اخبار کوتاه

عناصر امنیتی دولت سوریه، یکی از نیروهای مقاومت به نام “راشد محمد سعید الفیصل” را در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور بازداشت کردند. رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام، “راشد الفیصل” را از افراد نزدیک به گروه‌های مقاومت و ایران معرفی کرده‌اند. سی‌ان‌ان: هزینه عملیات نظامی آمریکا علیه یمن علیرغم تأثیر محدود، در کمتر از ۳ هفته به یک میلیارد دلار رسید. نیروهای امنیتی دولت سوریه، دو تن از نیروهای سابق دفاع وطنی را به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و همچنین تلاش برای حمله به ایست بازرسی تحریر الشام در منطقه بستان الدور دمشق بازداشت کردند. امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از منطقه پدافند هوایی جنوب شرق بازدید کردند. در جریان این بازدید توان رزمی و آمادگی دفاعی این یگان مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفت. در پی حمله راکتی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پایگاه نظامی ناحل عوز در اطراف نوار غزه، آژیر خطر در شهرک ناحل عوز به صدا درآمد. طبق ادعای ارتش اسرائیل یک فروند راکت از نوار غزه به سوی ناحل عوز شلیک شد و این راکت توسط سامانه‌های پدافندی رهگیری شد.

دلار، نفت و سوئیفت؛ اهرم‌های فشار آمریکا برای ماندن در عراق

  • کد خبر : 30406
  • 06 اسفند 1402 - 13:03
دلار، نفت و سوئیفت؛ اهرم‌های فشار آمریکا برای ماندن در عراق
واشنگتن و بغداد مذاکراتی را در خصوص خروج تدریجی نیروهای آمریکایی آغاز کرده‌اند؛ اما مقامات و کارشناسان عراقی می‌گویند که ممکن است آمریکا برای تداوم حضور در عراق از اهرم‌های فشار استفاده کند.

به گزارش اخبار جهادی، روزنامه قطری «العربی الجدید» چاپ لندن در گزارشی نوشت آمریکا اخیرا دو دور گفت‌وگو با بغداد را با موضوع حضور نظامیان خارجی (در قالب ائتلاف موسوم به ضد داعش) به پایان رسانده؛ اما برخی مقامات عراق نگرانند واشنگتن برای تداوم حضور در عراق با استفاده از اهرم‌هایی اقتصادی این کشور را تحت فشار قرار دهد.

العربی الجدید در این باره می‌نویسد: «منابع نزدیک به دولت عراق نگرانند که آمریکا برای تن ندادن به هر گامی که دلخواهش نباشد از اهرم فشارهای مالی و اقتصادی استفاده کند».این رسانه قطری می‌گوید از جمله این اهرم‌ها، پول‌هایی است که بغداد آن را در بانک فدرال آمریکا از درآمدهای حاصل از فروش نفت خود سپرده‌گذاری می‌کند؛ رویه‌ای که از زمان تهاجم عراق به کویت در سال ۱۹۹۰ در ذیل الزامات فصل هفتم سازمان ملل متحد تا امروز اجرا می‌شود.العربی الجدید همچنین اشاره می‌کند که افزودن شرکت‌ها و بانک‌های عراقی به لیست تحریمی خزانه‌داری آمریکا از جمله دیگر اهرم‌هایی است که آمریکا ممکن است از آن‌ها برای تحت فشار قرار دادن عراق استفاده کند.

یک مسئول در وزارت خارجه عراق که اشاره‌ای نیز به نام او نشده، به العربی الجدید گفت: «آمریکا اهرم فشارهای اقتصادی در اختیار دارد که شاید از اهرم‌های امنیتی و سیاسی خطرناک‌تر باشد».«جمال کوجر» عضو کمیسیون دارایی پارلمان عراق می‌گوید آمریکا سه پرونده اقتصادی در اختیار دارد که می‌تواند از طریق آن عراق را تحت فشار بگذارد: «پرونده نفت، دارایی‌های عراق در خزانه آمریکا و پرونده دلار.»کوجر اضافه می‌کند چنانچه این اهرم‌ها علیه عراق به کار گرفته شوند، از آنجا که اقتصاد عراق «شکننده» و «کاملا به میزان ۹۴ درصد از درآمد ناخالص ملی متکی به درآمد‌های نفتی است،» این اهرم‌های فشار «قوی و اثرگذار» خواهند بود.

این عضو پارلمان عراق می‌گوید آمریکا بعد از سال ۲۰۰۳ به‌گونه‌ای خط‌مشی سیاست عراق را مطابق با منافع خود ترسیم کرده است که قدرت در عراق در گرو اراده آن‌ها باشد؛ ازاین‌رو جدایی اقتصادی و مالی عراق از آمریکا برای اقتصاد این کشور خطرناک است.

«نبیل المرسومی» کارشناس اقتصادی نیز به العربی الجدید گفت از جمله اهرم‌های اقتصادی دیگر آمریکا برای فشار بر عراق، تحمیل محدودیت‌های مالی از جمله محرومیت از سوئیفت (سامانه انتقال پول) و همچنین ممنوعیت معاملات بزرگ عراق با دلار است.المرسومی نیز اهرم‌های فشار آمریکا را «اثرگذار» داست و اگر آمریکا دادوستدهای مالی بزرگ عراق با دلار را ممنوع کند، این گام می‌تواند تأمین مالی برای توسعه اقتصادی کشور را مختل کند و هزینه استقراض عراق را افزایش دهد و ارزش پول ملی عراق کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=30406

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.