به گزارش اخبار جهادی، پس از علنی شدن درخواست حمایت رشاد العلیمی، رئیس شورای ریاست جمهوری دولت مستعفی یمن از آمریکا و عربستان برای حمایت از طرح عملیات زمینی نیروهای دولت مستعفی ضد انصارالله، رسانههای آمریکایی از بررسی طرح های پاسخ به یمن، با هدف شکست محاصره دریایی اسرائیل گزارش دادند. این رسانهها همچنین تاکید کردند که اجرای عملیات زمینی علیه مواضع انصارالله و اعزام مستشاران آمریکایی به جبهه مارب و… یکی از گزینههاست.
همزمان با انتشار این گزارش، ژنرال پاتریک سندرز رئیس ستاد ارتش انگلیس در دیدار با فرماندهان نظامی انگلیسی، از عدم تمایل ارتش این کشور برای شرکت در هرگونه عملیات زمینی در یمن سخن گفت و تصریح کرد که این کشور باید توان و آمادگی خود را برای رویارویی احتمالی با ایران، کره شمالی و شاید روسیه حفظ کند.
ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا نیز امروز در اظهاراتی نسبت به تحولات اخیر منطقه به ویژه حمله پهپادی مقاومت عراق به نیروهای آمریکایی در مرز سوریه و اردن ابراز نگرانی کرده و از ایران خواست تا تنشهای منطقه را کاهش دهد.
مواضع ضعیف بریتانیاییها در قبال مواجهه با حملات اخیر محور مقاومت در حالی مطرح میشود که جنگندههای این کشور در چند مرحله از حملات هوایی ائتلاف آمریکایی به یمن مشارکت داشتهاند. به نظر میرسد که تصور انگلیسیها این بود که با چند حمله هوایی میتوانند یمنیها را از تداوم عملیات دریایی علیه کشتیرانی اسرائیل منصرف کنند و با تاکتیک ایجاد رعب و وحشت به اهداف خود برسند اما نه تنها این امر محقق نشد بلکه یکی از کشتیهای آنها به نام نفتکش مارلین لواندا مورد حمله مستقیم موشکهای انصارالله قرار گرفت و دچار خسارات جدی شد.
ارتش بریتانیا با ۶۱.۵ میلیارد دلار بودجه نظامی و ۱۸۶ هزار پرسنل نظامی، ضعیف ترین ارتش در میان ارتش کشورهای بزرگ محسوب می شود. مقامات نظامی این کشور در اظهارات خود از جنگ افزارهای قدیمی، میزان مهمات محدود و عدم آمادگی بخش زیادی از نیروهای نظامی انتقاد کردهاند و توانایی محدود ارتش این کشور در مقابله با حملات موشکی و پهپادی را ضعف مهمی برشمردهاند. با این وضعیت، مشارکت آنها در یک نبرد زمینی گسترده میتواند خسارات و هزینههای غیرقابل جبرانی را متوجه نیروهای مسلح بریتانیا کند.
انتهای پیام/
منبع: تحولات جهان اسلام