به گزارش اخبار جهادی، با بازگشت نتانیاهو به قدرت، سرزمین های اشغالی و جامعه صهیونیستی از زمان شروع به کار دولت جدید بنیامین نتانیاهو، شاهد حوادث و درگیری های داخلی بوده است که از آن به عنوان یک بحران اجتماعی و سیاسی بی سابقه در سرزمین های اشغالی یاد میشود.
با مطرح شدن طرح تغییر ساختار سیستم قضائی در اسرائیل، مناطق سراسر فلسطین اشغالی، شاهد تظاهرات خیابانی گسترده و اعتراضات علیه نتانیاهو و دولت افراطی آن بوده است. در واقع این طرح، رژیم صهیونیستی را به سمت یک تنش داخلی برده است که باعث نگرانی و ترس کارشناسان و نخبگان صهیونیستی شده است.
آخرین نظر سنجی های انجام شده از صهیونیست های ساکن در سرزمین های اشغالی، حاکی از آن است که وضعیت موجود در در فلسطین اشغالی، تا چه میزان تحت تاثیر اختلافات و اعتراضات اخیر قرار گرفته است. بر این اساس، به عقیده عموم صهیونیست ها وضعیت امروز اسرائیل به همان اندازه که بعد از شکست در جنگ دوم لبنان وخیم بود، اکنون وخیم شده است.
در این میان، بنیامین نتانیاهو و دولت وی که در سه ماهه گذشته، نتوانستند بر سر سیاست ها و طرح های خود با مخالفان و متقدان خود به تفاهم و توافق برسند، دستور به استفاده از خشونت در برخورد با مخالفان و تظاهر کنندگان را دادند، موضوعی که حوادث خشونت باری را در برخورد میان پلیس رژیم صهیونیستی و صهیونیست های معترض بوجود آورد.
اما با این حال، اعتراضات و التهابات داخلی میان صهیونیست ها کماکان ادامه دارد، به گونه ای که کار به اعتصاب و نافرمانی در میان نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی کشیده شده است.
نتانیاهو و دولت افراطی و نژاد پرست وی که نمیتوانند برای ساکت کردن اعتراضات، راه حل مناسب پیدا کنند، راه حل برون رفت از شرایط فعلی برای خود را، یک جنگ و تنش می بینند. در واقع با بررسی شخصیت رفتاری و فکری کسی مانند بنیامین نتانیاهو، وقوع و ایجاد تنش، مسئله دور از ذهن و غیر قابل محاسبه ای نیست.
بنیامین نتانیاهو به دنبال راه فرار و برون رفت از این وضعیت است، وی به خوبی میداند که در صورت ادامه این شرایط، آینده خوبی در انتظار موجودیت دولت وی و صهیونیست ها نیست، از این رو کارشناسان ارزیابی میکنند که نتانیاهو با اقداماتی همچون حمله به نقاطی از سوریه و افزایش تنش با فلسطینی ها، به دنبال ایجاد یک درگیری و یک تنش نظامی برای فرار از جنگ داخلی میان صهیونیست ها و کنترل شرایط است.
در سه ماه اول سال جدید میلادی، سیاست ها و برنامه های دولت افراطی نتانیاهو باعث شده است که تاکنون نزدیک به ۱۰۰ فلسطینی شهید شوند، موضوعی که به وضوح افزایش سطح خشونت های علیه فلسطینیان را نشان می دهد.
به نظر می رسد یکی از جمع بندی های نتانیاهو و اطرافیان وی برای برون رفت از وضعیت فعلی، تشدید تنش با سازمان های مقاومت فلسطین در سرزمین های اشغالی و غزه است.
سیاست ها و اظهارات افرادی همچون بن گویر و اسموتریچ، نشان دهنده این موضوع است. به نظر می رسد دستور عملیات های نظامی در کرانه باختری، سیاست های سختگیرانه علیه اسرای فلسطینی و اظهارات تحریک آمیز و تحقیرانه علیه فلسطینیان، بخشی از سناریو احتمالی ایجاد تنش با سازمان های مقاومت فلسطینی باشد.
همچنین، در طرف مقابل شاهد این موضوع هستیم که عملیات های استشهادی و انگیزه انجام آن توسط فلسطینی ها در مناطق اشغالی افزایش پیدا کرده است. در یکی از نظر سنجی های انجام شده در سرزمین های اشغالی، ۷۳ درصد از پاسخ دهندگان می ترسند که در یک حمله شهادت طلبانه از سوی فلسطینیان آسیب ببینند.
مقامات سازمان های مقاومت فلسطین در هفته های اخیر، مکررا درباره عواقب اقدامات نظامیان رژیم صهیونیستی در کرانه باختری هشدار داده اند.
بر اساس اخبار دریافت شده، در هفته های اخیر مقامات ارشد کشور مصر در رابطه با وضعیت سرزمین های اشغالی پیام هایی را به مقامات رژیم صهیونیستی ارسال کرده و نسبت به وقوع جنگ و پیامد های آن بر منطقه هشدار داده اند. بر این اساس، اسامه عسکر رئیس ستاد ارتش مصر هشداری به هرتسی هالوی رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی درباره وقوع انفجار در اوضاع امنیتی شرق بیت المقدس و کرانه باختری رود اردن که می تواند منجر به بی ثباتی منطقه شود، ارسال کرد و از وی خواست تا بر دولت نتانیاهو به منظور مهار اقدامات خود علیه فلسطینی ها فشار وارد کند.
«خلیل الحیه» عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، شامگاه یکشنبه در مصاحبه با شبکه «الجزیره» بعید ندانست که نوار غزه مستقیما وارد درگیری با رژیم صهیونیستی شود.
عضو ارشد حماس گفت با توجه به رفتار اشغالگران از جمله تندروها، شهرکنشینان و تروریستهای کابینه بنیامین نتانیاهو، شرایط بهگونهای رقم میخورد که برای درگیری احتمالی فلسطینیان و اسرائیلیها زمینهسازی میکند.
مروان عیسی، معاون محمد ضیف، رئیس ستاد شاخه نظامی حماس در آستانه ماه مبارک رمضان بیانیه ای منتشر کرد که در آن آمده است، روز های آینده شاهد حوادث زیادی خواهیم بود، نوار غزه ساکت نخواهد نشست.
بخشی از تحلیلگران صهیونیست هشدار میدهند که نقطه اوج این تنش در ماه رمضان میتواند باشد، همانطور که دو سال قبل، در ماه رمضان حماس در عملیات سیف القدس، وارد درگیری با رژیم صهیونیستی شد. همچنین آنها مدعی هستند که سازمان های مقاومت فلسطین با حزب الله لبنان هماهنگی های برای اقدام علیه رژیم صهیونیستی انجام داده اند.
با نگاهی به شرایط فعلی و برخورد های افراط گرایانه و نژاد پرستانه صهیونیست ها با فلسطینیان و افزایش انگیره فلسطینیان برای پاسخ متقابل، میتوان ارزیابی کرد که در صورت ادامه این شرایط، در طول ماه رمضان، شاهد وقوع یک درگیری نظامی میان رژیم صهیونیستی و سازمان های مقاومت فلسطین باشیم. البته صهیونیست ها باید بدانند هر گونه اقدامی علیه مقاومت فلسطین در برهه کنونی، میتواند برای آنها یک خسارت جبران ناپذیر و غیر قابل انتظار به بار بیاورد.
انتهای پیام/
منبع: مشرق