به گزارش اخبار جهادی، نیروهای ویژه ارتش رژیم صهیونیستی با پشتیبانی جنگندهها و پهپادهای اسرائیلی در ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ عملیاتی ترکیبی علیه مراکز تحقیقات علمی ارتش سوریه در مصیاف و چند نقطه دیگر در اطراف این شهر ترتیب دادند که طی آن ۵۵ نفر شهید و زخمی شدند.
اکنون پس از حدود ۴ ماه، ارتش اسرائیل ویدیو و تصاویری از عملیات نیروهای ویژه خود در مصیاف را منتشر کرد. این عملیات که “لایه عمیق” نامیده شد، با حضور ۱۲۰ نظامی صهیونیست از واحد شلداگ صورت گرفت و حدود دو ساعت و نیم به طول انجامید. نیروهای اسرائیلی در جریان این عملیات، پس از خارج کردن اسنادی از این مرکز، محل را بمبگذاری کرده و از آن خارج شدند.
طبق اعلام صهیونیستها این تاسیسات زیرزمینی به مرکز ۴۰۰۰ معروف بوده و توان تولید موشکهای بالستیک کوتاهبرد، راکتهای سنگین و راکتهای خانواده گراد را داشته اما هنوز فعال نشده بود. همچنین این مکان بین ۷۰ تا ۱۳۰ متر زیر زمین قرار داشت و به همین علت انهدام کامل آن توسط هواگردهای نیروی هوایی اسرائیل ممکن نبود.
با توجه به نزدیکی این پایگاه به مرز لبنان، کاربری این مکان به احتمال زیاد برای تأمین تسلیحات مورد استفاده حزب الله بوده است. به ادعای صهیونیستها ساخت این پایگاه از سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز و در سال ۲۰۲۱ به اتمام رسید اما اسرائیل در تمام این مدت به طرح ریزی و اقدام علیه این پایگاه پرداخته و آنرا در فرصت مناسب منهدم کرده است. اسرائیل در بین این سالها با استفاده از تجهیزات ماهوارهای و پروازهای جاسوسی تمام تحرکات نیروهای مقاومت و ارتش سوریه را زیر نظر داشت و یک بار نیز از استقرار لانچر سامانه S-300 در این منطقه رونمایی کرد.
اقدام اسرائیل در حمله ترکیبی به مصیاف، یکی از پیچیدهترین عملیات های ارتش اسرائیل در سوریه بود که بی شک با پیش زمینه اطلاعاتی و امنیتی کاملی اجرا شد. در واقع اسرائیل از فروپاشی داخلی ارتش سوریه و مشغولی حزب الله به جبهه جنوب لبنان اطلاع داشت و از این فرصت توانست نهایت استفاده را برده و به تأسیسات مهم مصیاف حمله کند.
در مجموع آنچه موجب اقدام متهورانه اسرائیل در مصیاف شد، هوشمندی و خلاقیت نظامی صهیونیستها نبود بلکه نتیجه کار اطلاعاتی قوی و اطمینان آنها از بهم ریختن شیرازه ارتش سوریه و گرفتاری حزب الله در جبهات دیگر بود. عملیات های اسرائیل فقط با کار دقیق اطلاعاتی و قطعیت در تحقق نتیجه انجام میگیرد و همین باعث شده تا عملیاتهای آنها از بُعد روانی و رسانهای نیز جلوه بزرگتری داشته باشند.
انتهای پیام/
منبع: تحولات جهان اسلام