اخبار کوتاه

عناصر امنیتی دولت سوریه، یکی از نیروهای مقاومت به نام “راشد محمد سعید الفیصل” را در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور بازداشت کردند. رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام، “راشد الفیصل” را از افراد نزدیک به گروه‌های مقاومت و ایران معرفی کرده‌اند. سی‌ان‌ان: هزینه عملیات نظامی آمریکا علیه یمن علیرغم تأثیر محدود، در کمتر از ۳ هفته به یک میلیارد دلار رسید. نیروهای امنیتی دولت سوریه، دو تن از نیروهای سابق دفاع وطنی را به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و همچنین تلاش برای حمله به ایست بازرسی تحریر الشام در منطقه بستان الدور دمشق بازداشت کردند. امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از منطقه پدافند هوایی جنوب شرق بازدید کردند. در جریان این بازدید توان رزمی و آمادگی دفاعی این یگان مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفت. در پی حمله راکتی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پایگاه نظامی ناحل عوز در اطراف نوار غزه، آژیر خطر در شهرک ناحل عوز به صدا درآمد. طبق ادعای ارتش اسرائیل یک فروند راکت از نوار غزه به سوی ناحل عوز شلیک شد و این راکت توسط سامانه‌های پدافندی رهگیری شد.

اسرائیل، متحد سعودی را بدون مولفه‌های قدرت می‌خواهد

  • کد خبر : 19188
  • 19 اسفند 1397 - 14:33
اسرائیل، متحد سعودی را بدون مولفه‌های قدرت می‌خواهد

وبگاه خبری الخلیج الجدید، مخالفت رژیم صهیونیستی با دستیابی ریاض به رآکتور هسته‌ای از طرف آمریکا را در راستای تلاش بی وقفه تل آویو برای مقابله با قدرت گرفتن متحد سعودی آن توصیف کرد. به گزارش اخبار جهادی،وبگاه خبری «الخلیج الجدید» وابسته به قطر در یادداشتی با عنوان «اسرائیل عربستان سعودی را به عنوان یک […]

وبگاه خبری الخلیج الجدید، مخالفت رژیم صهیونیستی با دستیابی ریاض به رآکتور هسته‌ای از طرف آمریکا را در راستای تلاش بی وقفه تل آویو برای مقابله با قدرت گرفتن متحد سعودی آن توصیف کرد.

به گزارش اخبار جهادی،وبگاه خبری «الخلیج الجدید» وابسته به قطر در یادداشتی با عنوان «اسرائیل عربستان سعودی را به عنوان یک متحد عاری از مولفه‌های قدرت می‌خواهد»، به تشریح واقعیت مخالفت رژیم صهیونیستی با اتمی شدن عربستان و دستیابی سعودی ها به عوامل قدرت بازدارندگی پرداخت.

 در مقدمه این یادداشت آمده است: خوشحالی رهبران اسرائیل از قدم های عرب‌های حاشیه خلیج فارس در مسیر عادی سازی با تل آویو و بخصوص ریاض که اخیرا در نشست ورشو به اوج خود رسید با تحرکات فشرده رژیم اسرائیل علیه منافع سعودی‌ها و اقدامات تحریک آمیز این رژیم علیه عربستان در تضاد است.

الخلیج الجدید نوشت: در حالی که رسانه‌های عبری زبان سرگرم جنجالی هستند که نمایندگان دموکرات و جمهوری خواه کنگره آمریکا در پی افشای صدور مجوز به شرکت‌های آمریکایی به منظور فروش رآکتور هسته‌ای برای مقاصد صلح آمیز به عربستان درست کردند، این واقعیت غافل مانده که نخستین تیر مخالفت با رویکرد ریاض برای دستیابی به رآکتور هسته‌ای را «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی شلیک کرد، کسی که دو سال است به موفقیت خود در توسعه روابط و شراکت‌های محرمانه با رژیم حاکم بر ریاض اشاره می کند.

این وبگاه خبری اضافه کرد: یک سال پیش هم رسانه‌های اسرائیلی تلاش های نتانیاهو را در جلسات مکررش با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و  مقامات دولت او برای متقاعد کردن دولت آمریکا به نفروختن راکتورهای هسته‌ای و جت های F-35 به عربستان سعودی، زیر نظر داشتند.

به عقیده نویسنده بدیهی است که استدلال نتانیاهو برای تحریک علیه هسته‌ای شدن ریاض این است که رژیم سعودی ناپایدار است و می‌تواند سقوط کند، در نتیجه خطر رسیدن توانمندی‌های سعودی به دست «افراط گرایان» افزایش پیدا می‌کند.

موسسه تحقیقات امنیت ملی رژیم صهیونیستی بر مبنای همین استدلال  درخواست کرد که رهبری سیاسی در تل آویو به سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل دستور بدهد به جمع آوری اطلاعاتی در مورد عربستان سعودی بپردازد از بیم اینکه اسرائیل به شکلی غیرمنتظره با «تغییراتی ناگهانی» که ثبات رژیم حاکم بر ریاض را برهم زده باشد، روبرو نشود.

