تنها یک ماه قبل فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور ایران مدعی شد که شرایط بازار نفت به گونهای است که بدون آنکه موجب افزایش چشمگیر و ناگهانی قیمت انرژی شود، موجب خواهد شد تا صادرات نفت ایران قطع شود.
به گزارش اخبار جهادی به نقل از سی ان بی سی، علی رغم ادعاهای مقام های آمریکایی در خصوص تلاش برای قطع کامل صادرات نفت ایران بدون آنکه قیمت جهانی انرژی با افزایش چشمگیری روبرو شود، به نظر می رسد بازار نفت همکاری لازم را با واشنگتن نداشته و دونالد ترامپ در دستیابی به این هدف خود ناکام بوده است.
برایان هوک فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران پیش از این در یک کنفرانس انرژی مدعی شده بود که “زمانی که شما شرایط مساعدی از نظر عرضه در بازار نفت دارید، این روند به شما اجازه خواهد داد تا با سرعت بیشتری به سوی صفر کردن صادرات نفت ایران پیش بروید.”
از آن زمان تاکنون قیمت هر بشکه نفت خام آمریکا ۱۲ درصد رشد داشته و قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال به بیش از ۷۰ دلار رسیده است. قیمت هر گالن بنزین در آمریکا نیز به طور متوسط ۳۰ سنت افزایش داشته است.
عامل اصلی و نخست برای افزایش قیمت جهانی انرژی بسیار ساده است: وخامت اوضاع عرضه و تقاضای نفت در بازار. این بدان معناست که مازاد عرضه نفت خام در بازارهای جهانی رو به کاهش بوده است و این مساله موجب شده تا عرضه و تقاضا به تعادل برسد. این روند خطر کاهش عرضه در بازار را افزایش داده است.
روز پنجشنبه نیز آژانس بین المللی انرژی گزارش داده است که روند تولید و عرضه جهانی نفت در سه ماه دوم ۲۰۱۹ میلادی رو به وخامت است آن هم در شرایطی که اوپک و متحدانش تولید خود را کاهش داده اند و تحریم های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا تاثیرات خود را نمایان ساخته است.
اوضاع فعلی بازار جهانی نفت، این مساله را برای ترامپ سخت خواهد کرد تا اعمال محدودیت های بیشتر علیه صادرات نفت ایران را طی ماه آینده توجیه کند.
طی هفته های آینده ترامپ باید در خصوص تمدید معافیت واردات نفت از سوی برخی مشتریان مهم ایران تصمیم گیری کند. تحلیلگران انرژی بر این باورند که ترامپ احتمالا معافیت مشتریان مهم نفت ایران را تمدید خواهد کرد. این بر خلاف تاکید مکرر مقام های دولت ترامپ برای دستیابی به هدف خود مبنی بر صفر کردن صادرات نفت ایران خواهد بود.
مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه در سخنانی در نشست استماع کمیته روابط خارجی سنا گفت: تصور می کنم ما درباره هدف خود در حصوص به صفر رساندن صادرات نفت ایران در سریعترین زمان ممکن کاملا شفاف بوده ایم، و ما برای دستیابی به این هدف تلاش خواهیم کرد.
ولی سئوال اصلی این است که دولت ترامپ چگونه می خواهد اجازه صادرات نفت ایران به کشورهایی مثل هند و چین را بدهد.
در شرایطی که دولت ترامپ بارها بر اعمال حداکثر فشار علیه تهران تاکید کرده است ولی ترامپ در ماه نوامبر معافیت هایی را برای ۸ کشور مهم وارد کننده نفت از ایران در نظر گرفته است تا مانع از افزایش چشمگیر قیمت جهانی نفت شود.
در آستانه پایان ضرب الاجل دولت ترامپ در خصوص معافیت های نفتی ایران، قیمت نفت برنت و نفت سبک آمریکا به ترتیب بیش از ۳۲ و ۴۰ درصد افزایش داشته و شرایط بازار نفت به شدت نگران کننده شده است.
تولید نفت اوپک در ماه مارس به پایین ترین سطح خود در ۴ سال اخیر رسیده است. عربستان اعلام کرده است که سطح تولید خود را زیر ۱۰ میلیون بشکه در روز حفظ خواهد کرد. این در حالی است که تولید نفت این کشور در ماه نوامبر به بیش از ۱۱٫۱ میلیون بشکه رسیده بود.
انتهای پیام/
منبع: تسنیم