اخبار کوتاه

عناصر امنیتی دولت سوریه، یکی از نیروهای مقاومت به نام “راشد محمد سعید الفیصل” را در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور بازداشت کردند. رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام، “راشد الفیصل” را از افراد نزدیک به گروه‌های مقاومت و ایران معرفی کرده‌اند. سی‌ان‌ان: هزینه عملیات نظامی آمریکا علیه یمن علیرغم تأثیر محدود، در کمتر از ۳ هفته به یک میلیارد دلار رسید. نیروهای امنیتی دولت سوریه، دو تن از نیروهای سابق دفاع وطنی را به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و همچنین تلاش برای حمله به ایست بازرسی تحریر الشام در منطقه بستان الدور دمشق بازداشت کردند. امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از منطقه پدافند هوایی جنوب شرق بازدید کردند. در جریان این بازدید توان رزمی و آمادگی دفاعی این یگان مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفت. در پی حمله راکتی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پایگاه نظامی ناحل عوز در اطراف نوار غزه، آژیر خطر در شهرک ناحل عوز به صدا درآمد. طبق ادعای ارتش اسرائیل یک فروند راکت از نوار غزه به سوی ناحل عوز شلیک شد و این راکت توسط سامانه‌های پدافندی رهگیری شد.

۴ سناریوی احتمالی ارتش اسرائیل درباره جنگ غزه

  • کد خبر : 34112
  • 04 اردیبهشت 1404 - 1:14
۴ سناریوی احتمالی ارتش اسرائیل درباره جنگ غزه
یک روزنامه اسرائیلی گزارش داد که ارتش این رژیم چهار سناریوی احتمالی برای تداوم جنگ ترسیم کرده که شامل آتش‌بس دائمی، توافق مرحله‌ای، حمله زمینی گسترده و یا تشدید تنش تدریجی در قالب رویکرد کنونی است که انتخاب هرکدام تبعات مختلفی برای این رژیم به دنبال خواهد داشت.

به گزارش اخبار جهادی، دستگاه‌های‌های امنیتی اسرائیل در حال بررسی سناریوهای متعدد برای جنگی جاری علیه نوار غزه هستند که اکنون وارد نوزدهمین ماه خود شده است.

روزنامه یدیعوت آحارونوت شامگاه امروز چهارشنبه گزارش داد در حالی که شرکای نتانیاهو بر تشدید خواسته‌های خود برای به راه انداختن عملیاتی «تعیین‌کننده و گسترده» تاکید دارند، ارتش اسرائیل چهار روند احتمالی برای این جنگ ترسیم کرده است.

سناریوی نخست شامل دستیابی به آتش‌بس دائمی در ازای آزادی همه اسرا است. این گزینه با شرایط حماس مطابقت دارد و به گفته ارتش اسرائیل، یک «پیروزی معنوی» است. این امر مستلزم عقب‌نشینی کامل اسرائیل از نوار غزه با تضمین‌عدم از سرگیری جنگ است.

با این حال، فرماندهان امنیتی اسرائیل در این مرحله این سناریو را رد می‌کند و معتقدند که سناریویی دربردارنده خطرات سیاسی و امنیتی است و می‌تواند منجر به تشویق تکرار عملیاتی مشابه حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی شود و به تقویت آنچه اسرائیل آن را «استراتژی گروگان‌گیری» توصیف می‌کند، بیانجامد.

این برآوردها حاکی از آن است که پاسخ به خواسته‌های حماس می‌تواند استفاده از گروگان‌گیری را به‌عنوان ابزار فشار استراتژیک در آینده نه تنها برای آزادی اسرای فلسطینی مانند قبل از ۷ اکتبر بلکه برای تحمیل شروط سیاسی بر اسرائیل و وادار کردن آن به واگذاری اراضی تثبیت کند.

