کشورهای اروپایی و حتی کانادا که امروزه خود را به عنوان اصلی ترین منادیان حقوق بشر در جهان معرفی می کنند، کارنامه ای ننگین در معاملات تسلیحاتی با قاتلان مردم یمن در سالهای اخیر به جای گذاشته اند.
به گزارش اخبار جهادی، جنگ یمن از جمله مثالها و اتفاقات قابل تامل برای بسیاری از علاقمندان به حوزه تسلیحات است؛ از آنجایی که جشنوارهای از تمام سلاحهای سبک و سنگین در هزار و اندی روز گذشته برای کشتار مردمی بی دفاع و مظلوم مورد استفاده قرار گرفته، اما نتیجه آن همچنان به نفع متجاوزان تا دندان مسلح نیست و آنها علاوه بر انکه نتوانسته اند موفقیتی ملموس در حوزه نظامی پیدا کنند، بلکه ضربات مهمی را نیز دریافت کرده اند و انواع کمکهای تسلیحاتی، اطلاعاتی و مستشاری غولهای بزرگ نظامی جهان هم نتوانسته این جهنم را برای انها سرد کند.
اگرچه بسیاری از تسلیحات مورد استفاده سعودیها و اماراتیها در این تجاوز، آمریکایی و انگلیسی است اما در این میان کشورهایی دیگر نیز هستند که از این جنگ به شکل چراغ خاموش در حال سود بردن هستند که به طور مشخص، کشورهای اروپای غربی و کانادا را میتوان نام برد که از جمله به اصطلاح مبلغان مسئله حقوق بشر و راه حل های سیاسی و غیر خشونت آمیز در صحنه سیاسی جهان به حساب می آیند اما کمی جستجو ثابت میکند که این کشورها خود از جمله اصلی ترین معامله کننده ها با رژیمهای مرتجع عربی در منطقه هستند و تولیداتشان مستقیماً زنان و کودکان بی پناه را قتل عام میکند.
سوئیس: بهشت سلاحهای سبک برای اعراب خلیج فارس
کشور سوئیس برای بسیاری از مردم جهان به عنوان مظهر صلح و روابط دوستانه بین المللی به حساب میآید اما باید گفت که این تنها پوستهای از حقیقت است. در سال ۲۰۰۶ میلادی سوئیس با فروش سلاحهای هجومی سری SG 552 برای یگان عملیات ویژه نیروی دریایی عربستان موافقت کرد. البته در سال ۲۰۱۷ میلادی، تصاویری از این سلاح در اختیار سربازان سعودی در منطقه جیزان عربستان سعودی منتشر شد؛ جایی در مرز دو کشور عربستان و یمن که صحنه درگیریهای بسیار خونینی بین مبارزان یمنی و سربازان عربستانی است.
نیروهای سعودی در جیزان مجهز به SG 552
کشور امارات از دیگر مشتریهای سلاحهای سوئیسی است و نارنجکهای خریداری شده توسط امارات متحده عربی، این بار سر از سوریه درآوردند که باعث به وجود آمدن یک رسوایی برای هر دو طرف شد اما به علت هماهنگی سوییس و امارات با مجامع بین المللی، امکان پیگرد و افشای جهانی این افتضاح و دخالت، فراهم نشد.
حدود ۱۵ سال پیش امارات متحده عربی یک محموله سنگین از نارنجکهای ساخت شرکت سوئیسی RUAG را خریداری کرده ؛ چیزی در حدود ۲۵۰ هزار عدد نارنجک از مدلهای HG 85 و OHG 92 به این کشور کوچک اما پر سر و صدا و پر ادعا فروخته اما در سال ۲۰۱۲ میلادی اولین تصاویر از وجود این نارنجکها در اختیار نیروهای ارتش آزاد در سوریه منتشر شد. در آن دوران با توجه به جو شدید ضد سوری موجود در جهان خیلی به این مسئله توجه نشد.
جالب اینجاست که در اواسط سال ۲۰۱۸ میلادی و در جریان یک درگیری بین نیروهای هیئت تحریر الشام (شاخه رسمی القاعده در سوریه) با یک سلول خفته از نیروهای گروه تروریستی داعش، اتفاق مذکور منجر به کشف این نارنجکهای سوئیسی این بار از نیروهای داعش شد.
