اخبار کوتاه

عناصر امنیتی دولت سوریه، یکی از نیروهای مقاومت به نام “راشد محمد سعید الفیصل” را در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور بازداشت کردند. رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام، “راشد الفیصل” را از افراد نزدیک به گروه‌های مقاومت و ایران معرفی کرده‌اند. سی‌ان‌ان: هزینه عملیات نظامی آمریکا علیه یمن علیرغم تأثیر محدود، در کمتر از ۳ هفته به یک میلیارد دلار رسید. نیروهای امنیتی دولت سوریه، دو تن از نیروهای سابق دفاع وطنی را به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و همچنین تلاش برای حمله به ایست بازرسی تحریر الشام در منطقه بستان الدور دمشق بازداشت کردند. امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از منطقه پدافند هوایی جنوب شرق بازدید کردند. در جریان این بازدید توان رزمی و آمادگی دفاعی این یگان مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفت. در پی حمله راکتی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پایگاه نظامی ناحل عوز در اطراف نوار غزه، آژیر خطر در شهرک ناحل عوز به صدا درآمد. طبق ادعای ارتش اسرائیل یک فروند راکت از نوار غزه به سوی ناحل عوز شلیک شد و این راکت توسط سامانه‌های پدافندی رهگیری شد.

آیا سودان هم مثل مالزی برای خروج از ائتلاف عربستان و باتلاق یمن آماده می‌شود؟

  • کد خبر : 15215
  • 01 تیر 1397 - 12:35
آیا سودان هم مثل مالزی برای خروج از ائتلاف عربستان و باتلاق یمن آماده می‌شود؟

رای الیوم نوشت: اگر رهبری یمن تغییر موضع داده و تصمیم بگیرد به مشارکت فعال نیروهای سودانی در حمله به الحدیده واکنش نشان دهد، خطر بزرگ آنجاست که ارتش سودان سیستم‌های پدافند هوایی قوی برای سرنگونی موشک‌های الحوثی ندارد. به گزارش اخبار جهادی،روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» در سرمقاله امروز خود با عنوان «آیا سودان تحت […]

رای الیوم نوشت: اگر رهبری یمن تغییر موضع داده و تصمیم بگیرد به مشارکت فعال نیروهای سودانی در حمله به الحدیده واکنش نشان دهد، خطر بزرگ آنجاست که ارتش سودان سیستم‌های پدافند هوایی قوی برای سرنگونی موشک‌های الحوثی ندارد.

به گزارش اخبار جهادی،روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» در سرمقاله امروز خود با عنوان «آیا سودان تحت فشارهای مردمی و پارلمانی از یمن خارج می‌شود؟» نوشت: دولت مالزی به رهبری «ماهاتیر محمد»، نخست وزیری که حزبش در انتخابات پارلمانی اخیر مالزی با کسب درصد بالایی از آرا پیروز شد، در حال بررسی موضوع خروج نیروهای مالزی مستقر در عربستان از ائتلاف این کشور علیه عربستان است.

«محمد سابو»، وزیر دفاع مالزی در اظهاراتی خبری تاکید کرده است:« دولتش قصد مشارکت در درگیری‌های منطقه خلیج فارس و حمله به کشور اسلامی یمن را ندارد، بررسی این مساله هرگز طولانی نخواهد شد و تصمیم برای بازگشت نیروهای مالزی به کشورشان فعلا صادر شده است.»

این موضع مالزی که پس از کمتر از یک ماه از کنار رفتن دولت نجیب عبدالرزاق، نخست وزیر سابق مالزی اعلام شده که خود، همسر و خانواده‌اش متهم به فساد شدند، فشار زیادی بر مقامات سودانی و عمر البشیر، وارد می‌کند تا تدابیر مشابهی را برای خروج نیروهای سودانی از یمن بکار گیرند.

