به گزارش اخبار جهادی، بر اساس اظهارات مقامات رسمی، ارتباطات ناوبری این شناور بدون سرنشین با مرکز کنترل قطع شده بود و سپاه با هدف ایمنسازی مسیر کشتیرانی در خلیج فارس اقدام به توقیف آن کرد و در نهایت با حضور ناوچه آمریکایی یواساس تاندربولت در منطقه و توجیه شدن به مسائل امنیتی و ناوبری بدون خطر، شناور بدون سرنشین آمریکایی رها شد.
هرچند که گفته میشود “قطع ارتباط و سرگردانی شناور بدون سرنشین آمریکایی در خلیج فارس” علت اصلی توقیف آن توسط سپاه باشد، با این حال به نظر میرسد ارتباطات ناوبری این شناور بهدلیل جنگ الکترونیک سپاه قطع و سپس در اقدامی زیرکانه، این دارایی ارزشمند توقیف شده باشد.
ذکر این نکته ضروری است که ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا از سال گذشته، یک کارگروه جدید موسوم به کارگروه ۵۹ را با هدف ایجاد “ناوگان شبکهای” در منطقه غرب آسیا مستقر کرده است. ادغام سریع سامانههای بدون سرنشین پیشرفته با عملیاتهای دریایی و کرانهای در مناطق تحت کنترل ناوگان پنجم آمریکا شامل خلیج فارس، تنگه هرمز، دریای عمان، تنگه بابالمندب، دریای سرخ، کانال سوئز و بخشهایی از اقیانوس هند، از جمله وظایف اصلی این گروه است.
هدف اصلی از ورود شناورهای بدون سرنشین و یا اصطلاحاً “قایقهای پهپادی” آمریکا به خلیج فارس نیز، افزایش قدرت رزمی و بازدارندگی دریایی فشرده و با ریسک کم برای نیروی دریایی آمریکا در آب های جنوبی ایران است. شناورهای بدون سرنشین روی آب و زیرآبی میتوانند توانمندهای ارزشمند متعددی را فراهم کنند. این توانمندیها خصوصاً در آبهای کمعمق خلیج فارس برای مقابله با سامانههای جنگ مین، زیردریاییهای کوچک و قایقهای تندرو ایران بسیار مهم هستند.
در نتیجه، حضور این سامانه ها در خلیج فارس برای ایران دارای یک سری خطرات و همچنین یک سری فواید است! تسخیر نمونه های پیشرفته و مورد نیاز از شناورهای بدون سرنشین آمریکایی، مشخصاً در تکمیل پروژه های ناتمام شناورهای بدون سرنشین ایرانی تاثیر به سزایی خواهد داشت و دست برتر ایران در آب های خلیج فارس حفظ خواهد شد.
انتهای پیام/
منبع: تحولات جهان اسلام