با این اتفاق، عملاً هر پهپاد مسلح و پیشرفته آمریکایی، یک عامل نفوذی مفید و کم هزینه برای جمهوری اسلامی ایران محسوب شده و در صورت لزوم می تواند پاسخ مناسب و غافلگیرانه ای به سازنده خود بدهد.
به گزارش اخبار جهادی، ماجرای پهپاد جاسوسی RQ-۱۷۰ و شکار آن، یکی از به یاد ماندنی ترین اتفاقات و رخدادهای نظامی برای نیروهای مسلح کشورمان محسوب می شود؛ حادثه ای که تا مدتها نقل محافل و مجالس از بحث های تخصصی بین کارشناسان تا بحث های روز در خانه های ایرانیان بود و واژه پهپاد را وارد بحث های روزمره مردم کشورمان کرد. از آن روز یک سوال بزرگ برای همه ایجاد و تا به امروز نیز پاسخ دقیقی به آن داده نشده بود: RQ-۱۷۰ چطور به دست ایران به زمین نشست؟
فرماندهان ایرانی و برخی از کارشناسان منصف به صورت کلی، از نفوذ به سیستم کنترل و ارتباطی این پهپاد حرف زدند و به نوعی اشاره می کردند که نیروهای مسلح ایران، سیستم کنترل آمریکایی ها را هک کرده است. البته واژه هک به نوعی یک عبارت کلی است و شاید این راز که واقعاً چطور ایران شاه مهره جاسوسی آمریکا در آسمان را به چنگ آورد هیچ وقت رسانه ای نشود. البته چندین پهپاد دیگر آمریکایی از اسکن ایگل گرفته تا پردیتور و هرمس نیز در این سالها یا بدست ایران به صورت سالم فرود آورده یا با شلیک پدافند هوایی نابود شده است. اما قصه نفوذ ایران و محور مقاومت به پهپادها بسیار قدیمی تر از این حرفهاست.
البته برخی کارشناسان و رسانه های غربی و حتی برخی همیشه منتقدان داخلی، با رد این مباحث تلاش می کردند بر این نکته تاکید کنند که امکان هک سیستم ارتباطی چنین پرنده های هدایت شونده ای یا غیرممکن است و یا در توان نیروهای مسلح کشورمان نیست و احتمالاً جانور قندهار هم به صورت شانسی در ایران فرود آمده است. اما گذشت زمان و صبر، پاسخ های شفاف تری را عیان کرد.
یک تله خونین برای نیروهای ویژه صهیونیست در لبنان
شاید بتوان یکی از تاریک ترین و سخت ترین روزها در تاریخ نیروهای ویژه صهیونیستی را ۵ سپتامبر ۱۹۹۷ میلادی دانست چراکه یک تیم ۱۶ نفره از زبدهترین کماندوهای دریایی ارتش اسرائیل موسوم به «شایتت ۱۳» برای ترور یا دستگیری تعدادی از رهبران مقاومت به لبنان نفوذ کرده اما در نزدیک روستای انصاریه در کمین حزب الله لبنان افتادند. این درگیری که از ساعت یک و نیم بعد از نیمه شب تا نزدیکی صبح ادامه داشت، به هلاکت ۱۲ اسراییلی منجر شد که ۱۱ تن از آنها برای یگان شایتت ۱۳ و ۱ نفر هم از تیم نجات بود که برای کمک به منطقه رفته بودند.
طبق معمول هر افتضاح بزرگ نظامی و اطلاعاتی، تا سالها درباره این عملیات در اسراییل حرف و حدیث ها ادامه داشت و برخورد تیم اسراییلی با گشتی حزب الله و وجود یک خبر چین در بین اسراییلی ها که به مقاومت اطلاعات رسانده بود، از جمله دلایل اعلام شده از طرف صهیونیست ها برای شکست این عملیات بود چراکه آنها دوست نداشتند دلیل بزرگ تر و حرفه ای تری برای این موضوع وجود داشته باشد.
نمایی از تصاویر پخش شده توسط حزب الله از اطلاعات بدست آمده از پهپاد اسراییلی قبل از درگیری انصاریه
اما در سال ۲۰۰۵ میلادی و در گرما گرم ماجرای ترور رفیق حریری نخست وزیر فقید لبنان؛ سید حسن نصرالله که اعتقاد داشت اسراییلی ها پشت ترور هستند، اسنادی را برای نشان دادن دست برتر اطلاعاتی مقاومت منتشر کرد و از جمله این اسناد، تصاویر بدست آمده از پهپادهای اسراییلی بود که در زمان عملیات انصاریه در سال ۱۹۹۷ به دست حزب الله رسیده بود.
با این اسناد واضح و مهم، مشخص شد حزب الله در سال ۱۹۹۷ میلادی یعنی بیش از ۲۰ سال قبل، موفق شده تا اطلاعاتی که در حال ارسال از طرف پهپاد به اسراییلی ها بوده را رصد کرده و مکان عملیات را شناسایی کند. اسراییلی ها بعد از صحبت های سید حسن نصرالله و پخش تصاویر ناچار شدند که درست بودن تصاویر و روایت حزب الله از دلیل شکست خوردن عملیات در سال ۱۹۹۷ را تایید کنند.
