به گزارش اخبار جهادی، منابع کشتیرانی یمن روز گذشته (جمعه) جزئیاتی از حرکت کشتیرانی تجاری بین بنادر ترکیه و بنادر فلسطین اشغالی و کمکهای آنکارا به تلآویو اعلام کردند.
این منابع به شبکه خبری المسیره گفتند که این روند حرکت کشتیهای ترکیه به سمت فلسطین اشغالی، چندین بار صورت گرفته است؛ هر چند که ترکیه مدعی قطع روابط تجاری با اسرائیل است.
به گفته این منابع، روند حرکت کشتیها از ترکیه به فلسطین اشغالی در طول جنگ غزه بیشتر شده است. در واقع فعالیتهای تجاری ترکیه به مقصد تلآویودر بازه زمانی ۳ مه (۱۴ اردیبهشت) تا ۷ دسامبر ۲۰۲۴ (۱۷ آذر) افزایش یافته است؛ یعنی دورهای که آنکارا اعلام کرد روابط تجاری خود را با این رژیم قطع کرده است.
ترکیه و اسرائیل از سالها پیش روابط تجاری گستردهای داشتهاند. حتی در دورههایی که روابط سیاسی آنها تنشزا بوده، تجارت دوجانبه تحت تأثیر منفی قرار نگرفته است.
ارزش تجارت میان دو طرف در دهههای اخیر به طور پیوسته افزایش یافته و ترکیه به یکی از شرکای تجاری اصلی اسرائیل تبدیل شده است. صادرات ترکیه به اسرائیل شامل محصولات کشاورزی، ماشینآلات، مواد شیمیایی و منسوجات میشود، در حالی که اسرائیل به ترکیه محصولاتی مانند فناوریهای پیشرفته، تجهیزات الکترونیکی و محصولات شیمیایی صادر میکند.
سال ۲۰۲۲ بهعنوان یک نقطه عطف مهم در روابط تجاری بین دو طرف (ترکیه و اسرائیل) محسوب میشود. زیرا این سال با حجم تجارت بیسابقه و رتبهبندی ترکیه بهعنوان چهارمین صادرکننده بزرگ به اسرائیل با ۶.۷ میلیارد دلار رقم خورد. زمینههای اصلی صادرات شامل آهن و فولاد به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار، مواد شیمیایی به ارزش ۶۷۰ میلیون دلار، خودروها به ارزش ۵۴۵ میلیون دلار و موارد دیگر بود.
شایان ذکر است که آهن ترکیه در صدر فهرست صادرات به بازار اسرائیل قرار دارد و ۶۵ درصد از نیازهای فولادی اسرائیل را که در صنایع مختلف از جمله صنایع نظامی استفاده میشود، تأمین میکند.
در همان سال، ۱۷ شرکت ترکیهای که در تولید و صادرات آهن و فولاد تخصص دارند، توافقنامههای همکاری با نزدیک به ۴۰۰ شرکت اسرائیلی برای افزایش صادرات امضا کردند. در سال ۲۰۲۲، اسرائیل در فهرست صادرکنندگان به ترکیه در رتبه ۲۹ قرار داشت و حجم صادرات آن به ترکیه ۲.۵ میلیارد دلار بود. صادرات اسرائیل به ترکیه شامل مواد شیمیایی، محصولات پلاستیکی نهایی، فرآوردههای نفتی و موارد دیگر بود.
منابع یمنی همچنین گزارش دادند، حرکت کشتیهای ترکیه از مصر و از طریق دریای مدیترانه صورت گرفته است تا اینکه به بنادر حیفا و اسدود برسند. کما اینکه کشتیهای باری ترکیه هم ۳۴۰ سفر به بنادر فلسطین اشغالی انجام دادهاند.
منابع کشتیرانی یمن در پایان گزارش خود نوشتند، از ماه میتا دسامبر سال ۲۰۲۴.۱۰۸ کشتی از ترکیه وارد بنادر فلسطین اشغالی شده است. محموله این کشتیها، نفت، پتروشیمی، مواد غذایی و کالاهای اساسی بوده است.
انتهای پیام/
منبع: فارس