اخبار کوتاه

نیروهای القسام، یک بولدوزر نظامی اسرائیلی از نوع D9 را در منطقه المغراقه با راکت یاسین ۱۰۵ مورد هدف قرار داده و سرنشینان آن را به قتل رساندند. رزمندگان القسام یک تانک، یک بولدوزر و یک نفربر ارتش رژیم صهیونیستی در محور خان یونس را با استفاده از راکت‌های یاسین ۱۰۵ مورد هدف قرار دادند. رزمندگان کتائب القسام ابتدا یک بمب را در منزلی در شرق خان یونس که نظامیان اشغالگر اسرائیلی در داخل آن پناه گرفته بودند، منفجر کردند سپس این خانه را با راکت TBG مورد هدف قرار دادند که در این عملیات نیروهای اشغالگر کشته و زخمی شدند. سرایا القدس اعلام کرد مجاهدان این گروه، با ۷ نظامی اشغالگر اسرائیلی در محله شجاعیه در شرق غزه با اسلحه تیربار وارد درگیری شدیدی شدند و همه این نیروها را به قتل رسانده یا زخمی کردند. وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد بیمارستان معمداننی در غزه به سبب ادامه حملات دشمن صهیونیستی، محاصره و بازداشت تعدادی از کادر پزشکی و درمانی، مجروحان و آوارگان از خدمت خارج شده است.

کدام کشورهای اروپایی به عربستان سعودی سلاح می فروشند؟ +جدول

  • کد خبر : 13073
  • 14 آذر 1396 - 11:12
کدام کشورهای اروپایی به عربستان سعودی سلاح می فروشند؟ +جدول

اده‌های منتشر شده از گزارش فروش تسلیحات فرانسه در سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد که این کشور ۲۷۰ خودروی زرهی به عربستان صادر کرده است.  به گزارش اخبار جهادی به نقل از یورونیوز اعضای پارلمان اتحادیه اروپا،  بیست و نهم نوامبر، مجددا خواستار منع فروش سلاح به عربستان سعودی بدلیل نقض قوانین بین‌الملل و حقوق بشری توسط […]

اده‌های منتشر شده از گزارش فروش تسلیحات فرانسه در سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد که این کشور ۲۷۰ خودروی زرهی به عربستان صادر کرده است.

 به گزارش اخبار جهادی به نقل از یورونیوز اعضای پارلمان اتحادیه اروپا،  بیست و نهم نوامبر، مجددا خواستار منع فروش سلاح به عربستان سعودی بدلیل نقض قوانین بین‌الملل و حقوق بشری توسط این کشور در یمن شدند.همچنین بودیل والرو، عضو پارلمان اروپا از سوئد گفت که قراردادهای جدید فروش سلاح به عربستان باید متوقف شوند. یکی از گزارشگران پارلمان اروپا درباره صادرات سلاح اتحادیه اروپا نیز گفت که «تسلیحات اروپایی به نقض حقوق بشر کمک می کنند و باعث مهاجرت‌های اجباری می‌شوند و همه اینها با ارزش‌های مشترک اتحادیه در تضاد است.»

پیش از این دو قطعنامه در این مورد با موفقیت در پارلمان اروپا به تصویب رسیده است اما مدافعین این ممنوعیت می‌گویند کشورهایی که از فروش اسلحه به عربستان سود بسیاری می برند به احتمال زیاد همکاری کمتری در اجرای این قطعنامه‌ها خواهند کرد.

کدام کشورها از فروش تسلیحات به عربستان سعودی بیشترین سود را می ‌برند؟

از سال ۲۰۱۶ به این سو اطلاعات رسمی زیادی درباره صادرات سلاح از کشورهای اتحادیه اروپا وجود ندارد.

کلوئه تریکو اوفارل، نماینده سازمان غیردولتی مردم نهاد در این باره گفت: «دستیابی به اطلاعات جدید درباره آنچه به عربستان فروخته می شود مشکل است زیرا گزارش‌ها علنی نشده‌اند.» خانم اوفارل می افزاید که چالش دیگر این است که برغم گزارش‌ و شواهد ارئه شده توسط سازمان حقوق بشری، برخی از دولت‌های اروپایی معتقدند که سلاح هایی که به عربستان فروخته‌اند در درگیری‌های یمن استفاده نمی‌شوند.

داده‌های زیر از سال ۲۰۱۵ میزان فروش سلاح کشورهای اروپایی به عربستان را نشان می دهد. از جمله سلاح‌هایی که ممنوعیت‌های جدید نیز شامل آنها نمی شوند. مواردی چون تجهیزات تخصصی برای آموزش نظامی و آموزش مربوط به مهمات با ممنوعیت‌های وضع شده قابل توقف نیستند. بر اساس این دادها، بریتانیا بیشترین میزان فروش اسلحه به عربستان سعودی را در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا را به خود اختصاص داده است.

بودیل والرو نیز معتقد است که به همین دلیل بریتانیا و فرانسه «بزرگترین موانع» در راه ممنوعیت فروش اسلحه به عربستان هستند. او می افزاید که بریتانیا بیشترین ضربه از منع فروش سلاح به عربستان را متقبل خواهد شد؛ چرا که ۴۸ درصد از تسلیحات این کشور به خاورمیانه صادر می شود.

این عضو سوئدی پارلمان اروپا، در بین کشورهای اروپایی از فرانسه به عنوان دومین فروشنده بزرگ سلاح و «دوست خوب» عربستان سعودی نام می برد.

داده‌های منتشر شده از گزارش فروش تسلیحات فرانسه در سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد که این کشور ۲۷۰ خودروی زرهی به عربستان صادر کرده که در مقوله صادرات این خودروهای جنگی رقمی قابل توجه است. همچنین این گزارش از فروش ۷۰۸ قبضه سلاح به عربستان خبر می دهد و می گوید که ۵۰۰ قبضه از سلاح هایی که فرانسه به عربستان فروخته است از دقت هدف گیری بسیار دقیق و بالایی برخوردارند.

دلیل سازمان‌های غیر دولتی و اعضای پارلمان اروپا برای درخواست منع فروش اسلحه به عربستان

خانم والرو معتقد است که موقعیت حال حاضر نسبت به زمانی که کشورهای اروپایی به عربستان سلاح می فروختند بسیار متفاوت است و آن زمان عربستان در موقعیت صلح بود.

وی می افزاید: «بسیاری از کشورها (در همان زمان نیز) مشکلات حقوق بشر در عربستان را نادیده گرفتند و به هرحال تسلیحاتی را که بر اساس موضع مشترک امنیت اتحادیه اروپا می توانستند صادر کنند، به این کشور فروختند.» بودیل والرو، عضو پارلمان اروپا از سوئد می گوید: «اما اکنون عربستان سعودی در جنگ با یمن است. این وضعیت کاملا جدید است. نه تنها بدلیل نگرانی‌ درباره حقوق بشر در خود آن کشور بلکه بر مبنای قوانین بین المللی حقوق بشر.»

اتحادیه اروپا در «سیاست مشترک خود» و در زمینه فناوری نظامی و تسلیحات هیچ مکانیزمی برای منع کشورهای عضو و تحریم فروش تسلیحات ندارد.

انتهای پیام/

منبع:مشرق

به کانال تلگرامی ما بپیوندید

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

لینک کوتاه : https://akhbarjahadi.ir/?p=13073

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.