اخبار کوتاه

عناصر امنیتی دولت سوریه، یکی از نیروهای مقاومت به نام “راشد محمد سعید الفیصل” را در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور بازداشت کردند. رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام، “راشد الفیصل” را از افراد نزدیک به گروه‌های مقاومت و ایران معرفی کرده‌اند. سی‌ان‌ان: هزینه عملیات نظامی آمریکا علیه یمن علیرغم تأثیر محدود، در کمتر از ۳ هفته به یک میلیارد دلار رسید. نیروهای امنیتی دولت سوریه، دو تن از نیروهای سابق دفاع وطنی را به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و همچنین تلاش برای حمله به ایست بازرسی تحریر الشام در منطقه بستان الدور دمشق بازداشت کردند. امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از منطقه پدافند هوایی جنوب شرق بازدید کردند. در جریان این بازدید توان رزمی و آمادگی دفاعی این یگان مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفت. در پی حمله راکتی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پایگاه نظامی ناحل عوز در اطراف نوار غزه، آژیر خطر در شهرک ناحل عوز به صدا درآمد. طبق ادعای ارتش اسرائیل یک فروند راکت از نوار غزه به سوی ناحل عوز شلیک شد و این راکت توسط سامانه‌های پدافندی رهگیری شد.

تلویزیون دولت باکو؛ ترکمنچای را لغو کنید

  • کد خبر : 25711
  • 30 بهمن 1401 - 12:36
تلویزیون دولت باکو؛ ترکمنچای را لغو کنید
شبکه های تلویزیونی دولت باکو در تبلیغات خود مدعی هستند که مناطق شمال غرب ایران متعلق به کشور آذربایجان است که باید بازگردانده شود. کار به جایی رسیده است که شبکه تلویزیونی آذ.تی.وی. و شبکه تلویزیونی اجتماعی(ای.تی.وی) دولت باکو خواستار لغو معاهده ترکمنچای شده است.

تاریخ سازی توسط افراد وابسته به دولت باکو همواره دنبال می‌شود و این جریان پان ترک تلاش می‌کند تا توهم وجود کشور مستقل و بزرگ آذربایجان را اثبات کند که ایران و روسیه در معاهده ترکمنچای آن را میان خود تقسیم کرده اند! این موضوع در کتاب‌های تاریخ مدارس، فیلم‌ها، مباحث سیاسی و هر جای دیگری در این کشور تکرار می‌شود.

شبکه دولتی آذ.تی.وی. جمهوری آذربایجان برنامه ای به مناسبت یکصد و نود و پنجمین سال امضای معاهده ترکمنچای در ۱۰ فوریه ۱۸۲۸ پخش کرده است. “جبی بهرام اف” مدیر شعبه “آذربایجان غربی” (ارمنستان) موسسه تاریخ آکادمی ملی علوم جمهوری آذربایجان درباره معاهده و نتایج آن مدعی شده است: “به موجب این معاهده یک ملت به دو نیم تقسیم شده است و باید آن را لغو کرد.” جبی بهرام اف به همین هم بسنده نکرده و با اشاره به تلاش الهام علی اف برای الحاق بخش هایی از ارمنستان به جمهوری آذربایجان گفته است: “من نیز به عنوان عضو “انجمن آذربایجان غربی” و مدیر شعبه “آذربایجان غربی” در موسسه تاریخ آکادمی ملی علوم جمهوری آذربایجان، مسئولیت آماده کردن مبانی حقوقی و نظری این کار را به عهده گرفته ام.”

