پنتاگون مدعی شده نیروهای همپیمان ارتش سوریه بار دیگر در حال تجمع در نزدیکی منطقهای هستند که حدود دو هفته پیش توسط جنگندههای ائتلاف آمریکا هدف قرار گرفتند.
به گزارش اخبار جهادی ،پنتاگون مدعی شده نیروهای همپیمان ارتش سوریه بار دیگر در حال تجمع در نزدیکی منطقهای هستند که حدود دو هفته پیش توسط جنگندههای ائتلاف آمریکا هدف قرار گرفتند.
جنگندههای ائتلاف ادعایی آمریکا علیه داعش روز ۲۸ اردیبهشتماه به یک کاروان ارتش سوریه و نیروهای همپیمان آنها که در حال پیشروی در شمال غرب منطقه «التنف»، در نزدیکی مرز سوریه با عراق و اردن بودند حمله کردند.
حمله آمریکا در شمال غربی پایگاه نظامی التنف صورت گرفت، جایی که نیروهای ویژه آمریکایی و انگلیسی مدعی هستند، عناصر محلی را برای مقابله با «داعش» آموزش و به آنها مشاورههای نظامی میدهند.
همچنین این حمله در منطقهای انجام شد که در توافق آمریکا و روسیه «منطقه عدم برخورد» شمرده شده بود، لذا هر دو طرف از اقدام نظامی در آن منع شده بودند. البته پنتاگون مدعی شده، پیش از حمله موضوع را به اطلاع مرکز ارتباطات نیروهای روسی در سوریه رسانده بود، ادعایی که از سوی مسکو رد شد.
جف دیویس، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا مدعی شد: «ما کماکان شاهد تجمع آنها (نیروهای همپیمان ارتش سوریه) هستیم و در این باره نگرانیم.» وی همچنین اضافه کرد که جنگندههای ائتلاف در روزهای گذشته با پرتاب اعلامیه به نیروهای همپیمان ارتش سوریه هشدار داده که از مناطق کاهش تنش دور شوند.
سخنگوی پنتاگون گفت: «شاهد گشتزنی آنها در مناطق مجاور ناحیه کاهش تنش، حوالی مرکز آموزش التنف هستیم.» وی اضافه کرد مشخص نیست که نیروهای ایرانی نیز در این منطقه حضور دارند یا خیر، اما نیروهای حاضر، «دستکم به وسیله تهران، تقویت شدهاند.»
به نوشته خبرگزاری فرانسه، این ادعای پنتاگون احتمال حمله مجدد جنگندههای ائتلاف به نیروهای همپیمان ارتش سوریه را افزایش میدهد.
کارشناسان میگویند با توجه به آغاز عملیات نظامی ارتش سوریه در محور شرقی فرودگاه نظامی «سین»، در حومه شرقی ریف دمشق به سمت گذرگاه مرزی التنف بین عراق و سوریه و تاثیر این حضور بر نبردهای دفاعی و باز محور مقاومت در منطقه حمله دو هفته پیش جنگندههای ائتلاف حملهای قابل پیشبینی بود و حتی در آن تاخیر صورت گرفته بود.
پیشروی ارتش سوریه بسمت مرزهای شرقی، به موازات عملیات «الحشد الشعبی» عراق بسمت مرزهای غربی این کشور در راستای مبارزه با داعش، موازنههای قدرت جدیدی را بر طرفهای بینالمللی و منطقهای حامی گروههای تروریستی تحمیل میکرد.
اولین موازنه از موازنههای جدید، «عرض اندام نظامی» و نمایش «اقتدار ارتش عراق و سوریه» بود که شکستی بزرگ برای آمریکا شمرده میشد که از زمان تشکیل «ائتلاف نظامی بینالمللی» نه تنها از ثبت حتی یک پیروزی مقابل داعش و پروسه مبارزه با «تروریسم» عاجز مانده بود، بلکه داعش را به دستاویزی برای حضور نظامی درسوریه و عراق تبدیل کرده بود.
از سویی، پیشروی ارتش سوریه و الحشد الشعبی عراق درحالی بسمت مرزهای مشترک ادامه دارد که آمریکا هنوز نتوانسته، جایگزینی برای داعش درحال احتضار در استانهای الانبار و نینوی عراق و استانهای رقه و دیر الزور و شرق حمص سوریه بیابد.
منبع:تسنیم