اتاق عملیات موک در اردن به عناصر «ارتش آزاد» مستقر در جنوب سوریه اعلام کرد که یا باید به دیرالزور، در شرق سوریه منتقل شوند یا اینکه سلاح خود را تحویل دهند.
به گزارش اخبار جهادی، گروههای تروریستی «جیش أسود الشرقیه» و «قوات الشهید احمد عبدو» وابسته به ارتش آزاد سوریه خبر دادند که اتاق عملیات «الموک» در اردن از آنها خواسته است که از همه جبهه های جنگ علیه ارتش سوریه عقب نشینی کنند.
این گروهها با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که اتاق عملیات الموک همچنین از آنان خواسته است که عازم منطقه بادیه سوریه شوند.
«موک» یک اتاق نظامی و مقر فرماندهی در شمال اردن در نزدیکی مرز سوریه است که در سال ۲۰۱۳ تأسیس و در سال ۲۰۱۴ توسعه داده شد و هدایت آن ار آمریکا، انگلیس، فرانسه، اردن و چند کشور دیگر در خلیج فارس بر عهده دارند.
این اتاق عملیات، از گروههای مسلحی که به ارتش آزاد وابسته هستند، در درعا، قنیطره و ریف دمشق و ریف حلب حمایت مشروط میکند. از جمله شروط، حفظ امنیت مرز فلسطین اشغالی و ممانعت از وارد آمدن هرگونه تعرض به مرز آن است.
در بیانیه گروههای جیش أسود و نیروهای احمد عبدو، آمده است: «شدیدا به ما فشار وارد کردند تا تسلیم شویم و دست از نبرد با نظام [سوریه] برداریم و بادیه را تحویل دهیم».
این گروهها با اشاره به اینکه این فشارها تن نخواهند داد، اعلام کردند که کشورهای حامی آنان دست از حمایتشان برداشتهاند.
طی هفته گذشته نیز در پی توافق «ایجاد مناطق کاهش تنش» و همچنین توافق بازگشایی گذرگاه مرزی نصیب، اردن، پنج نفر از مجروحان گروههای مسلح تحت الحمایه اتاق موک را برای درمان به خاک خود راه نداد.
در بیانیه این دو گروه، از همه گروههای مسلح معارض حاضر در جنوب و شمال سوریه و غوطه دمشق خواسته اند که به آنان کمک کنند.
«فارس المنجد» رئیس دفتر اطلاعرسانی گروه احمد العبدو به وبگاه خبری «الدرر الشامیه»، گفت که اتاق عملیات الموک دست از حمایت آنان برداشته است.
برخی از منابعی که الدرر آنان را «ویژه» مینامد، اعلام کردند که نشستی میان گروههای ارتش آزاد و مسئولان اتاق عملیات الموک برگزار شد و به آنان اعلام کردهاند که باید به شمال دیرالزور منتقل شوند و با داعش بجنگند یا اینکه سلاح خود را تحویل دهند و وارد اردن شوند.
این بدین معناست که درگیری در جنوب سوریه بر اساس توافق کاهش تنش، میبایست کامل متوقف شود.
این منابع میگویند که علت این پیشنهاد، تمایل کشورها برای بازگشایی راه بینالمللی دمشق-بغداد است، ولی این گروهها مانعی بر سر راه تحقق این مهم هستند.
این منابع در پایان اعلام کردند که این پیشنهاد را نخواهند پذیرفت و بر سر موضع خود پافشاری میکنند.
انتهای پیام/
منبع:فارس