اخبار کوتاه

عناصر امنیتی دولت سوریه، یکی از نیروهای مقاومت به نام “راشد محمد سعید الفیصل” را در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور بازداشت کردند. رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام، “راشد الفیصل” را از افراد نزدیک به گروه‌های مقاومت و ایران معرفی کرده‌اند. سی‌ان‌ان: هزینه عملیات نظامی آمریکا علیه یمن علیرغم تأثیر محدود، در کمتر از ۳ هفته به یک میلیارد دلار رسید. نیروهای امنیتی دولت سوریه، دو تن از نیروهای سابق دفاع وطنی را به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و همچنین تلاش برای حمله به ایست بازرسی تحریر الشام در منطقه بستان الدور دمشق بازداشت کردند. امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از منطقه پدافند هوایی جنوب شرق بازدید کردند. در جریان این بازدید توان رزمی و آمادگی دفاعی این یگان مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفت. در پی حمله راکتی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پایگاه نظامی ناحل عوز در اطراف نوار غزه، آژیر خطر در شهرک ناحل عوز به صدا درآمد. طبق ادعای ارتش اسرائیل یک فروند راکت از نوار غزه به سوی ناحل عوز شلیک شد و این راکت توسط سامانه‌های پدافندی رهگیری شد.

از سرگیری روابط حماس و سوریه پس از حدود یک دهه!

  • کد خبر : 24896
  • 24 شهریور 1401 - 20:08
از سرگیری روابط حماس و سوریه پس از حدود یک دهه!
جنبش حماس فلسطین با انتشار بیانیه‌ای از تصمیم خود جهت ازسرگیری روابط با سوریه پس از حدود ۱۰ سال خبر داد.

به گزارش اخبار جهادی، در ۲۴ شهریور ماه، جنبش مقاومت اسلامی حماس فلسطین با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن حملات مکرر رژیم اسرائیل به خاک سوریه و تاکید بر اهمیت روابط با این کشور، خواستار وحدت امت برای مقابله با دشمن صهیونیستی شد.

در این بیانیه آمده است “جنبش مقاومت اسلامی حماس، تحولات خطرناک جاری در منطقه که به ملت فلسطین و آرمان‌های عادلانه آن لطمه وارد می‌کند را به دقت دنبال می‌کند که نمونه بارز این تحولات، شیوه‌های مختلف عادی‌سازی روابط با دشمن صهیونیستی، تلاش برای ادغام آن در منطقه و در کنار آن تلاش‌ برای سیطره بر منابع منطقه، غارت ثروت‌های آن، فتنه‌انگیزی بین ملت‌ها و کشورها و هدف قرار دادن جریان‌های پویا و تاثیرگذار آن است که در برابر پروژه صهیونیسم ایستاده‌اند.”

این جنبش با اهتمام ویژه‌ای پیگیر حملات دشمن صهیونیستی علیه کشور عزیز سوریه اعم از بمباران، قتل، ویرانگری و تلاش برای تجزیه این کشور و دور کردن آن از جایگاه تاریخی فعال و سازنده خود به ویژه در رابطه با قضیه فلسطین است. سوریه چندین دهه میزبان ملت فلسطین و گروه‌های مقاومت بوده و لازم است که ما در مقابل تجاوز وحشیانه علیه این کشور حامی و پشتیبان آن باشیم.

– در بیانیه حماس، موارد ذیل مورد تاکید قرار گرفته است:

۱- جنبش حماس، حملات مکرر دشمن صهیونیستی به سوریه به ویژه بمباران اخیر فرودگاه‌های دمشق و حلب را به شدت محکوم کرده و حمایت خود را از کشور عزیز سوریه در مقابل این تجاوزات اعلام می‌دارد.

۲- ما از رهبری و مردم سوریه به خاطر حمایت از مردم فلسطین و آرمان عادلانه آنها قدردانی می کنیم و امیدواریم که این کشور جایگاه خود در میان امت اسلامی و عربی را بازیابد. حماس از تمام تلاش‌های صادقانه با هدف دستیابی به صلح، ثبات و رفاه در سوریه حمایت می‌کند.

۳- حماس، در موضع ثابت خود در رابطه با وحدت سرزمین و ملت سوریه تاکید کرده و هرگونه تلاشی که باعث تجزیه کشور شود را محکوم می‌کند.

۴- ما در مقابله با طرح‌ها و توطئه‌های شوم رژیم صهیونیستی با هدف تجزیه و تقسیم امت و به غارت بردن ثروت‌های آن، در کنار هم خواهیم ایستاد. همه‌ی ما در یک صف واحد ملی، عربی و اسلامی برای مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی و مقابله با طرح‌های آن قرار داریم.

۵- حماس، خواستار پایان دادن کنار گذاشتن اختلافات و آشتی و تفاهم بین تمامی اقشار، طیف‌ها، کشورها به منظور تحقق منافع امت اسلامی می‌باشد.

۶- حماس بار دیگر بر استراتژی ثابت خود و اهتمام به توسعه و تقویت روابط خود با امت و کشورهای اسلامی و عربی و تمامی حامیان قضیه و مقاومت فلسطین تاکید می‌کند. در همین راستا، این جنبش بر ادامه تلاش‌ها به منظور تقویت روابط با کشور سوریه در چارچوب تصمیم خود مبنی بر ازسرگیری روابط با این کشور عزیز برای خدمت به امت و در راس آن قضیه فلسطین به ویژه در سایه تحولات سریع منطقه‌ای و بین‌المللی پیرامون قضیه و امت ما تاکید می‌کند.

در همین رابطه، خضر حبیب، از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین اقدام جنبش حماس برای توسعه روابط مستحکم با سوریه را گامی در مسیر درست خواند. وی بیان داشت: “این اقدام حماس، گامی در مسیر درست است و محور مقاومت را در رویارویی با اسرائیل تقویت خواهد کرد. قطع رابطه نه به نفع حماس است نه سوریه و نه حتی مساله فلسطین.”

شایان ذکر است حدود ۱۰ سال قبل و در جریان ناآرامی‌های سوریه، جنبش حماس به دلیل مخالفت با اقدامات دولت سوریه علیه مسلحین، روابط خود با دولت سوریه را قطع و اعضای این جنبش دمشق را ترک کردند.

ماه گذشته، خالد مشعل، رهبری جنبش حماس در خارج از فلسطین طی مصاحبه با شبکه الجزیره به دلایل خروج حماس از سوریه همزمان با شروع ناآرامی‌ها پرداخت و گفت: “این تصمیم توسط رهبری حماس گرفته شد زیرا وضعیت امنیتی در دمشق دیگر به صورتی نبود که حماس بتواند مسئولیت‌هایش را انجام دهد.”

تغییر مواضع حماس و سایر کشورهای منطقه به دلیل مقاومت و ایستادگی سوریه بر مواضع خود و همچنین پیروزی دمشق علیه تروریست‌ها صورت گرفته است. افزایش قدرت دولت رسمی سوریه با کمک متحدان پس از چندین سال، مقامات ارشد کشورهای منطقه و جهان را به تجدید نظر درباره موضع گیری علیه دمشق واداشته است.

پیش از این نیز طی ماه‌های اخیر، تعدادی از کشورهای عربی با عقب‌نشینی از مواضع سابق خود در قبال دولت سوریه، اقدام به عادی‌سازی روابط با این کشور و بازگشایی سفارتخانه‌های خود در دمشق کردند.

انتهای پیام/

منبع: تحولات جهان اسلام

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=24896

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.