نارنجکهای سوئیسی در سوریه – سال ۲۰۱۲ میلادی
نارنجکهای سوئیسی کشف شده از داعش در استان ادلب در سال ۲۰۱۸ میلادی
نکته جالب اینجاست که سال گذشته میلادی در مجلس سوئیس قوانینی به تصویب رسید که صادرات سلاحهای ساخت این کشور آسانتر میشود و کشورهای درگیر جنگ نیز تا زمانی که بتوانند ضمانت کنند سلاحهای ساخت این کشور در جنگهای داخلی مورد استفاده قرار نگیرد میتوانند از جنگ افزارهای سوئیسی خریداری کنند! بعد از قتل خاشقچی، روزنامه نگار منتقد سعودی در استانبول، سوئیسیها مجبور به تعلیق بخشی از قراردادهای نظامی خود با عربستان شدند اما اعلام کردند که همچنان به فروش مهمات و خدمات مورد نیاز برای سیستمهای دفاع هوایی فروخته شده به عربستان را ادامه میدهند.
بازی جالب آلمان و ایتالیا برای فروش سلاح به عربستان سعودی
یکی از موارد جالب درباره فروش سلاح به عربستان سعودی را میتوان در مورد شرکت RWM Italia جستجو کرد. در تابستان سال ۲۰۱۵ میلادی تصاویری از شهر صعده در یمن منتشر شد که نشان دهنده استفاده از بمبهای سری مارک ۸۳ ساخت این شرکت ایتالیایی در بمباران مناطق مسکونی داشت. این تصاویر مدتها توسط کارشناسان و بنگاههای رسانهای در اروپا انتشار پیدا کرد اما کمپانیهای مورد نظر اقدامی در زمینه توقف فروش سلاح به این کشور صورت ندادند چراکه فشار بین المللی و داخلی به آنها وارد نشد.
بقایای بمب استفاده شده در یمن در سال ۲۰۱۵ میلادی ساخت ایتالیا
با پیش آمدن مسئله قتل خاشقچی بار دیگر مسئله ممنوعیت صادرات سلاح به عربستان سعودی مطرح شد. شرکت RWM Italia در حقیقت به طور کامل توسط کمپانی آلمانی راین متال آلمان خریداری شده و کشور آلمان نیز به صورت موقت فروش سلاح به عربستان سعودی را متوقف کرد. اما شرکت RWM Italia با این استدلال خنده دار که چون در کشور ایتالیا به ثبت رسیده، از قوانین مصوب آلمان پیروی نمیکند و همچنان به فروش بمب به سعودیها ادامه میدهد.
در حقیقت آلمانیها هم فروش سلاح به سعودیها را ممنوع کردند و هم از طریق این شرکت ایتالیایی متعلق به خود همچنان در حال سود بردن از فروش جنگ افزار به عربستان هستند.
کانادا: از تفنگهای تک تیرانداز تا زره پوش
از چندین سال قبل و زمان فعالیت دولت محافظه کار هارپر در کانادا، بحث قراردادی به ارزش ۱۵ میلیارد دلار با طرف سعودی برای خرید تعداد نامشخصی از نسل جدید زره پوشهای LAV به نام LAV 6.0 مطرح شد. رسانهها تعداد زره پوشهای مورد نظر در قرارداد را بین ۷۰۰ الی ۹۰۰ دستگاه تخمین میزنند و انواع و اقسام سلاحها از جمله موشکهای ضد زره با قابلیت پرتاب از لوله توپ هم برای این نسل جدید از زره پوشها در نظر گرفته شده است.
به غنیمت رفتن زره پوش کانادایی ارتش عربستان در یمن
این مدل، وزن سنگینتری داشته که در حدود ۳۵ الی ۴۰ تن است و کاناداییها این قرارداد را بزرگترین معامله دفاعی تاریخ خود به حساب میآورند و بدون توجه به نتایج آن، به آن می بالند. چندی پیش نخست وزیر کانادا، جاستین ترودو، در مراسمی در یک دانشگاه در ایالت ساسکاچوان این کشور مورد سوال درباره وضعیت قرارداد تسلیحاتی با عربستان سعودی قرار گرفت. اما گفت که این قرارداد در زمان دولت قبلی به امضا رسیده و بر اساس مفادی از این قرارداد وی به عنوان نخست وزیر هم نمیتواند خیلی درباره وضعیت آن صحبت کند!