الخلیج الجدید ادامه داد: کار همین جا تمام نمی‌شود، بلکه  در داخل تل آویو درخواست‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه اگر  مولفه‌های قدرت در عربستان بر مبنای پروژه هسته‌ای این کشور افزایش یافت، تل آویو نباید گزینه اقدام برای حمله پیشگیرانه به عربستان را حذف کند.

«عاموی دومبا»، سردبیر مجله «دفاع اسرائیل» که با سرویس اطلاعات رژیم صهیونیستی مرتبط است، روز چهارشنبه با انتشار مقاله‌ای در سایت اینترنتی این مجله نوشت: بر اساس آموزه‌های امنیتی که توسط «مناخیم بگین» نخست وزیر اسبق اسرائیل پایه ریزی شده است، به منظور جلوگیری از هر گونه تلاش عربستان در ایجاد قدرتی نظامی که می‌تواند بر اساس گزینه هسته‌ای باشد لازم است عملیات هوایی در عمق عربستان انجام شود.

نویسنده تاکید کرد: از مطلب این تحلیلگر رژیم صهیونیستی معلوم می‌شود که اسرائیل صرف رویکرد عربستان برای توسعه زاردخانه موشکی را به عنوان یک تحول بسیار خطرناک تلقی می‌کند چیزی که تل آویو را ملزم می‌کند تا مراقب باشد، موشک‌هایی که به دست ریاض می‌رسد، قادر به حمل کلاهک هسته‌ای نباشد.

مراکز مطالعاتی مرتبط با محافل تصمیم ساز در تل آویو تحقیقات منحصر به فردی را درباره خطرات دستیابی عربستان به موشک‌های پیشرفته بخصوص از طرف چین منتشر کردند، موشک‌هایی که برد برخی از آنها به پنج هزار کیلومتر می‌رسد و این تحقیقات در راستای آنچه نگرانی از رسیدن این توانمندی‌ها به دست افراط گراها خوانده می شود، انجام شده است.

به نوشته الخلیج الجدید، اگرچه عربستان سعودی تا کنون زیردریایی ندارد، اما اسرائیل بسیار نگران برنامه‌هایش برای خرید زیردریایی‌ها است، زیرا این نوع جنگ افزارها می‌تواند قادر به حمل موشک‌های دارای کلاهک‌های هسته‌ای باشد.

بر همین اساس تل آویو نسبت به تحرکات دیپلماتیک رژیم حاکم بر ریاض تردید دارد و نگران توسعه رابطه میان عربستان و پاکستان است، از همین روست که رادیو اسرائیل به نقل از محافل امنیتی این رژیم گزارش داد که اسرائیل نگران  استفاده عربستان از قدرت هسته‌ای اسلام آباد است تا جایی که در خصوص برخی پروژه‌های اقتصادی که ریاض اخیرا به امضا رسانده است، هم ابراز تردید کرد.

الخلیج الجدید نوشت: در این زمینه، مجله «دفاع اسرائیل» اخیرا با ابراز تردید نسبت  به پروژه ریلی که قرار است اردن را به عربستان سعودی متصل کند، ادعا کرد که هدف واقعی از راه اندازی این پروژه انتقال اورانیومی است که از بیابان جنوبی اردن استخراج شده و برای ساختن پروژه هسته‌ای عربستان سعودی استفاده می‌شود، در حالی که خود این مجله می‌داند که هیچ شواهدی وجود ندارد مبنی بر اینکه سعودی‌ها قصد توسعه یک برنامه اتمی نظامی داشته باشند.

نویسنده گفت: قابل ذکر است که گرچه نتانیاهو از تحریک آشکار علیه عربستان سعودی اجتناب کرده است، اما واضح است که اقدامات پی در پی کنگره با هدف تصویب قوانینی که مانع  از عرضه راکتورهای هسته ای توسط دولت آمریکا شود به  تحرکات مخفی نخست وزیر اسرائیل مربوط است که  به طور مستقیم یا از طریق لابی‌های یهودی جریان دارد.

وی افزود: بدیهی است که اسرائیل بسیار نگران خطرات ناشی از دستیابی عربستان سعودی به توانایی‌هایی است که می‌تواند اجازه دهد که سلاح‌های هسته ای را در آینده بسازد، هرچند موسسه تحقیقات امنیت ملی آمریکا قبلا فاش کرده است که در شرایط وقوع هر گونه تهدیدی علیه رژیم حاکم بر ریاض آمریکا برای تسلط بر توانایی‌های استراتژیکی که واشنگتن به عربستان سعودی فروخته برنامه دارد تا اجازه ندهد این توانایی‌ها به دست طرف‌های افراطی برسد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=19188

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.