اوضاع امنیتی این روزهای بغداد که با ۲ انفجار مرگ بار همراه بوده، بار دیگر این سؤال را مطرح میکند که ریشه نابسامانی امنیتی به خصوص در پایتخت عراق چیست؟
به گزارش اخبار جهادی، «علی حسن الفواز» نویسنده روزنامه «العالم الجدید» عراق در یادداشتی به انفجارهای اخیر بغداد پرداخته و این سؤال را مطرح کرده است که این انفجارها صرفا مسألهای امنیتی است یا رنگ و بوی سیاسی نیز دارد؟
الفواز مینویسد: میتوان گفت که این انفجارها در دو روز گذشته جزئی از درگیری با تروریستها و عملیات آزادسازی موصل است، اما موضوع زمانی خطرناک میشود که بدانیم ارتباطی میان این انفجارها و مسائل سیاسی داخلی وجود دارد و به درگیریهای جناحهای سیاسی مرتبط است.
او میافزاید: برخی سعی دارند تا با ایجاد یک جو سیاسی-امنیتی متشنج بر اوضاع سیاسی تأثیر منفی بگذارند که در این باره میتوان به برخی فعالیتها و کنفرانسهای مشکوک از سوی برخی نیروهای سیاسی اشاره کرد که در آنها درباره نقش سیاسیشان در بعد از ۲۰۱۸ و مرحله ما بعد داعش سخن میگویند یا بحث دعوت از ورود طرفهای خارجی برای ضمانت مشارکتشان در قدرت تحت بهانههای فرقهای یا سیاسی را بررسی میکنند.
همچنین اوضاع امنیتی فعلی مسأله جدیدی نیست و علی رغم گفته وزارت کشور و فرماندهی عملیات بغداد و نهادهای امنیتی این اوضاع همچنان وجود خواهد داشت که میتوان آن را به پیچیدگیهای اوضاع امنیتی و شکست برخی برنامههای امنیتی از جمله مدیریت اشتباه پرونده پناهندگان مرتبط دانست. پناهندگانی که در میان آنها تروریستها نیز توانستهاند در قالب هستههای خاموش به بغداد نفوذ کنند.
این کارشناس عراقی میافزاید: آنچه در منطقه «الکراده» و «الشواکه» رخ داد انعکاس این بحران امنیتی و سیاسی است و نیازمند اقدامات عملی و واقعی است و باید به سمت هماهنگی میان تمامی نهادهای امنیتی به خصوص در بحث مربوط به راههای ورودی به بغداد، حرکت کنیم.
او با بیان اینکه گذرگاههای ورودی به عراق به محل فساد تبدیل شده است خواستار بازرسی از این گذرگاهها و ایستگاهها شد تا میزان ناکارآمدی در مدیریت آنها مشخص شود.
منبع:فارس