اسلحه تک تیرانداز کانادایی غنیمت گرفته شده توسط مبارزان یمنی
اسلحه تک تیرانداز LRT-3 SWS ساخت شرکت کانادایی PGW Defense با کالیبر ۱۲.۷ میلی متر از دیگر محصولات دفاعی کانادا بود که چند سال پیش در جریان درگیری بین نیروهای ارتش عربستان و مجاهدین یمنی به غنیمت در آمده و تصاویر آن منتشر شد. البته کاناداییها نیروهای پیشمرگ در کردستان عراق را نیز به این سلاحها مجهز کردند.
اسپانیا: از نارنجک تا کشتی جنگی، همه چیز برای آل سعود
اما اسپانیا دیگر کشوری که به صورت تقریباً بی سر و صدا در حال معامله با عربستان سعودی در بخش نظامی است. از اوایل شروع جنگ یمن، تصاویری درباره وجود تسلیحات اسپانیایی در این جنگ منتشر شد و راکت اندازهای یک بار مصرف سری C-90 و نارنجکهای دستی سری ALHAMBRA از جمله تسلیحاتی بودند که مشخص شد توسط اسپانیا به عربستان سعودی فروخته شده و در جنگ یمن نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
راکت انداز C-90 به غنیمت گرفته شده توسط مبارزان یمنی
نارنجکهای اسپانیایی به غنیمت گرفته شده توسط مبارزان یمنی
سال گذشته میلادی، عربستان سعودی و اسپانیا قرارداد خرید ۴۰۰ تیر بمب هدایت لیزری بین دو کشور را عیان کردند تا بار دیگر این سرپوش گذاشتن غربیها بر جنایات عربستان در یمن در معرض دید قرار بگیرد. البته بعد از پیش آمدن ماجرای قتل خاشقچی و افزایش فشار به سعودیها در بحث کشتار غیر نظامیان در یمن، اسپانیا اعلام کرد که همچنان به قرارداد فروش بمبهای هدایت شونده به عربستان وفادار است.
البته یکی از دلایل مقاومتهای مادرید در برابر این فشارها، یک قرارداد بسیار بزرگ تسلیحاتی دیگر بود که عربستان تهدید کرده بود در صورت معلق شدن فروش بمبها کنسل میشود.
آغاز برش فولاد برای ساخت شناورهای سعودی در اسپانیا
ماکت ناو Avante
در عین حال، ارتش عربستان سعودی قراردادی به ارزش ۲.۲ میلیارد دلار با اسپانیا به امضا رسانده که بر اساس آن ۵ ناوچه موشک انداز کلاس Avante 220 ساخت شرکت Navantia به این کشور تحویل میشود. بسیاری این معامله را بزرگترین قرارداد دفاعی تاریخ اسپانیا به حساب میآورند. این شناورها وزنی در حدود ۲۵۰۰ تن داشته و طول آن ۹۸ متر است. ۸ تیر موشک ضد کشتی هارپون، ۱۶ پرتاب گر عمودی برای موشکهای پدافندی ESSM ، یک توپ ۷۶ میلی متری در جلوی ناو، یک سامانه دفاع نزدیک ۳۵ میلی متری، ۲ پرتاب گر ۳ لوله اژدر ۳۲۴ میلی متری از جمله تسلیحات این ناوها به شمار میآید.
روز ۱۵ ژانویه سال جاری میلادی یعنی همین چند روز پیش، مراسم برش فولاد برای ساخت اولین کشتی سفارش داده شده توسط عربستان، به صورت رسمی و در قالب جشن در اسپانیا انجام شد و اولین ناو در اواخر سال ۲۰۲۱ میلادی به سعودیها تحویل میشود تا مشخص شود بخشی از کیکی که با خون و گوشت مردم بی گناه و بی دفاع یمن برای مدافعان حقوق بشر اماده شده، چقدر لذتبخش و راحت از گلویشان پایین میرود.
انتهای پیام/
منبع: مشرق