنین تلاش برای حمله به ایست بازرسی تحریر الشام در منطقه بستان الدور دمشق بازداشت کردند. امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از منطقه پدافند هوایی جنوب شرق بازدید کردند. در جریان این بازدید توان رزمی و آمادگی دفاعی این یگان مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفت. در پی حمله راکتی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پایگاه نظامی ناحل عوز در اطراف نوار غزه، آژیر خطر در شهرک ناحل عوز به صدا درآمد. طبق ادعای ارتش اسرائیل یک فروند راکت از نوار غزه به سوی ناحل عوز شلیک شد و این راکت توسط سامانه‌های پدافندی رهگیری شد.

آخرین وضعیت نظامی در نوار غزه، روز ۹۷ام نبردها (نقشه میدانی)

  • کد خبر : 29735
  • 22 دی 1402 - 5:59
آخرین وضعیت نظامی در نوار غزه، روز ۹۷ام نبردها (نقشه میدانی)
بررسی آخرین وضعیت نظامی در جبهات مختلف نوار غزه پس از گذشت ۹۷ روز از نبردها

در جنوب نوار غزه، طی چهار روز اخیر، نیروهای رژیم اسرائیل گستره‌ی پیشرویهای خود را در جنوب و جنوب غرب شهر خان یونس افزایش دادند. در این محور، نیروهای اسرائیلی به غزان النجار رسیده اند و درگیریها در اطراف این روستا ادامه دارد. ارتش اسرائیل با پیشروی در این محور قصد دارد شهر خان یونس را از سمت جنوب دور بزند و جاده‌های منتهی به شهر رفح را قطع کند.
درگیریها در شمال شهر خان یونس نیز ادامه دارد. نیروهای اسرائیلی طی چند روز اخیر پیشرویهایی در این محور انجام داده اند، اما با توجه به بافت شهری و مقاومت سرسختانه مبارزان فلسطینی، میزان پیشرویها محدود و کم است.

در وسط نوار غزه، نیروهای اسرائیلی به آهستگی اما به‌صورت پیوسته در حال پیشروی هستند. در جبهه النصیرات، نیروهای اسرائیلی یک خط در غرب المغراقه جلو آمده اند. در جبهه البریج، نیروهای اسرائیلی تقریبا اردوگاه البریج را محاصره کرده اند و سقوط البریج حتمی به نظر میرسد. در جبهه المغازی، نیروهای اسرائیلی در شمال و جنوب المغازی پیشروی کرده اند و این اردوگاه را دور زده اند و در حال پیشروی بر روی جاده صلاح الدین و مناطق اطراف آن هستند. جبهه جحرالدیک نیز پس از پیشرویهای چند روز اخیر ارتش اسرائیل در اطراف البریج و النصیرات، طبیعتا به کنترل ارتش اسرائیل در آمده است.

در شمال نوار غزه، پس از عقب نشینی نیروهای اسرائیلی از داخل شهر غزه به حومه شهر، درگیری خاصی در شمال نوار غزه وجود ندارد. فقط برخی درگیریهای پراکنده در حومه شهر گزارش شده است.

طی روزهای اخیر در خصوص وضعیت میدانی در شمال نوار غزه، نقشه های ضد و نقیضی منتشر شده است. عده ای بر این باورند که نیروهای اسرائیلی به کلی عقب نشینی کرده اند و عده ای دیگر هم عقب نشینی ارتش اسرائیل را قبول ندارد و با استناد به نقشه اندیشکده های آمریکایی و یا طرفدار اسرائیل، بر حضور اسرائیل در شهر غزه تاکید دارند! عده ای حماس را پیروز کامل میدانند و عده ای رژیم اسرائیل را. در هر صورت تمام این اختلاف نظرها، سلیقه‌ها، مخالفتها، خوشایندها و ژست‌های متعصبانه تاثیری در اصل ماجرا و آنچه که در واقعیت در شمال نوار غزه میگذرد ندارد.
مثلا وقتی که ده‌ها فیلم و گزارش از بیت حانون وجود دارد که تایید میکند نیروهای اسرائیلی از بیت حانون خارج شده و در حومه بیرونی شهر موضع گرفته اند، چه فرقی میکند که افرادی مانند وارمپر یا آن اندیشکده آمریکایی، بیت حانون را به‌طور کلی به رنگ آبی و در کنترل اسرائیل نشان دهند؟! خب بکنند، واقعیت که تغییر نمیکند؛ گذر زمان همه چیز را نشان خواهد داد…

برخی سوال میکنند که چرا رژیم اسرائیل از تصرفاتش در شهر غزه دست کشید و عقب نشینی کرد؟ جواب این پرسش این است اگر چه رژیم اسرائیل از بسیاری از مناطق در شمال غزه عقب نشینی کرده است، با این حال از شمال غزه دست نکشیده است و حتی برعکس، به برخی از اهداف نیز دست یافته است. هدف اصلی اسرائیل از حمله به نوار غزه، نابودی حماس عنوان شده بود. اما نابودی و از بین بردن نوار غزه و زیرساختهایش هدف دیگر رژیم و یا به زعم بعضی کارشناسان، هدف اصلی رژیم از حمله به نوار غزه است، زیرا آنها خود خوب میدانند که حماس و مقاومت که در واقع یک تفکر بنیادین است، با عملیات نظامی بدین شکل از بین نخواهد رفت.
بنابراین، اولا به دلیل تراکم بسیار زیاد بافت شهری و وجود حجم گسترده ای از تونل‌های کشف نشده، برقراری کنترل پایدار بر شهر و یا به‌عبارت دیگر دست یافتن به کنترل نظامی کامل بر شمال نوار غزه ممکن نیست و نیروهای اسرائیلی هر روز در کمین مبارزان فلسطینی گرفتار شده و تلفات خواهند داد. ثانیا، هزینه‌های جنگ در غزه سرسام آور است و اسرائیلی ها ترجیح میدهند در وضعیت اقتصادی فعلی تا جای ممکن از هزینه های جنگ بکاهند. ثالثا، ارتش رژیم اسرائیل ترجیح میدهد به‌جای سرگرم کردن نیروها در یک جنگ شهری بی پایان در شهر غزه و شمال نوار غزه، آنها را از این منطقه بیرون بکشد، ریکاوری کند و به دیگر جبهه‌های فعال در وسط و جنوب نوار غزه ارسال کند.
از این رو، با توجه به همه‌ی موارد بالا رژیم اسرائیل به این نتیجه رسیده است که بهترین کار، خروج از مناطق شهری شمال نوار غزه است. این موضوع در مورد وسط نوار غزه و جنوب نوار غزه نیز صدق میکند و اسرائیلی پس از ویرانی‌ها و کشتار نهایتا از آنها نیز عقب نشینی خواهند کرد.

حال باید پرسید: آیا رژیم اسرائیل گروه‌های مقاومت فلسطینی را در شهر غزه نابود کرده است و یا در تمام نوار غزه نابود خواهد کرد؟ خیر و نمی‌تواند. اما موفق به نابودی حداکثری زیرساخت‌ها و ویرانی کامل نوار غزه شده است. اینکه این واقعیت را پیروزی یا باخت تلقی کنیم به نوع نگاه و طرز تفکر شما بستگی دارد!

آخرین وضعیت نظامی نوار غزه پس از ۹۷ روز نبرد – برای نمایش در اندازه اصلی کلیک کنید

انتهای پیام/

منبع: تحولات جهان اسلام

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=29735

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.