سودان در روزهای اخیر و به دلیل مشارکت فعال در جبهه الحدیده متحمل تلفات سنگین جانی در صفوف نیروهایش شده است،آن هم به دنبال اینکه نیروهای ائتلاف متجاوز علیه یمن به رهبری عربستان و امارات یک هفته پیش تصمیم گرفتند برای مقابله با نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن آتش جنگ در الحدیده را شعله ور کنند.

اعتراض‌ها در داخل پارلمان سودان و از سوی نمایندگان جنبش اصلاح، نظیر حسن عثمان رزق و عبدالرحمن الفضیل به حضور نیروهای سودانی در یمن و بالا رفتن آمار تلفاتشان بالا گرفته است تا روشن شود که افکار عمومی سودان مایل نیستند مداخله نیروهای کشورشان در این جنگ بیش از این ادامه پیدا کند آن هم  در حالی که هیچ نشانه‌ای از پایان قریب الوقوع آن نیست.

سرتیپ «محمد حمدان حمیدتی»، فرماندهی نیروهای پشتیبانی سریع سودان که در این جنگ شرکت دارند به طور رسمی به کشته شدن ۴۱۲ سرباز از جمله ۱۴ افسر اعتراف کرده است اما منابع غیررسمی سودان تاکید می‌کنند که آمار واقعی شاید بسیار بالاتر از این باشد.

بزرگترین خطری که سودان و رهبری این کشور با آن مواجه است، درخواست یمنی‌ها و بخصوص طرفداران الحوثی برای شلیک موشک‌های بالستیک به خارطوم است به همان شکلی که ریاض و دیگر شهرهای عربستان را هدف گرفتند اما تا این لحظه گوش شنوایی برای این مطالبات تحریک آمیز نبوده است.

اما اگر رهبری الحوثی تغییر موضع داده و تصمیم بگیرد به سودان حمله کند خطر در این قضیه نهفته است که ارتش سودان سیستم‌های پدافند هوایی قوی نظیر موشک‌های پاتریوت برای سرنگونی موشک‌های الحوثی ندارد.

در خصوص روند درگیری‌ها در منطقه الحدیده باید گفت پس از مقاومت شدید نیروهای ارتش و کمیته‌های انقلابی یمن در داخل فرودگاه الحدیده سخنگوی ارتش یمن از ایمنی صد درصدی فرودگاه الحدیده خبر داده و گفته که به طور کامل تحت کنترل نیروهای ارتش یمن و انصارالله قرار دارد.

در همین حال حمله به الحدیده به معنای ورود نیروهای ائتلاف به جنگ خیابانی شدیدی است که می‌تواند تلفات سنگینی در صفوف نیروهایش به جای گذارد که مطمئنا از تلفات طرف مقابل که در خاک خود مبارزه می‌کند و از نقشه منطقه به خوبی مطلع است، نهادهای حقوقی هم درباره فاجعه انسانی بزرگ به دلیل این جنگ هشدار داده و گفتند که شمار کشته‌ها از بین غیرنظامیانی که هنوز در داخل شهر هستند می‌تواند به دویست و پنجاه هزار نفر برسد.

رای الیوم در پایان این یادداشت آورده است: بدون تردید ما منتظر اعلام قریب الوقوع دولت مالزی درباره خروج نیروهایش از یمن هستیم نیروهایی که در هر صورت، نمادین هستند (به طور مستقیم در جنگ حضور ندارند و در خاک عربستان مستقر شدند) و بعید نیست که دولت سودان هم از آن پیروی کند و با تشدید اعتراض‌ها در داخل پارلمان سودان و بیرون آن همین تصمیم را بگیرد بخصوص اگر جنگ در الحدیده طولانی شود که مطمئنا هم طولانی خواهد شد و شمار نظامیان کشته شده سودانی در نتیجه آن افزایش خواهد یافت به گونه ای که کتمان نگاه داشتن آن از مردم سودان دشوار خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع:فارس

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=15215

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.