به گزارش اخبار جهادی، اقدام یمن از زبان سرتیپ «یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در اعمال ممنوعیت پرواز بر فرودگاههای رژیم صهیونیستی و تصمیم اخیر صنعا در قرار دادن بندر حیفا در بانک اهداف خود بازتابهای بسیاری در رسانههای اسرائیل داشته است.
وبسایت خبری ««کلوز دورز»، اسرائیل نوشت که سخنان یحیی سریع در ممنوعیت حمل و نقل دریایی بر بندر حیفا نشانگر تشدید تنشی بیشتر در کارزار دریایی یمن علیه اسرائیل است.
وبسایت خبری عبریزبان «کیباه» در این باره عنوان کرد که اعلام حوثیها مبنی بر اینکه بندر حیفا به فهرست اهدافشان اضافه شده است، تهدیدی بیسابقه برای ترافیک دریایی در منطقه شمال ایجاد میکند.
به نوشته کیباه، در پی بیانیهها و حملات یمن، هوشیاری و حساسیت غرب در مورد تأثیر اقتصادی وضعیت موجود افزایش یافته است. کیباه افزود که «جان ریندبو»، مدیرعامل شرکت ترابری نوردن هشدار داده که در ۳۰ سال سابقه کار در صنعت کشتیرانی هرگز چنین چیزی ندیده است و اعلامیه یحیی سریع میتواند به شکلی پررنگ بر تجارت دریایی اسرائیل تاثیر بگذارد چرا که بندر حیفا یکی از بنادر کانتینری اصلی این رژیم است و بخش بزرگی از کالاهای وارداتی و صادراتی از این بندر انجام میشود.
وبسایت هابورا هم تصریح کرد اعلام محاصره بندر حیفا از سوی یمن، نگرانیهای جدی را در مورد ادامه فعالیت تجارت دریایی از طریق این بندر، که یکی از بنادر اصلی اسرائیل است، ایجاد میکند.
روزنامه «اسرائیل هیوم» هم نوشت حوثیها این توانایی را دارند که برای مدت طولانی به همان روش نگرانکننده به پرتاب موشک به سمت اسرائیل ادامه دهند. اسرائیل هیوم افزود که یک موشک حوثی برای ایجاد نوعی محاصره هوایی علیه این رژیم کافی است چرا که پرتابهای مداوم مانع از بازگشت پروازهای خطوط هوایی شده است.
اسرائیل هیوم در ادامه نوشت این رژیم نوعی محاصره دریایی یا هوایی علیه یمن ایجاد کرد اما دیدیم که تأثیر آن محدود بود و فعالیت فرودگاه بینالمللی صنعا یک هفته پس از حمله از سرگرفته شد.
این روزنامه عبریزبان عنوان کرد که حوثیها این توانایی را دارند که مدت زیادی به همان روش شلیک موشک ادامه دهند و ما شاهد این موضوع در عربستان بودیم لذا اسرائیل باید تا زمان تداوم جنگ علیه غزه به روال شلیک موشک از یمن عادت کند.
اسرائیل هیوم تصریح کرد که حوثیها تجربه زیادی در نبردهای طولانی مدت و تابآوری در مقابل آن دارند، آنها همچنین دارای انگیزههای ایدئولوژیک هستند، این همان چیزی است که جنگ علیه آنها را نبردی بیپایان به تصویر میکشد.
در همین ارتباط، سرتیپ «زویکا هایموویچ»، فرمانده سابق پدافند هوایی اسرائیل نیز گفت که جنگ فعلی با حوثیها در یمن «بیپایان» است، بهویژه که این جنبش یمنی تاکتیکهای خود در انجام حملات را تغییر میدهد.
هایموویچ افزود که اسرائیل با چالشهای فزایندهای در برابر حملات موشکی و پهپادی حوثیها روبهرو است و چارهای جز وفق دادن خود با این تهدید دائمی از جنوب ندارد.
این نظامی ارشد صهیونیست تصریح کرد که تهدید اخیر حوثیها مبنی بر حمله به بنادر اسرائیل، نشاندهنده تشدید تاکتیکهای تهاجمی آنهاست، در حالی که اسرائیل به طور فزایندهای به جای یک استراتژی جامع برای دستیابی به «امنیت فراگیر»، بر «مدیریت عملیاتی» رویدادها تکیه کرده است.
فرمانده سابق پدافند هوایی اسرائیل اذعان کرد که محاصره هوایی یا دریایی که اسرائیل سعی در اعمال آن بر حوثیها دارد، تأثیر محدودی داشته است.
وی با اشاره به اینکه تعلیق پروازهای بینالمللی به دلیل تهدیدات حوثیها تأثیر روانی قدرتمندی بر میدان نبرد دارد، گفت: حوثیها با بهرهگیری از ظرفیت تولید و انگیزههای ایدئولوژیک خود، توانایی ادامه حملات را برای مدت طولانی دارند. هایموویچ تصریح کرد که پایان دادن به جنگ در غزه میتواند کلید کاهش تهدید حوثیها و تضمین ثبات منطقهای باشد.
پس از حمله موشکی جنبش انصارالله یمن در ۴ مه ۲۰۲۵ (۱۴ اردیبهشت) به محوطه فرودگاه بنگوریون در نزدیکی تلآویو، بسیاری از خطوط هواپیمایی بینالمللی پروازهای خود به این فرودگاه را به حالت تعلیق درآوردند یا لغو کردند.
این خطوط هواپیمایی همچنان پروازهایشان به بنگوریون را لغو کردهاند: خطوط هواپیمایی دلتا ایرلاین و یونایتد ایرلاین آمریکا، گروه لوفتهانزای آلمان، بریتیش ایرویز انگلیس، رایان ایر ایرلند، ایر ایندیا، ایبریا اکسپرس اسپانیا و ایرکانادا. دو خط هواپیمایی فلای دوبی و اتحاد ایرویز امارات از معدود خطوط هواپیمایی هستند که همچنان به سرزمینهای اشغالی پرواز دارند.
انتهای پیام/
منبع: فارس