تهدید گسترش داعش از افغانستان به آسیای مرکزی، تقویت داعش در پی تشدید حملات علیه طالبان و افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان همچنین عدمتوجه آمریکا به این مهم سبب شده تا روسیه ابتکار عمل را برای پایان دادن به جنگ افغانستان در دست گیرد.
به گزارش اخبار جهادی،نشریه آنلاین «دیپلمات» در یادداشتی نوشت: راهبرد روسیه برای دستیابی به صلح در افغانستان از ۳ بخش عمده تشکیل شده است.
نخست روسیه تأکید دارد که ارتش افغانستان و نیروهای خارجی باید تلاشهای خود را برای شکست داعش در افغانستان تشدید کنند.
بهگفته مسکو داعش ۱۰ هزار نیروی فعال در افغانستان دارد که با ارزیابی آمریکا مبنی بر حضور ۲ هزار تروریست داعشی در تناقض است.
روسیه همچنین برای کسب حمایت متحدان خود اظهار کرده که جنگجویان داعش از عراق و سوریه به افغانستان انتقال یافتهاند و این تهدیدی برای جنوب آسیا و کشورهای آسیای مرکزی محسوب میشود.
سیاستگذاران روس بر این باورند که تلاشهای ارتش آمریکا برای شکست داعش بهطور غیرمستقیم سبب تقویت داعش میشود و مسکو همچنین با دیگر اعضای سازمان همکاری شانگهای در حال ایجاد راهکارهایی برای تضعیف داعش در افغانستان است.
دوم اینکه روسیه معتقد است تا زمانی که مخالفان مسلح دولت افغانستان از تجارت مواد مخدر در این کشور تأمین مالی میشوند، برقراری ثبات در افغانستان غیرممکن است. از سویی نیز قاچاق هروئین و تریاک افغانستان به روسیه بهشدت تلفات مربوط به سوء مصرف مواد مخدر را افزایش داده و از جایی که تجارت مواد مخدر اهمیتی در گفتار عمومی آمریکا در افغانستان داشته روسیه باور دارد که واشنگتن برای رفع این مشکل اقدامات کافی را انجام نمیدهد.
سوم اینکه روسیه بهدنبال آن است تا طالبان را بین افراد معتدلی که به ایجاد توافق سیاسی با دولت کابل تمایل دارند و افراطگراهایی تقسیم کند که به هر هزینهای خواستار ادامه جنگ هستند.
روسیه در واکنش به استراتژی ترامپ برای افغانستان و تشدید متعاقب جنگ در افغانستان تأکید کرد که راهبرد نظامی محض در جنگ افغانستان محکوم به شکست است و برای پایان دادن به بحران در این کشور طالبان باید بهعنوان یکی از اعضای ذینفع و مشهور افغانستان در روند صلح مشارکت داشته باشد.
اگرچه روسیه به طور معمول بهعنوان کشوری توصیف میشود که تلاشهای صلح افغانستان را تخریب میکند اما نگاه نزدیکی به اقدامات و انگیزههای مسکو نشاندهنده آن است که توافق سیاسی در افغانستان نسبت به ادامه جنگ در این کشور در واقع سبب پیشبرد بیشتر منافع مسکو در افغانستان میشود.
انتهای پیام/
منبع:تسنیم