اخبار کوتاه

عناصر امنیتی دولت سوریه، یکی از نیروهای مقاومت به نام “راشد محمد سعید الفیصل” را در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور بازداشت کردند. رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام، “راشد الفیصل” را از افراد نزدیک به گروه‌های مقاومت و ایران معرفی کرده‌اند. سی‌ان‌ان: هزینه عملیات نظامی آمریکا علیه یمن علیرغم تأثیر محدود، در کمتر از ۳ هفته به یک میلیارد دلار رسید. نیروهای امنیتی دولت سوریه، دو تن از نیروهای سابق دفاع وطنی را به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و همچنین تلاش برای حمله به ایست بازرسی تحریر الشام در منطقه بستان الدور دمشق بازداشت کردند. امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از منطقه پدافند هوایی جنوب شرق بازدید کردند. در جریان این بازدید توان رزمی و آمادگی دفاعی این یگان مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفت. در پی حمله راکتی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پایگاه نظامی ناحل عوز در اطراف نوار غزه، آژیر خطر در شهرک ناحل عوز به صدا درآمد. طبق ادعای ارتش اسرائیل یک فروند راکت از نوار غزه به سوی ناحل عوز شلیک شد و این راکت توسط سامانه‌های پدافندی رهگیری شد.

هاآرتص| وحشت صهیونیست‌ها از عملیات مشابه آرامکو علیه رآکتور اتمی دیمونا

  • کد خبر : 22635
  • 12 مهر 1398 - 19:10
هاآرتص| وحشت صهیونیست‌ها از عملیات مشابه آرامکو علیه رآکتور اتمی دیمونا
یک روزنامه چاپ فلسطین اشغالی در یادداشتی که حاکی از وحشت صهیونیست‌ها از وقوع عملیات مشابه حمله به تاسیسات نفتی آرامکو، علیه نیروگاه اتمی دیمونا است، به تشریح جزئیاتی از موفقیت این عملیات پرداخت.

یک روزنامه چاپ فلسطین اشغالی در یادداشتی که حاکی از وحشت صهیونیست‌ها از وقوع عملیات مشابه حمله به تاسیسات نفتی آرامکو، علیه نیروگاه اتمی دیمونا است، به تشریح جزئیاتی از موفقیت این عملیات پرداخت.

به گزارش اخبار جهادی، روزنامه «هاآرتص» در یادداشتی به قلم «اوزی ایوِن» دانشمند هسته‌ای صهیونیست و یکی از مؤسسان نیروگاه اتمی «دیمونا» در فلسطین اشغالی، به بررسی عملیات پهپادی مقاومت یمن علیه تاسیسات نفتی عربستان سعودی پرداخته و نوشت تل‌آویو باید از این واقعه درس‌هایی بگیرد و نظر خود درباره توانمندی‌های ایران علیه اسرائیل را بازنگری کند.

این یادداشت، پنج نکته مهم را درباره حمله به پالایشگاه نفت آرامکو بیان می‌کند که از نظر نویسنده آن،‌همگی الزاماتی را برای تل‌آویو در قبال نیروگاه دیمونا ایجاد می‌کند:

