اخبار کوتاه

عناصر امنیتی دولت سوریه، یکی از نیروهای مقاومت به نام “راشد محمد سعید الفیصل” را در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور بازداشت کردند. رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام، “راشد الفیصل” را از افراد نزدیک به گروه‌های مقاومت و ایران معرفی کرده‌اند. سی‌ان‌ان: هزینه عملیات نظامی آمریکا علیه یمن علیرغم تأثیر محدود، در کمتر از ۳ هفته به یک میلیارد دلار رسید. نیروهای امنیتی دولت سوریه، دو تن از نیروهای سابق دفاع وطنی را به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و همچنین تلاش برای حمله به ایست بازرسی تحریر الشام در منطقه بستان الدور دمشق بازداشت کردند. امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از منطقه پدافند هوایی جنوب شرق بازدید کردند. در جریان این بازدید توان رزمی و آمادگی دفاعی این یگان مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفت. در پی حمله راکتی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پایگاه نظامی ناحل عوز در اطراف نوار غزه، آژیر خطر در شهرک ناحل عوز به صدا درآمد. طبق ادعای ارتش اسرائیل یک فروند راکت از نوار غزه به سوی ناحل عوز شلیک شد و این راکت توسط سامانه‌های پدافندی رهگیری شد.

مرشایمر: ایران به‌راحتی می‌تواند آسیب شدیدی به اسرائیل بزند

  • کد خبر : 34463
  • 31 تیر 1404 - 23:30
مرشایمر: ایران به‌راحتی می‌تواند آسیب شدیدی به اسرائیل بزند
نظریه‌پرداز برجسته مسائل بین‌الملل روز سه‌شنبه با اشاره به جنگ ۱۲ روزه تأکید کرد که مقامات اسرائیلی «خود را در دردسر بزرگی انداخته‌اند.»

به گزارش اخبار جهادی، نظریه‌پرداز روابط بین‌الملل و استاد دانشگاه شیکاگو جان مرشایمر در مصاحبه با برنامه «جاج ناپولیتانو» بیان کرد که اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی درباره آغاز مجدد جنگ «از نظر استراتژیک منطقی‌ نیست.»

مرشایمر در این باره تأکید کرد: «من فکر می‌کنم هم آمریکایی‌ها و هم اسرائیلی‌ها به این زودی‌ها تمایلی به شروع جنگی دیگر با ایران نخواهند داشت.»

مجری برنامه ضمن یادآوری اظهارات کارشناسان دیگر لاری جانسون و اسکات ریتر که اعلام کرده بودند در حملات موشکی ایران «یک سوم اسرائیل به شدت آسیب دیده»، درباره تهدیدات وزیر جنگ اسرائیل علیه ایران پرسید.

مرشایمر با اشاره به تهدید اسرائیل کاتص برای آغاز مجدد جنگ با ایران گفت: «حقیقت این است که رهبران اسرائیل آن‌طور که باید نابغه‌های استراتژیک نیستند و خودشان را در دردسر بزرگی انداخته‌اند. اسرائیل کاتص هم از باهوش‌ترین افراد در آن گروه رهبری نیست. من فکر می‌کنم وقتی درباره‌ی بازگشت به سراغ ایران صحبت می‌کند، دلایلی ارائه می‌دهد که از نظر استراتژیک منطقی نیست.»

مرشایمر در ادامه یادآور شد که بسیاری در ایران بر این باورند که تهران نباید با آتش‌بس موافقت می‌کرد. تحلیلگر افزود: «آن‌ها معتقدند که ایران در موضع قدرت بود، و هرچه جنگ طولانی‌تر می‌شد، به خصوص زمانی که به جنگ فرسایشی تبدیل شد، وضعیت ایرانی‌ها بهتر از اسرائیلی‌ها بود.»

وی در این باره تشریح کرد: «البته، بخش دیگر داستان این است که اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها گفته‌اند که «وقت پایان دادن به این جنگ است.» اسرائیلی‌ها فهمیدند که در جنگ فرسایشی پیروز نخواهند شد. ایرانی‌ها موشک‌های زیادی داشتند و این موشک‌ها به هدف می‌خوردند. »

مرشایمر با تأکید بر قدرت ایران بیان کرد: «اسرائیل به اندازه یک تمبر پستی است و برای کشوری مثل ایران، طبق آنچه درباره اظهارات اسکات ریتر و لاری جانسون گفتید، آسیب زدن آن بسیار آسان است. بنابراین نمی‌فهمم چرا مردم درباره شروع مجدد جنگ در اسرائیل حرف می‌زنند.»

رژیم صهیونیستی روز ۲۳ خرداد تهاجم خود به ایران را آغاز کرد و چندین نقطه کشور را هدف قرار داد. این اقدام با پاسخ قاطع موشکی تهران مواجه شد. جنگ ایران و اسرائیل دوازده روز ادامه داشت و سرانجام با اعلام آتش‌بس در اول تیر ماه متوقف شد.

جان مرشایمر در ادامه به بررسی اظهارات وزیر جنگ درباره ایجاد یک منطقه بشردوستانه در داخل نوار غزه پرداخت، منطقه‌ای که مجری برنامه آن را یک بازداشگاه رسمی خواند.

تحلیلگر مسائل بین‌الملل در این باره گفت: «واقعاً باید درباره‌ی زبان به‌کاررفته توسط اسرائیلی‌ها تعجب کرد، این زبان کاملاً استبدادی است. آن‌ها درباره انتقال داوطلبانه حرف می‌زنند، انگار فلسطینی‌ها داوطلبانه قرار است بروند. درباره اردوگاه انسانی حرف می‌زنند، انگار واقعاً اردوگاه انسانی است.»

مرشایمر با مقایسه رژیم صهیونیستی با حکومت نازی گفت: «هر چه زمان می‌گذرد، من از گفتن این حرف ناراحت و مردد هستم ولی معتقدم درست است، اسرائیلی‌ها شبیه نازی‌ها شده‌اند. زبان و رفتارشان واقعاً شرم‌آور است و باورش سخت است که یک دولت یهودی چنین رفتاری دارد که شبیه رژیم سوم رایش در دهه‌های ۳۰ و ۴۰ میلادی است.»

وزیر جنگ اسرائیل گفته است که رژیم صهیونیستی قصد دارد تمام جمعیت غزه را در یک «شهر بشردوستانه» جمع کند که به گفته اسرایئل، بر ویرانه‌های رفح ساخته می‌شود.

طبق این پیشنهاد، فلسطینی‌ها در طول درگیری‌ها اجازه خروج از این محوطه را نخواهند داشت. گزارش‌ها حاکی از آن است که حتی ارتش اسرائیل با این طرح مخالف است و آن را «غیرعملی» می‌داند. طرح مذکور توسط احزاب مخالف دولت نیز «دیوانه‌وار» توصیف شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=34463

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.