وبگاه آمریکایی نوشت: پهپادهای ایران در امور مهمی چون دفاعی، تجسسی و تهاجمی کارایی دارند و با برنامه موشکی و سایبری مبدل به تمرکز عمده نظامی ایران شدهاند.
به گزارش اخبار جهادی، وبگاه آمریکایی «ولد پالتیکس ریویو» در تحلیلی پیرامون توان پهپادی ایران به نقل از«آرین طباطبایی» تحلیلگر امور منطقهای نوشت: ایران یکی از دیرپاترین برنامههای ساخت پهپاد را در جهان دارد به طوریکه فعالیت در ساخت پهپادها را از دهه ۸۰ میلادی و حین جنگ با عراق آغاز کرد. این برنامه از آن موقع تاکنون با توجه اینکه بخش دفاعی این کشور با پیروزی انقلاب تحت تحریمهای بین المللی بوده، پیشرفت قابل توجهی کرده است.
بر این اساس ،ایران حتی پهپادهای خود را به برخی کشورها و عوامل غیر دولتی نیز صادر میکند که میتوان به سوریه و حزب الله لبنان اشاره کرد. اینک پهپادهای ایران چند بخش مهم چون دفاعی، تجسسی و تهاجمی را در بر میگیرند . برنامه سخت پهپاد با برنامه موشکی و سایبری اینک مبدل به تمرکز عمده دفاعی ایران شدهاند.
«آرین طباطبایی» در ادامه به وبگاه آمریکایی گفت : «البته ایران در بحث فراهم آوردن زیر ساختهای لازم برای پشتیبانی از برنامه ساخت پهپاد و ترکیب آنها با سلاحهای دیگر مشکلاتی دارد. با این وجود، ایران هواپیماهای بدون سرنشین را به عنوان بخش مهمی از صنعت دفاعی خود به نمایش میگذارد و اغلب در نمایشگاه های دفاعی و رویدادهای مهم آن را به منظور بیان پیشرفت به مخاطبان داخلی و ارسال پیام به دشمنان نشان میدهد.»
طباطبایی ادامه داد : «این کشور مدعی ساخت پهپاد «فرطوس» با بردی برابر ۲۰۰۰ کیلومتر و ماندگاری پروازی بیش از سی ساعت و حمل موشکهای هوا به زمین است.با این قابلیتها این پهپاد در قیاس با پهپادهای آمریکا قرار میگیرد که البته مشکوک به نظر میرسد. با این وجود آشکار است که ایران مانند آمریکا در مسیر توسعه پهپادها است. ایران در سال ۲۰۱۱ یک پهپاد آمریکا به نام «آر کیو-۱۷۰ » را شکار کرد و گفت که توانسته اطلاعات این پهپاد را بازیافت و آن را مهندسی معکوس کند. البته به این ادعا باید با شک نگریست.»
آرین طباطبایی در خاتمه با اشاره به بهره گیری ایران از پهپادها در عرصههای مختلف چون سوریه ، رصد تحرکات آمریکا در خلیج فارس و حفظ امنیت مرزها به ویژه مناطق آسیب پذیر با افغانستان و پاکستان گفت: «ایران بدین وسیله حضور امنیتی خود در مناطق مرزی که مرزبانانش کشته یا ربوده میشوند را تقویت کرده است. این کشور از پهپادها در عملیات ضد تروریستی و موارد طبیعی مانند ارزیابی زیستگاهها، جمع آوری اطلاعات در مورد حیات وحش، گشت و شناسایی نقض کنندگان قوانین شکار و نظارت بر آتش سوزیها استفاده میکند.
منبع:فارس