اخبار کوتاه

عناصر امنیتی دولت سوریه، یکی از نیروهای مقاومت به نام “راشد محمد سعید الفیصل” را در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور بازداشت کردند. رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام، “راشد الفیصل” را از افراد نزدیک به گروه‌های مقاومت و ایران معرفی کرده‌اند. سی‌ان‌ان: هزینه عملیات نظامی آمریکا علیه یمن علیرغم تأثیر محدود، در کمتر از ۳ هفته به یک میلیارد دلار رسید. نیروهای امنیتی دولت سوریه، دو تن از نیروهای سابق دفاع وطنی را به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و همچنین تلاش برای حمله به ایست بازرسی تحریر الشام در منطقه بستان الدور دمشق بازداشت کردند. امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از منطقه پدافند هوایی جنوب شرق بازدید کردند. در جریان این بازدید توان رزمی و آمادگی دفاعی این یگان مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفت. در پی حمله راکتی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پایگاه نظامی ناحل عوز در اطراف نوار غزه، آژیر خطر در شهرک ناحل عوز به صدا درآمد. طبق ادعای ارتش اسرائیل یک فروند راکت از نوار غزه به سوی ناحل عوز شلیک شد و این راکت توسط سامانه‌های پدافندی رهگیری شد.

سکوت اردن در زمینه خروج نظامیان آمریکایی از سوریه؛ نگرانی یا اطمینان خاطر

  • کد خبر : 18175
  • 03 دی 1397 - 19:05
سکوت اردن در زمینه خروج نظامیان آمریکایی از سوریه؛ نگرانی یا اطمینان خاطر

سکوت محافل رسمی اردن در زمینه خروج نظامیان آمریکایی از سوریه سوالاتی را درباره موضع این کشور مطرح کرده است. به گزارش اخبار جهادی، سکوت محافل رسمی اردن درباره خروج نظامیان آمریکایی از سوریه را می‌توان از دو منظر بررسی کرد: نخستنسکوت ناشی از نگرانی و دوم سکوت ناشی از اطمینان خاطر کامل. روزنامه قطری […]

سکوت محافل رسمی اردن در زمینه خروج نظامیان آمریکایی از سوریه سوالاتی را درباره موضع این کشور مطرح کرده است.

به گزارش اخبار جهادی، سکوت محافل رسمی اردن درباره خروج نظامیان آمریکایی از سوریه را می‌توان از دو منظر بررسی کرد: نخستنسکوت ناشی از نگرانی و دوم سکوت ناشی از اطمینان خاطر کامل.

روزنامه قطری «العربی‌الجدید» با اعلام این مطلب به نقل از یک منبع عالی‌رتبه دولت اردن نوشت: « خروج آمریکا از سوریه به خود این کشور مربوط است و دولت اردن نظری درباره این تصمیم ندارد، اوضاع در مرز نیز دیگر همانند سابق خطرناک نیست و ارتش اردن قادر است از مرزهای خود حفاظت کند.»

این روزنامه نوشت؛ گذشته از این موضع رسمی اردن، برخی گزارش‌ها حاکی از وجود نگرانی اردن از سه ناحیه است: خطر بازگشت داعش، خطر شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران، بروز هرج و مرج در مرز و چالش‌های مربوط به آن که کمترین خطر آن تبدیل منطقه مرزی به صحنه تجارت سلاح و مواد مخدر است.

براساس این گزارش، اردن که ۱۸۸ کیلومتر مرز مشترک با سوریه دارد، اگرچه در سال‌های گذشته توانست جلوی نفوذ گروه‌های تروریستی به خاک خود را بگیرد اما خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه التنف در نزدیکی مثلث مرزی اردن، سوریه و عراق، برای اردن نگران‌کننده است و چه بسا برخی افراد مسلح از این فرصت برای بر هم زدن امنیت اردن استفاده نمایند.

سرلشگر بازنشسته «فایز الدویری» کارشناس امور نظامی در این باره می‌گوید: «اردن به دلیل استقرار گروه‌ها و شبه‌نظامیان وابسته به ایران و حزب‌الله در جنوب سوریه، با مشکلاتی مواجه خواهد شد و خطرات آن نیز مربوط به واردات سلاح به اردن یا ورود افراد مسلح برای اجرای عملیات‌های تروریستی و یا دستکم قاچاق مواد مخدر است.»

الدویری تصریح کرد که نیروهای مسلح اردن و دستگاه‌های امنیتی مسئولیت سنگینی خواهند داشت و بایستی در طول شبانه‌روز برای جلوگیری از نفوذ افراد مسلح، قاچاق سلاح یا مواد مخدر آماده باشند زیرا در  صورت هر گونه نفوذ افراد مسلح یا قاچاق سلاح و مواد مخدر، ملت اردن بهای آن را پرداخت خواهد کرد.

آمریکا قابل اعتماد نیست

این کارشناس امور نظامی درباره وجود توافقات بین آمریکا و اردن نیز اظهار داشت: «نمی‌توان به آمریکا اعتماد کرد زیرا این کشور تنها به منافع خود اهتمام دارد و هر لحظه ممکن است دست از متحدان خود بردارد بنابر این اردن تنها باید به آمادگی و توان امنیتی و نظامی خود برای حفاظت از خود در برابر هر گونه خطری اتکا کند.»

بزرگ‌ترین بازنده‌ها کُردها و سعودی‌ها هستند

الدویری همچنین اظهار داشت که بزرگ‌ترین بازنده خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، در درجه نخست کُردها هستند که اکنون آمریکا پشت آنها را خالی کرده است و در درجه دوم نیز عربستان سعودی است.

وی اشاره کرد که عربستان سعودی، ایران را چالش‌ اصلی خود می‌داند و بر این باور است که با خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، نفوذ ایران در این کشور بیشتر می‌شود.

«حسن البراری» نویسنده و تحلیلگر سیاسی نیز در مصاحبه با «العربی‌الجدید» با اشاره به اینکه تصمیم آمریکا برای خروج از سوریه برای همه غافلگیرکننده بود، اظهار داشت که خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه التنف، بزرگ‌ترین خطر است زیرا در دوره گذشته به حفظ امنیت در اردن کمک کرده بود.

البراری افزود که اگر اخبار منتشر شده در روزنامه‌های رژیم صهیونیستی درباره وجود توافق بین روسیه، سوریه، عربستان سعودی و اردن صحت داشته باشد، از شدت خطرات پس از خروج نظامیان آمریکایی از سوریه کاسته خواهد شد.

وی در ادامه اشاره کرد که سیطره نیروهای سوری بر جنوب این کشور نیز خطرات را کاهش خواهد داد به خصوص اینکه روابط اردن و نظام سوریه اخیرا شاهد بهبود بوده است.

روزنامه صهیونیستی «یسرائیل هیوم» (اسرائیل امروز) روز جمعه گذشته به نقل از یک منبع امنیتی اردن از وجود توافق بین واشنگتن، تل‌آویو، امان و ریاض با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه درباره سوریه پس از خروج نظامیان آمریکایی، خبر داده بود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=18175

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.