  1.  در مجموع ۲۰ پهپاد و موشک کروز در این حمله استفاده شدند. چنین عملیاتی به سطح بالایی از هماهنگی، ارتباطات همزمان، ناوبری و انتخاب هدف نیاز دارد. ایرانی‌ها پیشتر در ماه جولای توانایی خود در اجرای عملیاتی مشتمل بر تعداد زیادی از پهپاد (حدود ۵۰ فروند) را در یک رزمایش نظامی اثبات کردند. ایرانی‌ها همچنین توانایی ارتباطی چشمگیر خود را زمانی که کنترل یک پهپاد پیشرفته آمریکایی را به دست گرفته و آن را سالم در سرزمین خود به زمین نشانده و از آن برای نیازهایشان کپی کردند، نشان دادند. لاشه‌های پهپادی یافت شده در عربستان سعودی نشان می‌دهد که ایرانی‌ها در حال ساختن و عملیاتی کردن پهپادهایی آنچنان پیشرفته (دارای موتورهای جت و قابلیت‌های مخفی‌کاری فوق‌العاده) هستند که در این حوزه چیزی کم از توانمندی‌های اسرائیل ندارند.
  2.  در این بمباران هماهنگ، به ۱۷ هدف مستقیما آسیب رسید. با در نظر گرفتن ۲۰ پرتابه‌ای که تکه‌های آنها در محل حادثه پیدا شد، می‌توان گفت که نرخ موفقیت این حمله ۸۵ درصد بود، چیزی که توانمندی بسیار بالا و قابل اعتماد بودن فناوری استفاده شده را نشان می‌دهد. اگر بخواهیم مقایسه کنیم، در حمله آمریکا [به سوریه] با موشک‌های کروز، به ۶۰ درصد اهداف صدمه وارد شد. همچنین در حمله موشکی روسیه به داعش در سوریه، معمولا تعدادی از موشک‌ها منحرف شده و در صحرا فرود می‌آمد. فناوری ایران قابل اعتماد و پیشرفته است و ایرانی‌ها قادر هستند عملیاتی را با حضور همزمان تعداد زیادی پهپاد و موشک کروز اجرا کنند.
  3.  ترکیب پهپاد و موشک کروز (برای هدف‌گذاری، هدایت نهایی یا سنجش میزان آسیب)‌ در زدن اهداف دقیق بسیار موثر عمل کرده و احتمالا برای اهداف غیرثابت نیز چنین باشد. تصاویر منتشر شده، میزان دقتی که در این حمله به کار رفته را نشان می‌دهد. در یک تصویر مشاهده می‌شود که هر کدام از تانکرهای کروی گاز، از مرکز خود هدف اصابت موشک قرار گرفته‌اند. تصاویر همچنین نشان می‌دهد که دقت [و خطای] حمله تا یک متر بوده که بسیار بهتر از چیزی است که با هدایت ماهواره‌ای امکان دارد.
  4.  ارتش سعودی، هواپیماهای راداری و شناسایی دارد که قادر هستند حملات قریب‌الوقوع را تشخیص دهند اما این اتفاق نیافتاد. حتی ایالات متحده هم نشانه‌ای از حمله پیش‌رو را نیافت (از جمله مبدأ اجرای حمله). این واقعیت‌ها، یکی از این دو معنی را دارد: یا سامانه پدافندی سعودی موفق نبود یا ارتباط بین موشک‌ها، مخفی شده و غیرقابل کشف بود. در هر صورت، این حمله موفق و موثر بود.
  5.  ایرانی‌ها یا گروه‌های حامی آنها نشان دادند که می‌توانند اهداف مشخص را با دقت بالا و مخصوصا از فاصله چند هزار کیلومتری بزنند. [اسرائیل] باید این حقیقت را بپذیرد که در برابر چنین حملاتی آسیب‌پذیر است… باید تدارکاتی متفاوت [از بازدارندگی عادی] انجام شود.

در پایان این یادداشت با ابراز خرسندی از تخلیه مخازن آمونیاک در شهر حیفا، توصیه شده است: «بهتر است تمام تانکرهای گاز و سوخت را زیر زمین مخفی کنیم… جایگاه‌های سوخت باید حفاظت بهتری در برابر ضربات مستقیم داشته باشند. و مهمتر از هر چیز، فعالیت راکتور هسته‌ای دیمونا باید موتقف شود، زیرا مشخص شده که این تاسیسات آسیب‌پذیر بوده و ضرری که خواهد داشت از منفعت آن بیشتر است».

مقاومت یمن در تاریخ بیست‌وسوم شهریور با چندین پهپاد مسلح به دو پالایشگاه شرکت آرامکوی عربستان سعودی حمله کرد که در پی آن روند تولید و صادرات نفت سعودی‌ها با اختلال مواجه شد. در این حملات دو پالایشگاه نفتی «بقیق» و «خریص» شرکت آرامکو در شرق عربستان هدف قرار گرفتند.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=22635

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.