اخبار کوتاه

عناصر امنیتی دولت سوریه، یکی از نیروهای مقاومت به نام “راشد محمد سعید الفیصل” را در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور بازداشت کردند. رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام، “راشد الفیصل” را از افراد نزدیک به گروه‌های مقاومت و ایران معرفی کرده‌اند. سی‌ان‌ان: هزینه عملیات نظامی آمریکا علیه یمن علیرغم تأثیر محدود، در کمتر از ۳ هفته به یک میلیارد دلار رسید. نیروهای امنیتی دولت سوریه، دو تن از نیروهای سابق دفاع وطنی را به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و همچنین تلاش برای حمله به ایست بازرسی تحریر الشام در منطقه بستان الدور دمشق بازداشت کردند. امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از منطقه پدافند هوایی جنوب شرق بازدید کردند. در جریان این بازدید توان رزمی و آمادگی دفاعی این یگان مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفت. در پی حمله راکتی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پایگاه نظامی ناحل عوز در اطراف نوار غزه، آژیر خطر در شهرک ناحل عوز به صدا درآمد. طبق ادعای ارتش اسرائیل یک فروند راکت از نوار غزه به سوی ناحل عوز شلیک شد و این راکت توسط سامانه‌های پدافندی رهگیری شد.

زیان حملات پهپادی به میادین نفتی اقلیم کردستان

  • کد خبر : 34496
  • 03 مرداد 1404 - 0:22
زیان حملات پهپادی به میادین نفتی اقلیم کردستان
گزارش رسانه تحلیلی خبری دراومیدیا نشان می‌دهد حملات اخیر به زیرساخت‌های نفتی اقلیم، تولید را تا حدود ۱۴۵ هزار بشکه در روز کاهش داده که معادل کاهش حدود ۵۰ درصدی تولید روزانه نفت است، حملاتی که هنوز عامل رسمی آن معرفی نشده است.

به گزارش اخبار جهادی، پنج میدان نفتی اقلیم کردستان شامل میادین نفتی شیخان، تاوکه، پیشخابور، خورمله و سَرسَنگ هدف حملات پهپادی قرار گرفته و تولید نفت در آن‌ها متوقف شده است. این حملات باعث کاهش حدود ۵۰ درصدی در تولید نفت شده‌اند، معادل حدود ۱۴۵ هزار بشکه در روز.

میدان نفتی شیخان که روزانه بیش از ۳۵ هزار بشکه نفت تولید می‌کرد، پس از حمله پهپادی در لیست میادین تعطیل‌شده قرار گرفت. میدان تاوکه که توان تولید روزانه نزدیک به ۲۹ هزار بشکه را دارد، پس از حمله پهپادی تعطیل شد.

میدان پیشخابور با ظرفیت تولید روزانه بیش از ۵۰ هزار بشکه، تحت تأثیر این حملات قرار گرفته و فعالیت‌ها برای ارزیابی خسارات متوقف شده‌اند. میدان سَرسَنگ با ظرفیت تولید روزانه ۳۰ هزار بشکه، در تاریخ ۱۵ ژوئیه ۲۰۲۵ هدف حمله قرار گرفت و تولید در آن کاملاً متوقف شد.

صنعت نفت اقلیم کردستان در روزهای اخیر با تهدیدهای امنیتی بی‌سابقه‌ای مواجه بوده است؛ مجموعه‌ای از حملات مکرر با پهپاد به میادین نفتی باعث شده تولید برخی میادین متوقف شده و زیرساخت‌ها آسیب ببینند.

بر اساس داده‌های موسسه انرژی مستقر در واشنگتن، این حملات حدود ۵۰ درصد از مجموع تولید روزانه نفت اقلیم را مختل کرده‌اند؛ یعنی از مجموع حدود ۲۸۰ هزار بشکه در روز، ۱۴۵ هزار بشکه آن تحت تأثیر قرار گرفته است. این موضوع تهدیدی مستقیم برای ستون فقرات اقتصاد اقلیم محسوب می‌شود.

این پنج میدان نفتی (شیخان، تاوکه، پیشخابور، خورمله و سَرسَنگ) پروژه‌هایی استراتژیک هستند که توسط شرکت‌های داخلی و خارجی در مناطق مختلفی از استان دهوک و اطراف اربیل اداره می‌شوند.

