اخبار کوتاه

عناصر امنیتی دولت سوریه، یکی از نیروهای مقاومت به نام “راشد محمد سعید الفیصل” را در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور بازداشت کردند. رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام، “راشد الفیصل” را از افراد نزدیک به گروه‌های مقاومت و ایران معرفی کرده‌اند. سی‌ان‌ان: هزینه عملیات نظامی آمریکا علیه یمن علیرغم تأثیر محدود، در کمتر از ۳ هفته به یک میلیارد دلار رسید. نیروهای امنیتی دولت سوریه، دو تن از نیروهای سابق دفاع وطنی را به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و همچنین تلاش برای حمله به ایست بازرسی تحریر الشام در منطقه بستان الدور دمشق بازداشت کردند. امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از منطقه پدافند هوایی جنوب شرق بازدید کردند. در جریان این بازدید توان رزمی و آمادگی دفاعی این یگان مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفت. در پی حمله راکتی سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی به پایگاه نظامی ناحل عوز در اطراف نوار غزه، آژیر خطر در شهرک ناحل عوز به صدا درآمد. طبق ادعای ارتش اسرائیل یک فروند راکت از نوار غزه به سوی ناحل عوز شلیک شد و این راکت توسط سامانه‌های پدافندی رهگیری شد.

یادداشت| دست‌های پنهان حکومت افغانستان در انتقال داعش به خاک پاکستان

  • کد خبر : 17515
  • 14 آبان 1397 - 11:46
یادداشت| دست‌های پنهان حکومت افغانستان در انتقال داعش به خاک پاکستان

از ابتدای سال تاکنون نیروهای نظامی افغان بارها توسط خط پوششی یا همان تعقیب و گریز علیه تروریست‌ها، عناصر داعش را به خاک پاکستان هدایت کرده‌اند و این عامل سبب درگیری شدید نیروهای مرزی ارتش پاکستان با این عناصر شده است. «حسین محمدی» با ارسال یادداشتی نوشت؛ در نگاه اول شاید کینه اخراج مهاجران غیرقانونی افغانستانی […]

از ابتدای سال تاکنون نیروهای نظامی افغان بارها توسط خط پوششی یا همان تعقیب و گریز علیه تروریست‌ها، عناصر داعش را به خاک پاکستان هدایت کرده‌اند و این عامل سبب درگیری شدید نیروهای مرزی ارتش پاکستان با این عناصر شده است.

«حسین محمدی» با ارسال یادداشتی نوشت؛ در نگاه اول شاید کینه اخراج مهاجران غیرقانونی افغانستانی از پاکستان دلیل جسور شدن داعش در جولان نواحی مرزی با پاکستان به ذهن برسد اما در پس‌پرده ماجرا به‌گونه‌ای دیگر در حال انجام است.

درست است که احتمال اینکه مهاجرین افغان به‌علت بیکاری و شناخت عوامل طبیعی و انسانی منطقه توسط داعش حمایت مالی شده و در نهایت جذب این گروه شده باشند اما به‌نظر می‌رسد حکومت افغانستان بدترین گزینه یعنی حمایت مخفیانه از داعش علیه طالبان افغانستان و در رأس آن جمهوری اسلامی پاکستان را انتخاب کرده است، گزینه‌ای که مانند شمشیر دولبه‌ای است که قطعاً ابتدا دست استفاده کننده خود را خواهد برید.

کنار این‌ها شهرهای مرزی پاکستان با کشور افغانستان به‌شدت تحت تأثیر گروه‌های رادیکالیزم افراطی است و امکان پیوستن دانشجویان مکتب‌خانه‌های مذهبی این مناطق به گروه داعش در خاک افغانستان نیز دور از انتظار نیست، مکتب‌خانه‌هایی که سالیان سال تحت حمایت جریان سلفی ــ وهابی عربستان در خاک پاکستان سرپا نگه داشته شده‌اند.

سفرهای مقامات امنیتی اسلام‌آباد به کابل در چند ماه اخیر نیز گویای احتمال شعله‌ور شدن آتش زیر خاکستر در فراگیر شدن تحرکات بیشتر داعش در منطقه است، منطقه‌ای که به‌علت صعب العبور و کوهستانی بودن به‌خلاف کشور عراق و سوریه بسیار مناسب برای مخفی شدن داعشیان در مناطق روستایی با مردم بوده است.

مقامات دولتی پاکستان بارها به افغانستان هشدار داده‌اند که در صورت خطا در مسائل امنیتی علیه پاکستان و عدم کنترل تروریست‌ها در نواحی مشترک با این کشور، مرزهای زمینی خود را به‌روی افغانستان خواهند بست.

نتیجه‌گیری

واضح است که تروریست‌های داعشی حاضر در افغانستان از ملیت‌ها و قومیت‌های مختلف چون تاجیکی، ازبک، عرب، پتهان و… هستند و پس از شکست این گروه تروریستی در سوریه و عراق توسط راه‌های ارتباطی حامیانشان به این منطقه منتقل شده‌اند اما آنچه نگران کننده است این‌که دولت افغانستان هیچ کنترل جدی بر پدیده داعش در منطقه ندارد و شواهدی نیز حاکی از آن است که نیروهای نظامی افغان هم از آن حمایت می‌کنند.

اما در طرف دیگر پاکستان اصلاً با پدیده شوم تروریسم غریبه نیست و تا حدودی نفوذ آن را در کشور خود خفه کرده است.

به‌علاوه این‌که مقامات امنیتی ایران بارها اطلاعات معتبری از تحرکات داعش در مرز مشترک این کشور با افغانستان به مقامات امنیتی پاکستان ارائه کرده‌اند.

دستگاه‌های نظارتی پاکستان به‌شدت مرز خود با افغانستان را تحت نظارت و کنترل دارند این در حالی است که سالیانه حکومت پاکستان میلیون‌ها دلار در این راه هزینه می‌کند.

مردم محلی منطقه چه شیعه و چه سنی در نواحی مرزی با پاکستان باید بسیار هشیار باشند تا گرفتار پدیده شوم داعش در کشورشان نشوند و این آگاه‌سازی توسط دولت مرکزی این کشور باید انجام گیرد.

حرف آخر اینکه با توجه به اینکه پاکستان در خط مقدم درگیری با مبارزه با مواد مخدر، پدیده تروریسم و اینک غده سرطانی گروهک‌های تروریستی چون داعش قرار دارد؛ جمهوری اسلامی ایران باید حمایت خود را از پاکستان در زمینه‌های دفاعی و امنیتی همچنان ادامه دهد تا این کشور همچنان در عزم خود در این راه بیش از گذشته راسخ باشد.

انتهای پیام/

منبع:تسنیم

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=17515

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.