همان طور که میدانید ائتلاف سعودی دو عضو اصلی دارد یعنی عربستان و امارات و این دو عضو پس از حمله به یمن، در این سالها علاوه بر جنگ علیه انصارالله، به جریان سازی و حمایت از گروههای تابع خود پرداخته اند.
عربستان نیز اقدام به ساخت ارتش مجزایی برای دولت مستعفی منصورهادی کرده است که این ارتش در حال حاضر در قسمت شمال شرقی یمن (مأرب و حضرموت) و بخشهایی از تعز و عدن و… حضور دارند.
این دو جریان با یکدیگر اختلافات ریشه ای دارند و کشمکشهای عدن به این دلیل در این سالها همانند یک جنگ سرد ادامه داشته است. با حمله موشکی اخیر انصارالله به پادگان الجلاء و کشته شدن نیروها و فرماندهان حزام الامنی، گروههای تابع امارات به طرد کردن مهاجرین شمالی در عدن و متهم کردن نیروهای منصورهادی به لو دادن جزئیات پادگان الجلاء به انصارالله کردند و با افزایش تنشها هانی بن بریک، نائب رئیس شورای انتقالی جنوب طی بیانیه ای خواستار تظاهرات علیه حزب الاصلاح و تصرف کاخ ریاست جمهوری در عدن شد و درگیریهای اخیر به اوج خود رسید.
تحلیل اوضاع:
درگیریهای عدن هر چقدر هم طولانی شود، همانند گذشته گذرا خواهد بود و در نهایت با وساطت و کوتاه آمدن امارات یا عربستان خاتمه خواهد یافت. اما تاثیر این اختلافات، فرسایشی را در جایگاه سیاسی جناح متحد ائتلاف سعودی به وجود خواهد آورد که به نفع انصارالله است. برگ برنده انصارالله در جنگ آتی یمن، انشقاق و درگیری این دو جناح است.
حال این پرسش به وجود میآید که کفهی ترازوی قدرت چه زمانی به طرف انصارالله میچرخد و پیشرویها بنفع آنها صورت خواهد گرفت؟
در پاسخ به این پرسش باید گفت انصارالله در حال حاضر با در دست داشتن پایتخت و خنثی کردن عملیاتهای اصلی ائتلاف در جنوب الحدیده و شمال صعده و شرق صنعاء قدرت اول در یمن است و هر زمان که اراده کند در هر جبههای قادر به پیشرویست، اما زمان و موقعیت برای تثبیت پیروزیها و یکسره شدن کار یمن هنوز فراهم نشده و رهبران انصارالله از هر تحلیلگر و مقام خارجی دیگری به این امر داناتر هستند.