این بار نوبت ریپر ها شد
اما اخیراً نیروی هوافضای سپاه یکی از شاهکارهای خود در حوزه نفوذ به سیستم های شناسایی و اطلاعاتی آمریکا را در پاسخ به ادعاهای آنها درباره نفوذ و خرابکاری در برنامه موشکی کشورمان، رسانه ای کرده که نشان از وقوع این رخداد در جایی بر فراز عراق یا سوریه است. تصاویر در حال ضبط، نشان می دهد یک پهپاد MQ-۹ آمریکایی (به احتمال قریب به یقین) تعدادی از تروریست ها را زیر نظر دارد. در ادامه شاهد هستیم که این پهپاد برای فرود، دچار مشکل شده و در نهایت در نزدیکی پایگاه خود سقوط می کند. پس از آن نیز مشخص است که پهپاد جدیدی به منطقه اعزام شده و تصاویر تهیه شده توسط آن نیز در اختیار سپاه قرار گرفته و در نهایت با ترس فراوان آمریکایی ها از نزدیک شدن به پرنده سقوط کرده، پرنده اول توسط یک جنگنده بمباران می شود. تصاویر این عملیات از دید پهپاد آمریکایی دوم نیز توسط سپاه ضبط شده است.
پهپاد MQ-۹ ریپر در حقیقت مدل پیشرفته تر از MQ-۱ پردیتور است که برای امور شناسایی و تهاجم هوا به سطح توسعه پیدا کرده. این پهپاد ساخت شرکت General Atomics آمریکا است و هر فروند آن در حدود ۱۷ میلیون دلار قیمت دارد. ارتفاع نهایی پرواز این پهپاد که به یک موتور توربوپراپ با قدرت ۹۰۰ اسب بخار مجهز است، ۱۵ کیلومتر و سرعت نهایی آن ۴۸۲ کیلومتر بر ساعت است و می تواند تا ۱۷۰۰ کیلوگرم محموله را حمل کند. موشک هوا به سطح هلفایر و بمب های سبک هدایت لیزری از جمله تسلیحات اصلی این پهپاد محسوب می شود.
عمده امور مربوط به ماموریت های شناسایی در عین استفاده از سلاح های تهاجمی در ارتش امریکا، اکنون بر عهده این پهپاد قرار دارد و در حقیقت اسب کاری ارتش ایالات متحده محسوب می شود.
پهپادهای آمریکا در خدمت توان اطلاعاتی نیروهای مسلح ایران
با چنین رخدادی، مشخص می شود که حداقل در زمینه دستیابی به اطلاعات آنلاین ارسالی توسط پهپادهای پیشرفته آمریکایی، سپاه پاسداران حرف ها و اسناد فراوانی را داشته باشد که پیش از این، چنین توانمندی و فعالیت مهم اطلاعاتی، نه مورد تایید نیروهای مسلح دشمن همچون آمریکا و نه اشاره مستقیم مسئولان کشورمان قرار گرفته بود و در حقیقت یک شوک اطلاعاتی و نظامی به آنها محسوب می شود. با چنین توانمندی و اتفاق مهمی، حالا در هر نقطه ای از منطقه، سپاه پاسداران می تواند با در اختیار گرفتن سیستم ارسال اطلاعات پهپادهای آمریکایی، از تحرکات و فعالیت های این نیروها اطلاع کامل داشته باشد به گونه ای که انگار، پهپادهای ایرانی بالای سر آنها هستند با این تفاوت که هیچ حساسیت نظامی و سیاسی در میان نیست و هزینه های مادی و معنوی آن بسیار کمتر است.
پهپاد MQ-۹
حال، منطقاً تصور کنید، علاوه بر این توانمندی و تبحر خاص، یگانهای نیروهای مسلح کشورمان، مراحل بالاتری از نفوذ و هک را به اجرا گذاشته و کنترل کامل پهپادهای نظامی آمریکا را در اختیار بگیرند -که با توجه به راه طی شده و دستیابی به اطلاعات ارسالی توسط آنها، از نظر علمی و فنی، کار غیرممکنی محسوب نمی شود- که با این اتفاق، عملاً هر پهپاد مسلح و پیشرفته آمریکایی، یک عامل نظامی خودی برای جمهوری اسلامی ایران محسوب شده و در صورت لزوم می تواند پاسخ مناسب و غافلگیرانه ای به مالک و سازنده خود بدهد.
حتی اگر چنین موضوعی را در حال حاضر منتفی بدانیم – که از نظر علمی و فنی، توان انجام آن در نیروهای مسلح کشورمان وجود دارد- حداقل این موضوع اثبات شده که اکنون پهپادهای پیشرفته آمریکایی با مداومت های پروازی بعضاً ۲۴ ساعته (در خصوص نمونه فوق، ۱۴ ساعت با لود کامل تجهیزات)، در نقش چشم و گوش آنلاین سپاه در منطقه عمل کرده و رصد دقیقی از محدوده طولانی پرواز خود، به پاسداران انقلاب می دهند.
پس باید به این موضوع عادت کرد که هر از چند گاهی، یک پرنده هدایت پذیر آمریکایی همچون جانور قندهار به خاک کشورمان پناهنده و در تور پدافندی کشورمان گرفتار شود و نتیجه آن، تا سالها باعث شرمساری برای دستگاه اطلاعاتی و نظامی آمریکا باشد. حال، این عزت و افتخار علمی و نظامی را مقایسه کنید با آنهایی که ذهن شان مدام قدرت تبلیغاتی ارتش آمریکا را پروپاگاندا می کند و از نفوذ آنها در برنامه نظامی و فضایی کشورمان سخن می گوید و هرچقدر در خفا و عیان گفته می شود که “نترسید و نترسانید”، دلشان قرص نمی شود که نمی شود که نمی شود.
انتهای پیام/
منبع: مشرق