به گزارش اخبار جهادی، ناو پهپادبر شهید بهمن باقری اولین ناو پهپادبر ایرانی است که به سفارش نیروی دریایی سپاه و با تبدیل کشتی کانتینربر ۴۲ هزار تنی پرارین ساخته شده است. این ناو پهپادبر مشخصا توان رزمی و اطلاعاتی نیروی دریایی ایران در آبهای خلیج فارس و شمال اقیانوس هند را افزایش خواهد داد.
ناو پهپادبر شهید باقری دارای ۲۴۰ متر طول و ۳۲ متر عرض است و آبخوری معادل ۱۲ متر دارد.
این ناو پهپادبر دارای باند پرواز به طول ۱۸۰ متر و دارای یک سکوی پرش مایل به سبک ناوهای هواپیمابر برای برخاست پهپاد است. این ناو توانایی حمل و بکارگیری انواع پهپادها و بالگردها را دارد. بر اساس اطلاعات موجود، علاوه بر عرشه، در طبقات زیرین این ناو نیز فضای بسیار بزرگی برای حمل انبوهی از پهپادها، شناورهای تندرو موشکانداز و … وجود دارد.
گفته میشود این ناو ظرفیت حمل ۶۰ پهپاد و ۳۰ شناور موشکانداز را دارد.
![](https://akhbarjahadi.ir/wp-content/uploads/2025/02/Shahid-Bagheri-frigate-joins-IRGC-Navy-fleet-5-450x300-1.jpg)
![](https://akhbarjahadi.ir/wp-content/uploads/2025/02/Shahid-Bagheri-frigate-joins-IRGC-Navy-fleet-2.jpg)
![](https://akhbarjahadi.ir/wp-content/uploads/2025/02/Shahid-Bagheri-frigate-joins-IRGC-Navy-fleet-3.jpg)
طبق روال همه ناوهای کلاس هواپیمابر یا پهپادبر، در این ناو نیز از آسانسور برای جابهجایی هواگردها و دیگر موارد لازم از داخل آشیانه به روی عرشه استفاده میشود. در پشت پل فرماندهی، یک فضای نسبتا بزرگ با یک پد بالگردی مشاهده میشود که مشخصا محل قرارگیری بالگرد یا بالگردهای اصلی این ناو است. البته این بخش در روز رونمایی برای اجرای مراسم و حضور فرماندهان با چادر پوشانده شده است. همچنین به نظر میرسد تسلیحات موشکی ناو پهپادبر باقری نیز در این بخش قرار دارند.
![](https://akhbarjahadi.ir/wp-content/uploads/2025/02/Shahid-Bagheris-rear-deck-423x300-1.jpg)
![](https://akhbarjahadi.ir/wp-content/uploads/2025/02/Shahid-Bagheri-frigate-joins-IRGC-Navy-fleet-6-500x281-1.jpg)
![](https://akhbarjahadi.ir/wp-content/uploads/2025/02/Shahid-Bagheri-frigate-joins-IRGC-Navy-fleet-7-500x281-1.jpg)
در بخش تسلیحات، بر اساس تصاویر موجود، ناو پهپادبر باقری فعلا مجهز به هشت موشک پدافندی کوثر ۲۲۲ با برد ۱۷ کیلومتر در جلو و عقب ناو است. هشت موشک ضد کشتی از سری قادر/نصیر شامل چهار لانچر دو فروندی نیز در پشت پل فرماندهی قرار دارند. همچنین یک توپ ۳۰ م.م تک لول با اپیتک در جلو ناو و دو توپ گاتلینگ عاصفه ۲۰ م.م سه لول در بخش عقب و پاشنه ناو مستقر هستند.
بر اساس گفته های دریادار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه مشخصات و تجهیزات ناو پهپادبر ایرانی شهید بهمن باقری به شرح ذیل است:
– سرعت ۲۲ گره
– دارای یک ناوگروه شناوری موشک انداز با برد موشکهای آن ۳۰ کیلومتر است.
– دارای گروه رزمی-پهپادی (شناسایی، هجومی و رزمی)
– ناوگروه رزمی بالگردی هجومی و پشتیبانی
– تیم رزمی زیردریایی
– بیمارستان تخصصی شش تخته و امکانات درمانی و رفاهی دیگر
– باند نشست و برخاست ۱۸۰ متری
– سه پمپ بنزین مجزا برای بالگردها، پهپادها و شناورها
– این ناو همچنین دارای تیم های جنگ الکترونیک، پدافند موشکی، عملیات ویژه تکاوری، غواصی، موشکهای سطح به سطح برد بلند، برج کنترل پهپادی و بالگردی، اسکادران پهپادها، هشت آشیانه بصورت دو طبقه و توان یکسال دریانوردی مداوم است.
از نکات بسیار جالب الحاق این ناو پهپادبر، رونمایی و بکارگیری از پهپاد جت قائم در این ناو پهپادبر است. پهپاد قائم (یا همان قاهر ۳۱۳) در دو نمونه ۶۰٪ و ۲۰٪ بر روی ناو پهپادبر شهید بهمن باقری دیده شده است. هنوز مشخص نیست که آیا نمونه ۱۰۰٪ پهپاد قائم در این ناو استفاده خواهد شد یا خیر.
![](https://akhbarjahadi.ir/wp-content/uploads/2025/02/Qaem-UAV-Qaher-313-8-500x282-1.jpg)
![](https://akhbarjahadi.ir/wp-content/uploads/2025/02/Qaem-UAV-Qaher-313-5-450x300-1.jpg)
![](https://akhbarjahadi.ir/wp-content/uploads/2025/02/Qaem-UAV-Qaher-313-6-450x300-1.jpg)
![](https://akhbarjahadi.ir/wp-content/uploads/2025/02/Shahid-Bagheri-frigate-joins-IRGC-Navy-fleet-8-290x300-1.jpg)
همانطور که گفته شد ناو پهپادبر شهید باقری مجهز به شناورهای تندرو موشک انداز است. شناورهای تندرو با استفاده از جرثقیل سقفی در طرفین ناو، به آب انداخته میشوند.
![](https://akhbarjahadi.ir/wp-content/uploads/2025/02/Shahid-Bagheris-fast-missile-boats-2-500x281-1.jpg)
![](https://akhbarjahadi.ir/wp-content/uploads/2025/02/Shahid-Bagheris-fast-missile-boats-1-500x281-1.jpg)
ایران میتواند از ناوهای پهپادبر به عنوان پایگاههای شناور در آب های نزدیک ایران و یا آب های بین المللی برای انجام طیف گسترده ای از عملیاتها شامل عملیاتهای شناسایی و اطلاعاتی و رزمی استفاده بکند. آمریکا، چین، روسیه و ترکیه از جمله کشورهایی هستند که پیش از این از این قابلیت در دریا استقاده کرده اند.
لازم به ذکر است، نام این ناو برگرفته از نام شهید بهمن باقری است که در سال ۱۳۶۷ در جریان جنگ عراق بعثی و ایران در در پاتک عراق به فاو به شهادت رسید. شهید بهمن باقری از شهدای شاخص سپاه و فرمانده مخابرات قرارگاه نوح نیروی دریایی سپاه بود.
انتهای پیام/
منبع: تحولات جهان اسلام