اخبار کوتاه

عناصر امنیتی دولت سوریه، یکی از نیروهای مقاومت به نام “راشد محمد سعید الفیصل” را در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور بازداشت کردند. رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام، “راشد الفیصل” را از افراد نزدیک به گروه‌های مقاومت و ایران معرفی کرده‌اند. سی‌ان‌ان: هزینه عملیات نظامی آمریکا علیه یمن علیرغم تأثیر محدود، در کمتر از ۳ هفته به یک میلیارد دلار رسید. نیروهای امنیتی دولت سوریه، دو تن از نیروهای سابق دفاع وطنی را به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و همچنین تلاش برای حمله به ایست بازرسی تحریر الشام در منطقه بستان الدور دمشق بازداشت کردند. امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از منطقه پدافند هوایی جنوب شرق بازدید کردند. در جریان این بازدید توان رزمی و آمادگی دفاعی این یگان مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفت. در پی حمله راکتی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پایگاه نظامی ناحل عوز در اطراف نوار غزه، آژیر خطر در شهرک ناحل عوز به صدا درآمد. طبق ادعای ارتش اسرائیل یک فروند راکت از نوار غزه به سوی ناحل عوز شلیک شد و این راکت توسط سامانه‌های پدافندی رهگیری شد.

تقویت نیروی هوایی عراق با «جی اف ۱۷» و جایگزین شدن با «اف ۱۶»

  • کد خبر : 28009
  • 19 تیر 1402 - 8:12
تقویت نیروی هوایی عراق با «جی اف ۱۷» و جایگزین شدن با «اف ۱۶»
نیروی هوایی عراق قصد دارد جنگنده‌های «جی‌اف 17» ساخت پاکستان را با جت‌های «اف 16» جایگزین کند و دلیل آن غیرعملیاتی شدن جنگنده‌های ساخت آمریکا پس از تحویل به عراق است.

به گزارش اخبار جهادی، عراق پس از دو سال گفت‌وگوی دیپلماتیک با پاکستان قراردادی را برای خرید جنگنده‌های «جی اف-۱۷» ساخت امضا کرد و قرار است این جنگنده‌‌ها جایگزین ناوگان قدیمی «اف-۱۶» شوند.

وبگاه «بالگرین میلیتری» روز یکشنبه دراین باره نوشت، آخرین نمونه از جنگنده جی اف-۱۷ توسط عراق، مالزی، نیجریه، جمهوری آذربایجان و میانمار خریداری شده است. در حالی که جزئیات این قرارداد محرمانه‌است، اما شایعه شده که عراق ۱۲ جنگنده از این نوع را به قیمت ۶۶۴ میلیون دلار خریداری کرده است.

 قراراست این جنگنده‌ها جایگزین جت‌های اف-۱۶ ساخت آمریکا شوند. این جنگنده‌ها پس از تحویل گرفتن از ایالات متحده به سرعت غیرعملیاتی تبدیل شدند و نیاز به تعمیرات سنگین پیدا کردند.  

پیش از این، عراق به فکر خرید هواپیماهای روسی بود، اما با توجه به تحریم‌های سخت‌گیرانه‌ای که آمریکا علیه روسیه اعمال کرد، بغداد تصمیم گرفت با روسیه تعامل نکند.

دلایل متعددی برای پرواز نکردن جنگنده‌های اف-۱۶ عراقی وجود دارد. یکی از دلایل اصلی عدم وجود قطعات یدکی و بازآماد آنهاست. دلیل دیگر کمبود نیروی فنی آموزش دیده برای استفاده و نگهداری از این جنگنده‌هاست. نیروی هوایی عراق برای آموزش و حفظ خلبانان و تکنسین‌های ماهر با مشکل مواجه است.

جنگنده جی اف-۱۷ جایگزین مقرون به صرفه با اف-۱۶  است و انتظار می‌رود عراق قابلیت دفاع هوایی قابل اعتمادتر و پایدارتری ارائه دهد. جی اف-۱۷ کمی کوچکتر و سبکتر از اف-۱۶ است. هر دو هواپیما مجهز به سامانه‌های اویونیک و تسلیحات پیشرفته هستند.

جی اف-۱۷ مجهز به نمایشگر دیجیتال کابین خلبان و سامانه‌های راداری پیشرفته است. این به خلبان اجازه می‌دهد آگاهی موقعیتی بهتری داشته باشد و به طور موثرتری با اهداف درگیر شود.

این جنگنده در قیاس با اف-۱۶ عراق تسلیحاتی پیشرفته‌تری دارد. جی اف-۱۷  هواپیمای جنگی سبک وزن، تک موتوره است که به طور مشترک توسط مجتمع هوانوردی پاکستان و شرکت هواپیماسازی چنگدو چین توسعه یافته است.

این هواپیما توسط نیروی هوایی پاکستان در عملیات‌های ضد تروریستی استفاده شده و همچنین در نمایشگاه‌های بین‌المللی هوایی شرکت کرده است.

گفته می‌شود که عراق به خرید جنگنده‌های چند منظوره و دو موتوره «رافال» ساخت فرانسه نیز علاقه دارد. اگرچه بودجه دفاعی عراق سال‌هاست در تنگنا قرار دارد. برخی رسانه‌ها گزارش کرده‌اند که در بودجه دفاعی سال ۲۰۲۳ عراق تحویل ۱۴ جنگنده رافال با هزینه سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار تخصیص داده شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=28009

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.