اخبار کوتاه

عناصر امنیتی دولت سوریه، یکی از نیروهای مقاومت به نام “راشد محمد سعید الفیصل” را در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور بازداشت کردند. رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام، “راشد الفیصل” را از افراد نزدیک به گروه‌های مقاومت و ایران معرفی کرده‌اند. سی‌ان‌ان: هزینه عملیات نظامی آمریکا علیه یمن علیرغم تأثیر محدود، در کمتر از ۳ هفته به یک میلیارد دلار رسید. نیروهای امنیتی دولت سوریه، دو تن از نیروهای سابق دفاع وطنی را به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و همچنین تلاش برای حمله به ایست بازرسی تحریر الشام در منطقه بستان الدور دمشق بازداشت کردند. امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از منطقه پدافند هوایی جنوب شرق بازدید کردند. در جریان این بازدید توان رزمی و آمادگی دفاعی این یگان مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفت. در پی حمله راکتی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پایگاه نظامی ناحل عوز در اطراف نوار غزه، آژیر خطر در شهرک ناحل عوز به صدا درآمد. طبق ادعای ارتش اسرائیل یک فروند راکت از نوار غزه به سوی ناحل عوز شلیک شد و این راکت توسط سامانه‌های پدافندی رهگیری شد.

پاسخ به چند سوال مهم در مورد تحولات اخیر سودان و کودتا در این کشور

  • کد خبر : 26645
  • 26 فروردین 1402 - 18:57
پاسخ به چند سوال مهم در مورد تحولات اخیر سودان و کودتا در این کشور
در این نوشته، به چند سوال مهم در مورد تحولات اخیر سودان پاسخ داده شده است.

۱- درگیری بین چه طرف‌هایی رخ داده است؟

درگیری‌های امروز سودان بین نیروهای عبدالفتاح برهان، فرمانده ارتش و رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان و محمد حمدان دقلو معروف به حمیدتی، معاون اول برهان و فرمانده نیروهای واکنش سریع رخ داده است.

۲- علت این درگیری‌ها چیست؟

جنگ قدرت و اختلافات بین حمیدتی و برهان علت اصلی این درگیری‌ها است. طبق توافق گروه‌های مدنی و شورای حاکمیتی نظامی سودان برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور در ۱۴ آذر ۱۴۰۱، تمامی گروه‌های مسلح به ویژه “نیروهای واکنش سریع” باید در یک دوره زمانی معین در نیروهای مسلح سودان ادغام شده و هیچ گروه شبه نظامی در این کشور تشکیل نشود.

۳- حکومت سودان در کنترل چه کسی قرار دارد؟

در حال حاضر حکومت سودان در کنترل ژنرال عبدالفتاح برهان قرار دارد و دولت انتقالی پس از کودتای دوم ارتش سودان از قدرت خاصی برخوردار نیست.

۴- ریشه بحران سودان در چیست؟

در جریان کودتای سال ۲۰۱۹ میلادی ارتش سودان علیه دولت این کشور، عمر البشیر از قدرت برکنار شد و عبدالله حمدوک به عنوان نخست‌وزیر دولت انتقالی (به مدت سه سال) انتخاب شد. همچنین شورای انتقالی سودان با ۱۱ عضو از مقامات نظامی و سیاستمداران (همراه با ارتش) تشکیل شد که البته به علت عدم انتخاب نماینده شرق سودان یک کرسی آن خالی مانده است.

دولت انتقالی حمدوک نیز در آگوست سال ۲۰۱۹ میلادی، با مشارکت ارتش و ائتلاف سیاسی آزادی و تغییر (الحریه و التغییر) تشکیل شد و در اکتبر سال ۲۰۲۱ با کودتای مجدد ارتش سودان مواجه شد. کودتای دوم ارتش با اعتراض مردم و طرفداران دولت انتقالی مواجه شد اما راه به جایی نبرد تا اینکه گروه‌های سیاسی و نظامی سودانی در ۱۴ آذر ۱۴۰۱ تحت تاثیر فرماندهان ارشد ارتش بر سر یک دوره انتقالی ۲۴ ماهه توافق کردند که از زمان انتخاب نخست وزیر انتقالی آغاز خواهد شد. اما این فرآیند مجددا با اردوکشی و جنگ قدرت حمیدتی و برهان روبرو شده و سرنوشت سودان همچنان دستخوش تغییرات خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: تحولات جهان اسلام

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=26645

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.