سناریوی دوم بر امکان اجرای توافق تبادل اسرا به صورت تدریجی و مرحله‌ای همراه با یک آتش‌بس موقت چند هفته‌ای و یا چند ماهه تصریح دارد تا طی این دوره برای شکل دادن به یک چشم‌انداز برای به اصطلاح مرحله «پساجنگ» در غزه بحث شود.

گرچه این سناریو مورد علاقه تصمیم‌گیرندگان اسرائیلی است اما حماس به شدت آن را رد می‌کند و بر تضمین پایان جنگ علیه غزه به موجب هرگونه توافقی و همچنین خروج کامل نیروهای نظامی اسرائیل از غزه تاکید می‌کند.
سناریوی سوم مبتنی بر گزینه «یکسره کردن جنگ با عملیات نظامی» از طریق گسیل گسترده نیروهای ذخیره و به راه انداختن یک حمله زمینی در مقیاس بزرگ شامل چندین لشکر برای به دست گرفتن کنترل بیشتر نوار غزه، محاصره مراکز جمعیتی، و تخریب شبکه‌های تونل و تاسیسات مقاومت است.

به نوشته یدیعوت آحارونوت، فرماندهان نظامی اسرائیل می‌دانند که این گزینه مملو از چالش‌های عملیاتی و سیاسی است و می‌تواند منجر به تلفات نظامی زیادی شود، جان اسرا را به خطر بیندازد و مسئولیت کامل مدیریت امور غیرنظامی در غزه را به اسرائیل تحمیل کند؛ امری که پیامدهای بالقوه بین‌المللی و حقوقی به دنبال خواهد داشت.

سناریوی چهارم که برآوردهای امنیتی نشان می‌دهد و در حال حاضر محتمل‌ترین گزینه است، شامل تداوم رویکرد فعلی از طریق تشدید تدریجی عملیات نظامی با ورود محدود و کنترل‌شده کمک‌های بشردوستانه به مناطق خاص تحت نظارت دقیق است.

این در حالی است که اسرائیل از دوم مارس گذشته به جلوگیری از ورود کمک‌ها به نوار غزه ادامه می‌دهد. هدف از این سناریو افزایش فشار بر حماس از یک سو و وادار کردن مردم غزه به اعمال فشار داخلی بر این جنبش و مجبور کردن آن به پذیرش توافق تبادل اسرا یا برچیدن زیرساخت‌های نظامی خود است.

برآوردها بیانگر آن است که ارتش اسرائیل ترجیح می‌دهد توزیع کمک‌ها را به جای اینکه تحت مسئولیت مستقیم خود باشد، در اختیار طرف‌های خارجی یا سازمان‌های بین‌المللی نگه دارد تا از استقرار نیروهای خود به صورت میدانی در غزه و قرار دادن آن‌ها در معرض خطرات امنیتی و عملیاتی جلوگیری کند.

به نوشته این روزنامه، در صورتی که نهادهای بین‌المللی شکست بخورند، ارتش اسرائیل به ناچار مجبور خواهد شد خود بر توزیع کمک‌ها نظارت کند؛ سناریویی که ارتش تا حد امکان به دنبال پرهیز از آن است.

یدیعوت آحارونوت گزارش داد که ایال زمیر، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، طی چند هفته گذشته از زمان تصدی این منصب، جلسات متعددی را برگزار کرده که منجر به ایجاد ارزیابی به روز شده از وضعیت شده است که توسط وزیر جنگ هم تأیید شده است.

بر اساس این گزارش، این ارزیابی محدودیت‌های سیاسی و نظامی اعمال شده بر اسرائیل در شرایط کنونی را در نظر می‌گیرد و هدف آن، ترسیم گزینه‌های عملیاتی است که ارتش به کابینه سیاسی-امنیتی ارائه می‌کند.

این روزنامه در پایان نوشت که ارتش سه طرح عملیاتی اصلی را آماده کرده که تنها یکی از آن‌ها مستلزم بسیج گسترده نیروهای ذخیره است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=34112

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.