کارشناس دیگر برنامه ایلقار نفتعلی اف دکترای فلسفه تاریخ نیز ادعای مشابهی درباره تقسیم آذربایجان را تکرار کرده و گفته است: “معاهده امضا شده در ۱۰ فوریه ۱۸۲۸ به استقلال و دولتگرایی آذربایجان پایان داده و اراضی آذربایجان به دو نیم تقسیم شد.”
نفتعلی اف همچنین درباره ادعاهای الهام علی اف رئیس جمهور دولت باکو برای دفاع از حقوق آذری های ایران مدعی شده است: “شما می دانید که سال گذشته ، رییس جمهوری پیروز آذربایجان، جناب الهام علی اف درباره سازماندهی آذربایجانی های غربی (مهاجران آذری از ارمنستان) با شهروندان (آذری های رانده شده یا فرار کرده از ارمنستان) دیدار و تاکید کرد که پس از آزادسازی قره باغ و اطراف آن، اکنون نوبت به آذربایجان غربی (ارمنستان) یعنی اراضی تاریخی آذربایجان رسیده است. جناب رییس جمهوری در سخنرانی های قبلی خود هم بارها تاکید می کرد که هم زنگزور و هم منطقه گویچه و هم ایروان، اراضی تاریخی آذربایجان است. بیان رسمی این مطلب و نیز تدوین شدن راهبرد بازگشت به آذربایجان غربی، این امید ما را تقویت می کند که ما به اراضی تاریخی خود باز می گردیم.”

تلاش رسانه های دولتی باکو فقط به آذ.تی.وی محدود نشده و “شبکه تلویزیون اجتماعی (ای.تی.وی)” در میزگرد تلویزیونی این سوال را به بحث گذاشت که آیا می توان معاهده ترکمانچای را نقض و لغو کرد؟!

استاد تاریخ آذربایجان؛ باعث خنده دیگران نشویم!

نصیب نصیبلی کارشناس تاریخ، یکی از افراد منتقد رویکرد تاریخ سازی در آذربایجان است. وی با انتقاد از مطالب منتشر شده نادرست در شبکه های اجتماعی اظهار کرده است: “برخی افراد ادعا می‌کنند که کشور ایران در زمان انعقاد عهدنامه‌های گلستان و ترکمنچای وجود نداشته و کشوری به نام ایران در سال ۱۹۳۵ رسمیت یافت. این موضوع نادرست بوده و در متن قرارداد ترکمنچای به‌ نام ایران و روسیه اشاره شده است. همچنین در متن قرارداد از حکومت‌های رومانوف و قاجار هم نام برده اند. متن قرارداد در دو نسخه فارسی و روسی نگارش شده و برخلاف ادعاها کلمه پرسیا (کلمه ای که دولتهای اروپایی برای نامگذاری ایران از آن استفاده می‌کردند) در آن موجود نیست.
وی در پاسخ به ادعاهای موجود درباره متن ساختگی معاهده ترکمنچای گفته است: “متن قرارداد ترکمنچای در اینترنت هم موجود است و اگر کسی مدعی است که این نسخه ها اورجینال نیست می‌تواند نسخه اصلی را ارائه کند.”
نصیب نصیب لی همچنین به منتقدان خود گفته است: “این قبیل گفته ها فقط درباره معاهده‌های گلستان و ترکمنچای مطرح نشده و بهتر است باعث خنده دیگران نشویم.”

دولتمردان باکو با ادعاهایی از این دست بیشتر از گذشته بر طبل اختلاف می‌کوبند و با مواضعی که دارند در مسیر تنش زایی پیش می روند. ادعاهای دولت باکو و رسانه‌های این کشور در حالی مطرح می‌شود که در سوی دیگر، در ایران، صحبت از قراردادهای ننگین گلستان و ترکمنچای مغفول مانده و دیگر خبری از آن در رسانه‌های رسمی و تلویزیون کشور یافت نمی‌شود. بهتر آن است که سیاست‌گذاری در این زمینه تغییر کند و موضوع معاهده ترکمنچای و حقوق ملت ایران در خصوص مالکیت بر سرزمین‌های شمالی یعنی اران و شروان و ماحولها، به روشنی و به کرّات برای مردم ایران بیان شود.

انتهای پیام/

منبع: تحولات جهان اسلام

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=25711

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.