به گزارش اخبار جهادی، پس از آنکه وزیر خارجه دولت موقت سوریه اعلام کرد که دعوتنامهای برای سفر رسمی به عربستان سعودی دریافت کرده، به نظر میرسد که کشورهای عربی امارات و مصر از چارچوب سوریه جدید بیرون نگه داشته شدهاند.
دعوت عربستان سعودی از وزیر خارجه دولت موقت سوریه پس از آن صورت میگیرد که ریاض برای تشکیل یک هیأت از طرف «شورای همکاری خلیج فارس» به منظور سفر به دمشق و متعهد شدن به کمک به نهادهای جدید سوریه، اعمال فشار کرد.
امری که به نوشته روزنامه رأی الیوم، نشان میدهد؛ ریاض نهایت گشایش خود را در برابر «انقلاب سوریه» به کار بسته و موضع محافظهکارانه قدیمی خود را که در نشست مشورتی عقبه اتخاذ کرده بود، کنار گذاشته است.
با سفر وزیر امور خارجه کویت به همراه دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس به سوریه، انزوای امارات در پرونده سوریه بیش از هر زمان دیگری خود را نمایان ساخت.
از سوی دیگر، محافل دیپلماتیک میگویند که عربستان سعودی در پشت پرده در حال اعمال فشار بر نظام مصر است تا به منظور عادیسازی روابط و تماسها با دمشق، این کشور نیز یک هیأت برای دیدار با الجولانی اعزام کند.
در سایه افزایش ترافیک حضور هیأتهای دیپلماتیک عربی، منطقهای و اروپایی در دمشق، مقامات اردنی نیز این روزها، در حال رصد دقیق اوضاع سوریه به دلایل صرفاً «امنیتی» هستند و با جدیت دیدارهای مقامات عربی با فرمانده شورشیان مسلح حاکم بر دمشق یعنی ابومحمد الجولانی را دنبال میکنند.
در چنین فضایی وزارت امور خارجه اردن میبیند که قطار عادیسازی با شورشیان سوریه در جهان عرب به دلایل نامشخصی با سرعت بیسابقهای در حال حرکت است. امری که نشان میدهد در سایه چالشهای امنیتی و سیاسی جاری، به احتمال زیاد دولت آمریکا در پشت این حرکت و روانه کردن شما زیادی از دیپلماتها، وزرا و مشاوران عربی و غربی به سوریه باشد.
به نوشته روزنامه فرامنطقهای رأی الیوم، در پشت پرده، عربستان سعودی به کشورهای عربی پیشنهاد میدهد که سوریه جدید را تنها به بازیگر ترکی در مرحله فرارو واگذار نکنند. به همین دلیل در این میان، شاهد شتابی از سوی کشورهای عربی به سوی دمشق در چارچوب این ایده هستیم که ترکیه نباید تنها بازیگر صحنه سوری باشد تا به بهانه اینکه به توصیه آمریکا در این صحنه قرار گرفته، مدیریت آن را به دست گیرد.
بر اساس این گزارش، احتمالاً انحصار نفوذ ترکیه در صحنه سوریه ممکن است به فعال شدن هشدارهای بیشتر مربوط به اسلام سیاسی به ویژه اخوان المسلمینی از سوی برخی نظامهای عربی و تداخل حسابنشده و ناخواسته با برخی گزینههای رئیسجمهور جدید آمریکا، دونالد ترامپ شود.
انتهای پیام/
منبع: فارس