تحلیلگر سیاسی یمن گفت: تشکیل دولت نجات ملی یمن، وزیر خارجه آمریکا را به ریاض کشاند تا با عربستان که بر اثر جنگ یمن دچار آشفتگی شده برای پایان دادن به جنگ یمن رایزنی کند.
«منصور ابی الشکلی»، عضو شورای سیاسی حزب کنگره مردمی یمن در صنعا در خصوص دلیل سفر اخیر جان کری وزیر خارجه آمریکا به ریاض اظهار داشت: تشکیل دولت نجات ملی در یمن ضربه دردناکی به سیاست های رژیم آل سعود بود و آمریکا و عربستان را وادار کرد که سیاست هایشان در قبال یمن را تغییر بدهند.
وی با اشاره به حرفهای ضد و نقیض وزیر خارجه آمریکا در ریاض گفت: جان کری از یک سو از تلاش برای توقف خصومت و خونریزی در یمن سخن می گفت و از سوی دیگر با کماهمیت جلوه دادن گزارشها درباره تأخیر در عرضه تسلیحات امریکایی به عربستان تأکید کرد وی برای «پیشبرد» فروش این تسلیحات بهسختی تلاش میکند.
عضو کنگره مردمی یمن افزود: عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی نیز، ضمن رد گزارشها درباره اینکه امریکا حمایت نظامی خود را از ریاض به علت جنگ یمن محدود میکند،گفت کشورش منتظر دریافت بمبهای هوشمند است.
وی افزود: الجبیر همچنین روابط کشورش با آمریکا را به استدلال حمایت های سیاسی، نظامی و لجستیک در جنگ یمن عالی توصیف کرد .
ابی الشکلی گفت: قبل از سفر جان کری به ریاض عربستان که شکست در سوریه را کاملا پذیرفته تصمیم خود را برای اولویت دادن به جنگ یمن جدی کرده بود و سخنان شاه سعودی در شورای مشورتی عربستان نیز موید این مطلب بود.
عضو حزب کنگره مردمی یکن گفت: اما به دنبال سفر کری به ریاض گزینه تداوم حملات عربستان به یمن منتظر تایید مجدد آمریکایی هاست و حتی اگر دولت کنونی آمریکا آن را تایید نکرد، این قضیه تا روی کار آمدن دولت ترامپ به تعویق خواهد افتاد چرا که جنگ علیه یمن را هم از ابتدا واشنگتن اعلام کرد.
یک فرمانده نیروهای منصور هادی خود را تسلیم ارتش و کمیته های انقلابی یمن کرد
منابع نظامی یمن اعلام کردند یک فرمانده نظامی نیروهای هوادار منصور هادی و ائتلاف سعودی در جبهه مرزی حرض در استان حجه خود را به ارتش و کمیته های مردمی تسلیم کرد.
به گفته این منابع سرتیپ عبدالواحد الواحدی، فرمانده لشکر دهم نیروهای منصور هادی در جبهه مرزی حرض تسلیم ارتش و کمیته های مردمی شده است.
این منابع گفتند: الواحدی پس از اینکه از سوی فرماندهان نظامی نیروهای منصور هادی به قتل سرتیپ حبر الدوره فرمانده لشکر ۱۰۵ این نیروها متهم شد تصمیم گرفت خود را تسلیم ارتش کند.
جبهه حرض شاهد اختلافات شدید بین نیروهای ائتلاف سعودی است و سرکرده های این نیروها یکدیگر را مقصر در شکست ها و تلفات سنگین نیروهایشان طی چند هفته گذشته در این جبهه می کنند
شاه سعودی بین چکش و سندان
سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان گفته که موضع کشورش در خصوص بحران یمن در درخواست برای ایجاد راه حل سیاسی مطابق با نتایج گفت وگوهای فراگیر یمنی و قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت است.
شاه سعودی ابراز امیدواری کرده که تلاش های بین المللی از طریق فرستاده سازمان ملل با نتایج مثبتی همراه بوده و به درد و رنج ملت یمن پایان داده و امنیت و ثبات را به این کشور بازگرداند.
اظهارات شاه سعودی در واقع اعتراف آشکار او به بحران اقتصادی است که عربستان از ابتدای تجاوز وحشیانه علیه یمن و با کاهش قیمت نفت با آن روبرو است به گونه ای که شاه سعودی را واداشته که به پایان دادن جنگ علیه یمن و اعتراف به کرسی بودجه کشورش بپردازد.
ملک سلمان همچنین سیاست ریاضت اقتصادی کشورش را ناراحت کننده و در عین حال ضروری خواند و گفت: چاره ای جز چنین اقدامی برای اجتناب از تحمل ضرر و زیان در دراز مدت نداشتیم.
هزینه های سنگین جنگ یمن که بر اقتصاد عربستان تاثیر منفی زیادی گذاشته با اعتراض بسیاری در داخل این کشور مواجه شده که خواستار توقف جنگ و تمرکز بر اقتصاد این کشور شده اند.
برخی منابع هم از احتمال برکناری محمد بن سلمان وزیر دفاع عربستان از منصب خود در سال ۲۰۱۷ خبر می دهند آن هم به دلیل اینکه جنگ عربستان، یمن را به ویتنامی جدید تبدیل کرد.
ناکامی محمد بن سلمان جانشین ولی عهد سعودی در تنوع بخشی به منابع درآمدی عربستان آن هم پس از کاهش قیمت نفت می تواند زمینه ساز کودتا علیه پادشاهی عربستان باشد.
منبع : فارس