تا این لحظه هیچ‌کس مسئولیت حملات را برعهده نگرفته و نبود موضع‌گیری رسمی درباره عاملان، تردیدهایی را در خصوص نقش گروه‌های مسلح مورد حمایت برخی دولت‌های خارجی ایجاد کرده است. این وضعیت، فضای امنیتی منطقه را شکننده‌تر و برای دولت اقلیم و شرکت‌های خارجی فعال در حوزه نفت چالش‌زا کرده است.

بررسی جزئی‌تر میادین آسیب‌دیده:

۱. میدان نفتی شیخان: در ۶۰ کیلومتری شمال غرب اربیل واقع است و توسط شرکت Gulf Keystone Petroleum (GKP) اداره می‌شود. این شرکت ۸۰ درصد سهم بهره‌برداری از میدان را در اختیار دارد. روزانه بیش از ۳۵ هزار بشکه نفت در این میدان تولید می‌شد. پس از حمله پهپادی، تولید متوقف و تدابیر حفاظتی برای کارکنان اتخاذ شده است.

۲. میدان تاوکه: همراه با میدان پیشخابور تحت امتیاز مشترک شرکت DNO نروژ (۷۵٪) و Genel Energy (۲۵٪) در منطقه زاخو و نزدیک مرز ترکیه قرار دارد. این میدان از سال ۲۰۰۷ فعال بوده و روزانه حدود ۲۹ هزار بشکه نفت تولید می‌کرد. پس از حمله، تعطیل شده ولی تلفات انسانی گزارش نشده است.

۳. میدان پیشخابور: از سال ۲۰۱۷ تحت بهره‌برداری قرار دارد و بخشی از قرارداد تاوکه محسوب می‌شود. ظرفیت تولید آن بیش از ۵۰ هزار بشکه در روز است. بر اساس آمار تا مارس ۲۰۲۳ حدود ۱۰۰ میلیون بشکه نفت از این میدان استخراج شده. همچنین پروژه‌ای برای مهار گاز همراه با سرمایه‌گذاری ۱۱۰ میلیون دلاری از سال ۲۰۲۰ آغاز شده بود. تولید در این میدان نیز به حالت تعلیق درآمده است.

۴. میدان سَرسَنگ: در منطقه چمانکه از استان دهوک واقع است و توسط شرکت آمریکایی HKN Energy اداره می‌شود. ظرفیت تولید آن حدود ۳۰ هزار بشکه در روز است. روز سه‌شنبه ۱۵ ژوئیه هدف حمله قرار گرفت و تولید کاملاً متوقف شد.

۵. میدان خورمله: در ۳۵ کیلومتری جنوب‌غرب اربیل و در امتداد جغرافیای میدان نفتی کرکوک قرار دارد، اما از سال ۲۰۰۷ تحت کنترل دولت اقلیم است و توسط مجموعه شرکت‌های داخلی اداره می‌شود. تاکنون دو بار هدف حمله پهپادی قرار گرفته که به تجهیزات آسیب وارد کرده. با تولید روزانه حدود ۱۰۰ هزار بشکه، بزرگ‌ترین میدان در اقلیم محسوب می‌شود و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۶ به نقطه اوج تولید برسد.

در مجموع، هشت میدان نفتی در اقلیم (خورمله، تاوکه، شیخان، اتروش، سَرسَنگ، اربیل، سَرقلا، هریر) فعالیت دارند و مجموع تولید روزانه آن‌ها حدود ۳۰۰ هزار بشکه است و ماهانه ۹ میلیون بشکه تولید می‌کنند.

متوسط قیمت فروش هر بشکه نفت بین ۲۷ تا ۳۹ دلار است و میانگین ۳۴ دلار در نظر گرفته می‌شود.

کل درآمد ماهانه نفت اقلیم حدود ۲۹۷ میلیون دلار است که ۷۲ درصد آن سهم دولت اقلیم و ۲۸ درصد سهم شرکت‌های بهره‌بردار است.

تولیدات نفتی

انتهای پیام/

منبع: کرد پرس

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=34496

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.