اخبار کوتاه

عناصر امنیتی دولت سوریه، یکی از نیروهای مقاومت به نام “راشد محمد سعید الفیصل” را در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور بازداشت کردند. رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام، “راشد الفیصل” را از افراد نزدیک به گروه‌های مقاومت و ایران معرفی کرده‌اند. سی‌ان‌ان: هزینه عملیات نظامی آمریکا علیه یمن علیرغم تأثیر محدود، در کمتر از ۳ هفته به یک میلیارد دلار رسید. نیروهای امنیتی دولت سوریه، دو تن از نیروهای سابق دفاع وطنی را به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و همچنین تلاش برای حمله به ایست بازرسی تحریر الشام در منطقه بستان الدور دمشق بازداشت کردند. امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از منطقه پدافند هوایی جنوب شرق بازدید کردند. در جریان این بازدید توان رزمی و آمادگی دفاعی این یگان مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفت. در پی حمله راکتی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پایگاه نظامی ناحل عوز در اطراف نوار غزه، آژیر خطر در شهرک ناحل عوز به صدا درآمد. طبق ادعای ارتش اسرائیل یک فروند راکت از نوار غزه به سوی ناحل عوز شلیک شد و این راکت توسط سامانه‌های پدافندی رهگیری شد.

سفر هیئت روسی به دمشق؛ آغاز روابط مسکو با حکومت جدید سوریه

  • کد خبر : 33574
  • 10 بهمن 1403 - 17:03
سفر هیئت روسی به دمشق؛ آغاز روابط مسکو با حکومت جدید سوریه
یک هیئت بلندپایه روسی برای اولین بار پس از سقوط دولت بشار اسد وارد دمشق شد و با ابومحمد الجولانی دیدار کرد.

به گزارش اخبار جهادی، میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه و الکساندر لاورنتیف، فرستاده ویژه پوتین در امور سوریه در صدر یک هیئت بلندپایه روسی وارد دمشق شده و با ابومحمد الجولانی، سرکرده هیئت تحریر الشام دیدار و گفتگو کردند.

نکته جالب توجه در این دیدار، درخواست الجولانی از هیئت روسی در خصوص بازیابی اعتماد از دست رفته برخی از مردم سوریه نسبت به روسیه از طریق پرداخت غرامت و مشارکت در بازسازی سوریه بوده است.

طی سالهای متمادی و در زمان حکومت خاندان اسد بر سوریه، کشور روسیه همواره بعنوان حامی و شریک راهبری سوریه محسوب می‌شد. در جریان جنگ سوریه نیز روس‌ها در کنار ایران نقش مهمی در تغییر معادله نبرد به نفع حکومت مرکزی داشتند. حملات هوایی روسیه یکی از ارکان اصلی شکست مسلحین بود و حمایت‌های نظامی روس‌ها خسارات بسیاری بر مسلحین تحمیل کرده بود. با این وجود، به نظر می‌رسد مقامات حکومت جدید سوریه با اقدامات گذشته روس‌ها کنار آمده و به دلیل نفوذ روسیه در سطح بین‌الملل و همچنین نقش مسکو در حل چالش‌های آتی حکومت فعلی سوریه، از حمایت‌های مسکو از دولت بشار اسد و حملات علیه مسلحین چشم‌پوشی کرده‌اند.

همزمان با حضور هیئت بلندپایه روسیه در دمشق، روزنامه روسی تاس به نقل از روزنامه صباح ترکیه پنج سناریو احتمالی برای آینده سوریه در نظر گرفت که شامل موارد ذیل است:

– ایجاد جمهوری دموکراتیک سوریه توسط ائتلاف احزاب مخالف دولت با اختلافات ایدئولوژیک.
– ایجاد جمهوری اسلامی سوریه توسط هیئت تحریر الشام (جبهه النصره سابق) و سایر گروه‌های تروریستی (موجود در فهرست گروه‌های تروریستی روسیه).
– ایجاد یک دولت ضد شیعی تحت حمایت و کنترل رژیم صهیونیستی.
– ایجاد جمهوری فدرال سوریه با تشکیل با دولت‌های منطقه‌ای و ایالتی با نظارت آمریکا.
– پنجمین و آخرین سناریوی محتمل برای آینده سوریه، تقسیم و تجزیه آن است.

اکنون سوریه با انبوهی از اختلافات درون گروهی و ایدئولوژیک، مشکلات اقتصادی، اجتماعی و امنیتی مواجه است. حکومت جدید سوریه با نیروهای دموکراتیک سوریه به توافق نرسیده است و مناطق تحت کنترل نیروهای SDF، خارج از تسلط دولت دمشق قرار دارد. مناطقی در جنوب سوریه نیز توسط ارتش رژیم صهیونیستی اشغال شده است که زمان مشخصی برای خروج صهیونیست‌ها از این مناطق اعلام نشده است و این موضوع سوریه را در برابر خطر تجزیه قرار می‌دهد.

به طور قطعی نمی‌توان یکی از موارد فوق را برای آینده سوریه متصور بود اما آنچه که فعلا مشهود است، الجولانی به دنبال تشکیل یک حکومت به ظاهر اسلامی با حضور پررنگ عناصر تحریر الشام است و احتمال انجام این موضوع با توجه به انتصابات و اقدامات اخیر قوی‌تر شده است.

انتهای پیام/

منبع: تحولات جهان اسلام

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=33574

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.