به گزارش اخبار جهادی، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه چندی قبل اظهار داشت که آماده گفتگو با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه است اما اگر خروج نیروهای ترکیه از خاک سوریه به عنوان شرط مذاکره تعیین شود، با وی دیدار نخواهد کرد.
کشور ترکیه، بزرگترین حامی نظامی و سیاسی مسلحین سوری بوده است که مناطق قابل توجهی را در شمال غربی سوریه در مرز ترکیه تحت کنترل خود دارند. آنکارا دهها پایگاه در این مناطق ایجاد کرده و هزاران نیرو در شمال سوریه مستقر کرده است تا مانع از آزادسازی این مناطق توسط ارتش سوریه و سایر متحدان آن شود. ترکیه همچنین از سال ۲۰۱۱ به عنوان پایگاه و حامی برای گروههای مسلح مخالف دولت سوریه بوده است.
طی ماههای اخیر، گمانهزنیهایی مبنی بر آغاز یک عملیات جدید در مناطق شمالی سوریه به بهانه مبارزه با نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) انجام شد. همزمان با گمانهزنیها، وزرای دفاع ترکیه و سوریه در نشستی تاریخی برای اولین بار پس از ۱۱ سال با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. وزرای خارجه دو کشور نیز در پیش از انتخابات ترکیه، در مسکو و در قالب بخشی از مذاکرات تحت نظارت روسیه، طی جلسهای دیدار و گفتگو کردند.
در حالی که تنشها بین سوریه و ترکیه همچنان ادامه دارد، کشورهای عربی به دنبال عادی سازی روابط با دولت سوریه میباشند. احیای روابط با دمشق پس از زمین لرزه مرگبار اخیر در جنوب ترکیه و شمال غرب سوریه و برقراری مجدد روابط بین عربستان سعودی (از حامیان اصلی مسلحین در سوریه) و ایران با میانجیگری چین، با سرعت بیشتری در حال انجام است.
انتهای پیام/
منبع: تحولات جهان اسلام